Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.5.2011

Opava - Agresivní opilý muž napadal opavskou policejní hlídku a další...(4 případy) 

 

Vloupání do klubovny na ulici Sportovní v obci Markvartovice

Dne 22.5.2011 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 19:30 hod. dne 21.5.2011 do 10:00 hod. dne 22.5.2011 na ulici Sportovní v obci Markvartovice vnikl po vypáčení vstupních dveří do objektu doposud nezkolaudované klubovny občanského sdružení Werichovci, odkud odcizil televizor značky Samsung v hodnotě 6.000,- Kč, mikrovlnnou troubu v hodnotě 1.000,- Kč a auto na dálkové ovládání v hodnotě 1.000,- Kč. Dále vnikl do půdních prostor této klubovny, kde poškodil na dvou místech izolaci. Odcizením věcí tak vznikla škoda ve výši 8.000,- Kč a na zařízení pak škoda ve výši 6.500,- Kč, vše ke škodě Občanského sdružení Werichovci Markvartovice.


Silně podnapilý muž napadal v Opavě službu konající policisty

Dne 21.5.2011 opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Násilí proti úřední osobě“ a přečinu „Nebezpečné vyhrožování“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1981 z Opavy tím, že v době kolem 23:45 hod. dne 21.5.2011 na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích při provádění služebního zákroku ze strany přivolané policejní hlídky z obvodního oddělení PČR v Opavě fyzicky napadl jednoho ze zakročujících policistů, kterého uchopil za předloktí pravé ruky a začal mu ji kroutit, na což zareagoval druhý z policistů tak, že použil donucovací prostředek, a to slzotvorný prostředek, přičemž třicetiletý muž prvně jmenovaného policistu pustil a strčil jej proti zdi. Při tomto si policista narazil koleno o zeď a utrpěl lehké zranění (naražení pravého kolene a natažení zápěstí pravé ruky) s jednorázovým lékařským ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě. Třetí ze zasahujících policistů mu přiložil služební pouta. Výše uvedený muž neustále vyhrožoval se slovy : „Vy kurvy, jednoho po druhém Vás vyhážu z okna, Vy zmrdi“, „Vy čuráci, já Vás zničím“, „Vy čuráci černí, Vy zmrdi, Vy buzeranti, já Vás rozsekám“, „Vy kurvy, to jste posrali, já Vás svlíknu z uniformy“, „já Vás zlikviduju, najdu si Vás v civilu a dám Vám co proto“. Druhému z jmenovaných policistů dále slovně nadával, že je hovado, zkurvysyn, dále mu vyhrožoval fyzickou likvidací s tím, že má spoustu kamarádů, co mu pomůžou a že skončí u policie. Vzhledem k agresivnímu chování tohoto muže a poněvadž byl v silně podnapilém stavu, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění, kdy orientační dechovou zkoušku detekčním digitálním přístrojem Drager bez udání důvodů odmítl. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je předmětem dalšího prošetřování a prověřování.
Dne 22.5.2011 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání třicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu „Násilí proti úřední osobě“ a přečinu „Vyhrožování s cílem působit na úřední osobu“, kdy vyhrožoval a použil násilí proti přivolané přítomné trojčlenné policejní hlídce z obvodního oddělení PČR v Opavě, která v jednom z domů na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích prověřovala oznámení o jeho spáchaném přestupku proti občanskému soužití.


Kontrola podnapilého cyklisty mezi obcemi Loděnice a Tábor

Dne 22.5.2011 v době kolem 10:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích stavěla a kontrolovala mezi obcemi Loděnice a Tábor jedoucího cyklistu, a to muže ročníku narození 1950 z Velkých Heraltic. Vzhledem k tomu, že byl z jeho dechu cítit zápach po alkoholických nápojích, byl tento vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy mu byly naměřeny pozitivní hodnoty 1,72 promile a 1,64 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté na místě jednašedesátiletému muži zakázali další jízdu a celá záležitost je předmětem dalšího šetření.


Odcizení nafukovacího raftu u autobusové zastávky v obci Radkov

Dne 22.5.2011 v době mezi 17:20 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Radkov přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1953 z Radkova a z nástupiště autobusové zastávky u hasičské zbrojnice mu odcizil jeho volně odložený a v přepravním obalu zabalený gumový nafukovací raft značky Gumotex typu Colorado 450 zelonobílé barvy pro 6 osob v hodnotě 25.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem