Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.3.2013

Opava - Dva muži poškozovali v obci Bolatice automobily a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 22.03.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 17.000,- Kč.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku před supermarketem Billa na ulici Opavské v Hlučíně

Dne 22.03.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započaty úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 22.03.2013 v době kolem 12:25 hod. využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1963 z Hlučína a na parkovišti před supermarketem Billa na ulici Opavské v Hlučíně jí při překládání nákupu do automobilu odcizil z nákupního vozíku volně odloženou koženkovou kabelku šedé barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, koženková peněženka hnědočerné barvy bez hodnoty s finanční částkou na hotovosti 600,- Kč, mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 700,- Kč a parfém značky Dolce Gabana v hodnotě 800,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.400,- Kč. Dále se v odcizené kabelce nacházely doklady k osobnímu automobilu, 3 platební karty a finanční částka na hotovosti ve výši 40.000,- Kč, ke škodě společnosti Zuzy spol. s r.o. Nový Jičín.


Dva muži v obci Bolatice úmyslně poškodili zaparkované automobily

Dne 21.03.2013 v době kolem 21:00 hod. muž ročníku narození 1979 z Ostravy a muž ročníku narození 1979 z Dolního Benešova spáchali na ulici Školní v obci Bolatice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že se oba podíleli na ničení zde zaparkovaných osobních motorových vozidel, a to zejména kopáním a údery pěstí a loktů, přičemž na osobním automobilu značky VW Passar Variant ulomili levé zpětné zrcátko v hodnotě 2.000,- Kč, promáčkli a poškrábali levé přední dveře v hodnotě 8.000,- Kč a poškrábali levý zadní blatník v hodnotě 1.000,- Kč. Na osobním automobilu značky Seat Inca ulomili levé zpětné zrcátko v hodnotě 2.000,- Kč, čímž tímto svým protiprávním jednáním zničili, poškodili nebo učinili neupotřebitelnou cizí věc a způsobili tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, kdy poškozené ženě ročníku narození 1983 z Bolatic a poškozenému muži ročníku narození 1985 z Bruntálu byla způsobena celková škoda ve výši 13.000,- Kč. Případ nadále prověřují a prošetřují policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do bytu v panelovém domě na ulici Boženy Němcové v Opavě

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 14.03.2013 do 14:00 hod. dne 19.03.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Boženy Němcové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že doposud nezjištěným způsobem vnikl do bytu ženy ročníku narození 1949 z Opavy ve 3.patře jednoho z panelových domů, odkud odcizil šperky ze žlutého kovu (čtyři prsteny, kdy jeden byl opatřen tmavě červeným obdélníkovým očkem, dva byly hladké, kdy horní díly byly vytvarovány do špičky a čtvrtý byl na horní straně opatřen kombinací červeného, bílého a žlutého kovu a dále hladký řetízek o délce 50 cm), čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Hradecké v Opavě

V noční době od 19:30 hod. dne 21.03.2013 do 05:20 hod. 22.03.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Hradecké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozbití okna dveří řidiče se škodou ve výši 2.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla značky Peugeot Boxer, ze kterého odcizil navigaci značky Navigon typu 5110 černé barvy s paměťovou kartou o kapacitě 2GB v hodnotě 4.000,- Kč, přičemž tímto jednáním byla soukromé firmě z Opavy způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Únik oxidu uhelnatého v bytě činžovního domu na ulici Boženy Němcové v Opavě

Dne 22.03.2013 v 05:15 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání čísla 155 žena ročníku narození 1992 z Opavy, že se společně se svým přítelem (mužem ročníku narození 1992 ze Slavičína) pravděpodobně přiotrávili oxidem uhelnatým z kombinovaného plynového kotle značky Dakon Duo, jenž se nachází v koupelně jejich bytu o velikosti 3+1, a to ve 3.patře činžovního domu na ulici Boženy Němcové v Opavě. Na místo byla ihned vyslána i policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že obě osoby byly převezeny osádkou sanitního vozidla RZS Opava k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Na místě zasahovali i hasiči HZS Opava, kteří naměřili zvýšené hodnoty, plynový kotel vypnuli z provozu a na žádost oznamovatelky dveře bytu uzavřeli. K evakuaci dalších spolubydlících v domě nedošlo a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Poškození elektronické závory parkoviště na ulici Náměstí Svobody v Opavě

Dne 16.03.2013 v době kolem 00:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Svobody v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na parkovišti restaurace U Jelena a Pizzerie Uno poškodil elektronickou výjezdovou závoru, čímž byla Magistrátu města Opavy-odbor majetku způsobena celková škoda ve výši 33.050,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Čtyřiadvacetiletý muž se na fotbalovém stadiónu v Opavě dopouštěl výtržnosti

Dne 22.03.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření muži ročníku narození 1988 z Uhlířova z přečinu „Výtržnictví“, neboť na základě všech doposud zjištěných skutečností a viodeozáznamů je zřejmé, že tento v době mezi 18:00 hod. a 19:30 hod. dne 09.03.2013 na fotbalovém stadiónu na ulici Lipové v Městských sadech v Opavě, a to jako divák utkání 2. národní fotbalové ligy mezi celky SFC Opava a HFK Olomouc, v prostoru hlediště ve spodní části sektoru G2, hrubým způsobem rušil průběh organizovaného sportovního utkání tím, že odhalil své hýždě a vystrčil je směrem na hrací plochu. Dále ke konci druhého poločasu po nadzvednutí ochranné sítě, opakovaně vylil (vychrstl) z kelímku, který držel v ruce, neznámou tekutinu na hrací plochu směrem k hráčům. Trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže je vedeno na svobodě a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem