Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.2.2012

Opava - Čtyři případy vloupání a další události (9 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté nešetřili v průběhu středy 22.února 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky žádnou dopravní nehodu.  
 
Vloupal se do botníku
 
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočníchhodinách z 21.na 22.února 2012 v Hlučíně na ulici Viléma Balarina v tamním cihlovém domě. Po předchozím vypáčení dřevěných dvířek opatřených skříňovým zámkem, vnikl do dřevěného botníku, umístěného na chodbě před dveřmi jednoho z bytů. Z botníku pětačtyřicetileté obyvatelky domu pachatel následně odcizil celkem sedm párů bot v celkové hodnotě 11.800,- Kč. Pachatel odcizil dvoje sportovní boty značky Adidas (jedny šedé a druhé bílé barvy), sportovní kotníčkové boty značky Adidas (černozelené barvy), sportovní boty značky Morelo (šedé barvy), sportovní boty kotníčkové značky Morelo (šedé barvy), sportovní boty značky Reebok (šedé barvy) a jeden pár dámských semišových kozaček (černé barvy).
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Podnapilý řidič v obci Dobroslavice
Hlučínští policisté provedli dne 22.února 2012 krátce po jednadvacáté hodině v obci Dobroslavice na ulici Slezské silniční kontrolu nákladního automobilu tovární značky Mercedes. Vozidlo řídil pětadvacetiletý muž z Hlučínska, který se na výzvu policisty podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenovanému byla poprvé naměřena hodnota 0,53 promile alkoholu a po pěti minutách hodnota 0,54 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a další odborné lékařské vyšetření nežádal. Hlučínští policisté mu na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc je šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
  
Sto litrů motorové nafty odcizil z nádrže nákladního automobilu
K případu došlo v noční době z 21. na 22.února 2012 v obci Kobeřice na ulici Školní. Neznámý pachatel na zde zaparkovaném nákladním automobilu tovární značky Mercedes Atego vypáčil uzamčené víko palivové nádrže a z této následně odčerpal a odcizil celkem sto litrů motorové nafty v celkové hodnotě 3.590,- Kč. Poškozením víčka nádrže navíc způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč, to vše jedné společnosti se sídlem v Chlebičově.
Kravařští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Vloupání do kanceláře sběrny druhotných surovin
 
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil v nočních hodinách z 21. na 22.února 2012 v Kravařích na ulici Luční. Do areálu tamní sběrny druhotných surovin vešel skrze předtím prostřihnuté oplocení. V areálu následně poškodil okno kanceláře, kterým vnikl dovnitř. Z kanceláře poté odcizil finanční hotovost 6.000,- Kč, mobilní telefon značky Nokia a tři autobaterie, vše v celkové hodnotě 6.368,- Kč. Poškozením okna způsobil pachatel navíc škodu ve výši 2.500,- Kč, to vše jedné opavské společnosti.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Kravařích.
Vloupání do stavební buňky

Heraltičtí policisté zahájili dne 22.února 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v noční době z 21. na 22.února 2012 v obci Skrochovice, části Pustý Mlýn. Pachatel vnikl na částečně oplocený pozemek, kde u zde se nacházející unimobuňky vypáčil zámek vstupních dveří. Prostory stavební buňky prohledal a poté odtud odcizil starší obloukovou pilku a plastovou ruční svítilnu, vše v celkové hodnotě 40,- Kč. Poškozením dveří způsobil škodu ve výši 500,- Kč, to vše sedmapadesátiletému muži z Opavska.
Objasnění případu odcizeného batohu
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil dne 22.února 2012 trestní stíhání osmapadesátiletého muže z Opavska, jako obviněného z přečinu krádeže na osobách.
Shora uvedeného skutku se měl obviněný muž dopustit dne 12.ledna tohoto roku v době kolem 16:10 hodina v centru Opavy na ulici Horní náměstí v prostorách před Hláskou. Nečekaně, stržením z ramene měl třiapadesátileté ženě z Opavy odcizit kožený batůžek, který nesla při sobě. Poškozená měla v baťohu osobní papírový diář, emulze na masáže a koženou peněženku se svými osobními doklady a s finanční hotovostí přibližně 8.000,- Kč, vše v celkové hodnotě 11.135,- Kč. Trestní stíhání obviněného muže je vedeno na svobodě.
Podnapilý řidič v obci Chvalíkovice
Hradečtí policisté dne 23.února 2012 krátce po půlnoci provedli v obci Chvalíkovice na ulici Náplatkové silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Renault. Řidič, devatenáctiletý muž z Opavska, ovšem při příjezdu policejní hlídky k jeho vozidlu vysedl z místa řidiče a dal se na útěk. Policisté ho ale dostihli, zajistili ho, přičemž využili svého zákonného oprávnění a přiložili mu pouta. Následně jmenovaného vyzvali k podrobení se odbornému měření pomocí přístroje Drager. Výsledek měření byl pozitivní. Jmenovanému byla poprvé naměřena hodnota 0,33 promile alkoholu a po pěti minutách hodnota 0,29 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a další odborné lékařské vyšetření nežádal. Hradečtí policisté mu na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Řídil vozidlo pod vlivem návykové látky
Kravařští policisté provedli dne 23.února 2012  v 02:30 hodin v obci Kobeřice na ulici Nádražní silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Audi. Vozidlo řídil devatenáctiletý muž z Kravařska, který se na výzvu policisty podrobil orientačnímu měření pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda není při řízení ovlivněn návykovou látkou. Výsledek měření byl pozitivní na přítomnost látky amfetaminu. Následně policisté jmenovaného vyzvali k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku biologického materiálu, což bez udání důvodu odmítl. Kravařští policisté tomuto řidiči na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ze spáchání tohoto přestupku hrozí ve správním řízení pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu jednoho roku až dvou let.  
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem