Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.3.2010

Opava - Čtyři případy odcizení jízdních kol a další události (13 případů) 

Řídil motorové vozidlo, ačkoli není držitelem řidičského oprávnění
Dopravní policisté 22. března ve večerních hodinách zastavili na ulici Ratibořské v Opavě -Kateřinkách, ve směru jízdy do centra města, osobní automobil Škoda Felicia, který řídil dvaadvacetiletý Ostravan. Řidič jel po ulici Hlučínské, ve směru na obce Malé Hoštice, a snažil se služebnímu vozidlu vyhnout tím, že se před policejním automobilem ve vzdálenosti cca 100 metrů otočil a ujížděl zpět do centra města.
Silniční kontrolou bylo zjištěno, že jmenovaný nevlastní a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Dle provedené lustrace je evidován jako neřidič. Dechová zkouška řidiče byla negativní. Dopravní policisté mu zakázali další jízdu s vozidlem. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
V době řízení vozidla mu policisté naměřili 1,55 promile alkoholu v dechu
Čtyřiapadesátiletý Opavan je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jmenovaný řídil v ranních hodinách 20. března po ulici U Dráhy v Opavě – Kateřinkách osobní vozidlo Ford Mondeo, když byl zastaven a kontrolován hlídkou dopravních policistů.  Řidič se na výzvu policistů podrobil opakovanému odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem (byla naměřena výsledná hodnota 1,55 promile alkoholu v jeho dechu). Dopravní policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.
Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili formou zkráceného přípravného řízení úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z jehož spáchání je podezřelý čtyřiadvacetiletý Bruntalan.
Podezřelý muž řídil 20. března odpoledne po ulici Těšínské v Opavě, ve směru jízdy z centra města, osobní automobil Audi A4. U bývalé točny MHD jej zastavili a kontrolovali opavští policisté. Ti u jmenovaného provedli odborné měření pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem. Byly mu naměřeny hodnoty 1,24 a 1,26 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.
Požár osobního automobilu na ulici Opavské v Kravařích
Pětatřicetiletý muž z Hlučína 22. března po půl sedmé ráno telefonicky oznámil na linku 158 požár svého osobního vozidla Peugeot 406. Automobil stál na parkovišti ulice Opavské v Kravařích. Na místě požáru zasahovali hasiči HZS Opava a byli také přítomni kravařští policisté. Vyšetřovatel opavských hasičů jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na elektrickém rozvodu od akumulátoru a věc si na místě převzal do své kompetence. Ke zranění osob nedošlo, škoda byla odhadnuta na částku 4.000,- Kč.  
Vloupání do dvou vozidel v obci Ludgeřovice
Hlučínští policisté šetří přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v nočních hodinách z 21. března na 22. března v obci Ludgeřovice na ulici U školky v prostoru soukromého parkoviště vnikl hned do dvou motorových vozidel.
  • V prvním případě pachatel poškodil přední levé i pravé dveře, rozbil okno levých předních dveří a vnikl do automobilu Nissan Navara, odkud odcizil satelitní navigaci v hodnotě 5.000,- Kč. Poškozením vozidla způsobil třicetitisícovou škodu jedné ostravské společnosti. Z tohoto automobilu pachatel dále ještě odcizil látkovou zimní bundu a dioptrické brýle, vše v celkové hodnotě 20.000,- Kč, ke škodě šestačtyřicetiletého muže z Ostravy.  
  • Ve druhém případě pachatel násilím vnikl do osobního vozidla Škoda Fabia, na kterém rozbil okna pravých i levých předních dveří, přičemž poškodil i dveře samotné. Z automobilu odcizil autorádio s CD přehrávačem a sluneční brýle, vše v celkové hodnotě 14.000,- Kč. Poškozením vozidla pak pachatel způsobil patnáctitisícovou škodu, a to dvacetileté ženě z Berouna.
Ze skladu s nářadím odcizil dvě jízdní kola

Neznámý pachatel v noční době z 21. března na 22. března překonal oplocení vysoké 190 cm a vnikl na pozemek rodinného domu na ulici Šeděnkové v Opavě. Zde dále vytlačil vstupní dveře do přilehlého skladu s nářadím, vnikl dovnitř a ze skladu odcizil dvě pánská horská jízdní kola zn. Lapierre v celkové hodnotě 49.000,- Kč. Jedno kolo bylo tmavě šedé barvy, s odpruženou přední vidlicí, a druhé bylo barvy modro bílé a celoodpružené. Na Poškozených dveřích pachatel způsobil dvanáctitisícovou škodu, to vše 38letému Opavanovi.
Opavští policisté tohoto neznámého pachatele podezřívají hned ze tří skutků, a to ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
V obci Podhradí odcizil 500 kilogramů hliníkového šrotu

Dosud nezjištěný pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. V době od 19. března do 22. března odstranil a odcizil dva visací zámky z kovové brány zadního vjezdu a následně vnikl do areálu střední školy ve Vítkově – Podhradí. Odtud pak z volně přístupného přístřešku odcizil 500 kg hliníkového šrotu v hodnotě 10.000,- Kč, přičemž odcizením visacích zámků způsobil dvousetkorunovou škodu.
Případ šetří vítkovští policisté.
Od oplocení domu na ulici Stará cesta v Opavě odcizil jízdní kolo
Policisté opavského obvodního oddělení šetří přečin krádež, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Ten 22. března ráno na ulici Stará silnice v Opavě, během patnácti minut, odcizil pánské trekingové jízdní kolo zn. Sundance, tmavě modré barvy, v hodnotě 8.000,- Kč. Pachatel přestřihl pletivo oplocení u činžovního domu, ke kterému bylo uvedené kolo uzamčeno lankovým zámkem. Sedmatřicetileté ženě z Opavy tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 8.650,- Kč.  
Odcizení peněženky z opavské prodejny pečiva na ulici Dolní náměstí
K tomuto případu došlo v opavské pekárně na ulici Dolní náměstí.
Neznámý pachatel zde 22. března kolem deváté hodiny ranní využil nepozornosti třiasedmdesátileté ženy z Opavy a odcizil jí z otevřeného regálu pod prodejním pultem její volně odloženou peněženku s finanční hotovostí 2.500,- Kč, osobními doklady a platební kartou. Poškozené ženě tak pachatel způsobil celkovou škodu 2.600,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež na osobách a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Odcizení jízdního kola na ulici U Hřiště v Opavě
Opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Ten 22. března po poledni překonal lankový zámek a ze stojanu na jízdní kola vedle hlavního vstupu do budovy základní školy v Opavě Kylešovicích na ulici U Hřiště odcizil freestylové jízdní kolo, olivové barvy, v hodnotě 10.000,- Kč. Škodu pachatel způsobil sedmatřicetileté Opavance.
Odcizení jízdního kola ze sklepního boxu domu na ulici Mánesové v Opavě
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 21. března na 22. března vytrhl oko petlice do sklepního boxu v činžovním domě na ulici Mánesové v Opavě a ze sklepa odcizil lankovým zámkem uzamčené pánského horské jízdní kolo zn. RB, šedo-černé barvy, v hodnotě 62.500,- Kč, ke škodě třiačtyřicetiletého muže z Opavy. Na zařízení pachatel škodu nezpůsobil.
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vypátrání muže, na kterého byl vydán příkaz k zatčení
Hlučínští policisté zadrželi 22. března v odpoledních hodinách na ulici U Dvora v Hlučíně, části Darkovičky, 18letého Ostravana, na kterého vydal v měsíci březnu tohoto roku Okresní soud Karviná příkaz k zatčení. Policisté muže umístili do policejní cely v Hlučíně a po dohodě se soudcem OS Karviná ho téhož dne eskortovali do ostravské policejní cely.
Dopravní nehodovost
V průběhu 22. března nešetřili dopravní policisté na Opavsku žádnou dopravní nehodu.

vytisknout  e-mailem