Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.6.2013

Opava - Nehoda tříkolky s dětmi v Kravařích, dopravní nehody na Opavsku a další...(21 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Jahodové v Hlučíně

Dne 22.06.2013 v době kolem 05:30 hod. řídil muž ročníku narození 1982 z Nového Jičína osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octávia po ulici Jahodové v Hlučíně, kdy se začal s automobilem otáčet a při tomto vyjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil přední části vozu do svislé dopravní značky „Dej přednost v jízdě“ a následně sjel do silničního příkopu. Bližší informace k průběhu dané dopravní nehody nebyli řidič resp. spolujedoucí muž ročníku narození 1983 z Nového Jičína schopni uvést (vzhledem k silné podnapilosti). Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 35.000,- Kč. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger byly řidiči naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 2,41 promile a 2,52 promile alkoholu v dechu. K pozitivním dechovým zkouškám tento muž uvedl, že před samotnou jízdou nepožil žádný alkohol, tento vypil až po předmětné dopravní nehodě. Na výzvu ze strany přítomných policistů se jednatřicetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

Dne 22.06.2013 v době kolem 06:15 hod. řídil muž ročníku narození 1976 z Krnova, okres Bruntál své osobní motorového vozidlo tovární značky Škoda Fábia combi, a to po ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři ve směru od Krnova, přičemž na přímém úseku silnice při jízdě za osobním motorovým vozidlem značky Škoda Fábia vlivem nedodržení bezpečnostní vzdálenosti nedokázal své vozidlo dobrzdit a přední části vozu značky Škoda Fábia combi narazil do zadní části automobilu značky Škoda Fábia, jenž řídil muž ročníku narození 1970 z Bolatic. Po nárazu vyjel sedmatřicetiletý řidič se svým vozidlem Škoda Fábia combi vpravo mimo komunikaci, kde narazil pravou přední části vozu do stromu. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u prvně jedoucího řidiče byla negativní, u řidiče, který dopravní nehodu zavinil, bylo toto odborné měření dechovými zkouškami provedeno při jeho lékařském ošetření na chirurgické ambulanci ve Slezské nemocnici v Opavě a vyznělo pozitivně, přičemž mu byly naměřeny hodnoty 1,26 promile a 1,24 promile alkoholu v dechu. Tento řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Následným šetřením bylo zjištěno, že jeho osobní automobil značky Škoda Fábia combi nemá platnou technickou prohlídku, která propadla v prosinci loňského roku. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč, ke zranění lehčího charakteru došlo pouze u sedmatřicetiletého řidiče vozidla Škoda Fábia combi a vše je nadále v šetření.


Dopravní nehoda polské řidičky osobního automobilu a osobního vlaku u Otic, část Rybníčky

Dne 22.06.2013 v době kolem 17:15 hod. řídila žena ročníku narození 1960 z Polska osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 520D, se kterým jela od obce Otice, část Rybníčky směrem k hlavní silnici spojující Opavu s Hradcem nad Moravicí, kdy před křižovatkou těchto silnic a před křížením silnice a železniční tratě nerespektovala dopravní značení „Výstražný kříž pro železniční přejezd jednokolejový“, přitom přehlédla směrem zprava od Hradce nad Moravicí jedoucí osobní motorový vlak (vlakový spoj Hradec nad Moravicí a Opava-východ), vjela na nezabezpečený železniční přejezd, a to bezprostředně před jedoucí vlak. Došlo tak ke střetu přední části vlaku a pravého boku osobního automobilu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, a to pohmoždění zad a obou předloktí rukou, kdy byla sanitním vozidlem RZS převezena k lékařskému ošetření do Slezské nemocnice v Opavě s její předběžnou dobou léčení 7 dnů. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněla jak u řidičky automobilu tak u strojvedoucího vlaku (muže ročníku narození 1968 z Oldřišova) negativně. V době dopravní nehody se ve vlaku nacházelo 35 osob, kdy k jejich zranění nedošlo. V době od 17:15 hod. do 19:50 hod. téhož dne došlo k omezení vlakové dopravy (k výluce) na lince ČD Opava-východ a ČD Hradec nad Moravicí. Po tuto dobu byla ze strany ČD zřízena náhradní autobusová doprava. Zástupce Drážní inspekce vyčíslil celkovou hmotnou škodu na vlaku ve výši 150.000,- Kč, ke škodě České dráhy a.s. Praha a hmotná škoda na osobním automobilu činí 500.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 22.06.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 4 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 830.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 21.06.2013 v době kolem 23:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Zahradní v Hlučíně řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1976 z Hlučína. Lustracemi v dostupných evidencích bylo následně zjištěno, že tento muž je v současné době neřidič, kdy má vysloven Městským úřadem v Hlučíně zákaz řízení všech motorových vozidel od března letošního roku do července roku 2014. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, test za pomocí testeru Drugwipe5+ však bezdůvodně odmítl. Výzvu ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) rovněž bezdůvodně odmítl. Na místě mu bylo opětovně zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž výše uvedený
sedmatřicetiletý muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“.


Vloupání do novostavby rodinného domu na ulici Vrablovecké v obci Ludgeřovice

Dne 22.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 21.06.2013 do 14:00 hod. dne 22.06.2013 vnikl přesně nezjištěným způsobem do neobydlené novostavby rodinného domu na ulici Vrablovecké v obci Ludgeřovice, ze kterého pravděpodobně nebylo nic odcizeno, toto bude upřesněno majitelem domu, a to mužem ročníku narození 1982 z Ostravy.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na ulici Přímé v obci Markvartovice

Dne 22.06.2013 v 19:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1985 z Ostravy, že před chvíli nalezla při výkopových pracích na pozemku jejího rodinného domu na ulici Přímé v obci Markvartovice nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který následně zajistil a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 76,2 mm.


Vloupání do neobydleného rodinného domu na ulici Komenského v Kravařích

V neupřesněné době ode dne 18.02.2013 do dne 22.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Komenského v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na pozemek neobydleného rodinného domu, kdy po vypáčení petlice s visacím zámkem dveří vnikl do tohoto domu, ze kterého odcizil propanbutanovou láhev, ruční vrtačky, kotoučovou pilu a kamna na tuhá paliva tzv. Petry, dále zde poškodil 8 kusů starších televizorů a počítačových monitorů, a to odcizením tištěných spojů, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1959 z Ostravy celkovou škodu ve výši 11.200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Případ výtržnictví v restauraci na ulici Englišové v Opavě zná 2 pachatele

Dne 22.06.2013 v době kolem 00:15 hod. spáchal muž ročníku narození 1979 z Opavy a muž ročníku narození 1986 z Opavy přečin „Výtržnictví“ tím, že v restauraci Liduška na ulici Englišové v Opavě došlo mezi těmito muži k vzájemné slovní rozepři, kdy při následném postrkování prvně jmenovaný muž rukou udeřil do zavěšeného obrazu, kdy došlo k rozbití skleněné výplně rámu, čímž vznikla škoda v hodnotě 500,- Kč poškozenému muži ročníku narození 1979 z Opavy. Přitom ze skleněné výplně obrazu odletěl kus střepu, který zasáhl zde sedícího muže ročníku narození 1988 z Opavy do ruky, přičemž došlo k proříznutí tepny, což si vyžádalo jeho lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Bezpečnostní akce na možné požívání alkoholických nápojů osobami do 18-ti let

V noční době ze dne 21.06.2013 na den 22.06.2013 proběhlo na území Statutárního města Opavy a v přilehlých obcích bezpečnostní opatření na možné podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, a to v restauracích, barech a na diskotékách. Výše uvedené akce se zúčastnilo 15 policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě, 3 strážníci Městské policie Opava a 2 pracovnice OSPODu Magistrátu města Opavy. Při opatření byly zjištěny 4 mladistvé osoby (dívky a chlapci ve věku od 15 do 18 let), které byly pod vlivem alkoholických nápojů. Tyto osoby byly následně předány zákonným zástupcům-rodičům. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy se zjišťuje, kdo těmto osobám alkohol prodal či podal a kdo se tudíž dopustil přestupkového jednání a chování případně i trestné činnosti.


Jednadvacetiletý muž z Hlučína tropil výtržnosti před Safari barem na Olomoucké v Opavě

Dne 22.06.2013 v 02:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před restaurací Safari bar na ulici Olomoucké v Opavě muže ročníku narození 1992 z Hlučína, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,32 promile alkoholu v dechu) před výše zmíněnou restaurací poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Audi A6, čímž poškozenému muži ročníku narození 1995 z Opavy-Kateřinek způsobil celkovou škodu ve výši 30.000,- Kč. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem přivolaní zakročující policisté rozhodli o dodání jednadvacetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Následně opavští policisté téhož dne zahájili trestní řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, přečinu „Výtržnictví“ a přečinu „Poškození cizí věci“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1992 z Hlučína v době kolem 02:00 hod. dne 22.06.2013 v restauraci Safari bar na ulici Olomoucké v Opavě fyzicky napadl uchopením za krk a následným úderem pěstí do obličeje poškozeného muže ročníku narození 1995 z Opavy-Kateřinek, přičemž v napadení pokračoval i venku před barem, kde do muže strčil tak prudce až upadl na zem, přičemž mu způsobil zranění (podvrtnutí krční páteře, zhmoždění obličeje s hematomem na oku, odřeninu a zhmoždění předloktí), což si vyžádalo jeho lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s předpokládanou dobou léčení 2 týdnů. Dále v době kolem 02:30 hod. téhož dne se opět před zmíněnou restaurací pokusil fyzicky napadnout otce poškozeného mladíka (muže ročníku narození 1961 z Opavy-Kateřinek), což se mu nepodařilo, rozběhem a kopem nohou do předních dveří však poškodil zde zaparkovaný osobní automobil značky A6, jehož majitelem je napadený osmnáctiletý muž z Opavy-Kateřinek. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Pokus vloupání do prodejny na ulici Opavské v obci Budišovice

V noční době mezi 04:30 hod. a 05:30 hod. dne 22.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v obci Budišovice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že páčením dveří se pokusil vniknout do místní prodejny, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozenému opavskému Obchodnímu družstvu však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zatajení nálezu peněženky v centru Statutárního města Opavy

V době mezi 23:50 hod. dne 21.06.2013 a 00:10 hod. dne 22.06.2013 neznámý pachatel spáchal na blíže neupřesněném místě v centru Statutárního města Opavy přečin „Zatajení věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že nalezl pánskou látkovou peněženku značky Fendi hnědočerné barvy v hodnotě 5.000,- Kč, kterou vytratil muž ročníku narození 1988 z Jeseníku při jízdě na šlapací čtyřkolce, a to na trase od restaurace S Bar na Dolním náměstí k plaveckému bazénu na ulici Zámecký okruh, přičemž se v této peněžence nacházely různé osobní doklady, platební karta a finanční částka na hotovosti 2.000,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobního automobilu na ulici Otické v Opavě

V blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 21.06.2013 do 08:00 hod. dne 22.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Renault Clio pravé zpětné zrcátko tím, že jej ulomil a vyhnul o 90°, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1975 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 6.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do bytu v činžovním domě na ulici Krnovské v Opavě

V době mezi 09:00 hod. a 21:00 hod. dne 21.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do bytu v jednom z činžovních domů, ze kterého odcizil notebook značky HP černé barvy v hodnotě 10.000,- Kč, notebook značky Toshiba černé barvy v hodnotě 15.000,- Kč a finanční částku na hotovosti 20.000,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1987 z Opavy. Dále z bytu odcizil i notebook značky Acer černé barvy v hodnotě 11.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1979 z Rousínova. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vniknutí na pozemek rodinného domu na ulici Okruhy v Opavě-Jaktaři

V době mezi 05:30 hod. a 09:00 hod. dne 22.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Okruhy v Opavě, městské části Jaktař přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy přes pootevřené okno odcizil z přízemní haly tohoto domu volně odloženou dámskou koženou kabelku značky Calvin Clein béžové barvy, ve které se nacházela dámská kožená peněženka značky Samsonite fialové barvy s finanční částkou na hotovosti 4.000,- Kč, s 60 Euro a se 2 kusy platebních karet, kdy dále byla v kabelce dámská taštička, různé osobní doklady, doklady k automobilu, bezdotykový klíč, pánské hodinky se stříbrným ciferníkem značky Jacques Lemans s hnědým koženým řemínkem, pánské hodinky značky Breitlink stříbrné barvy s kovovým řemínkem, sluneční brýle značky Rayn Ben s obroučky zlaté barvy a dámský parfém značky Dior Adict, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1974 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 59.360,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 22.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1989 z Opavy spáchal v době kolem 16:40 hod. dne 22.06.2013 přečin „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ tím, že řídil po ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách osobní motorové vozidlo značky Renault 19, kdy byl stavěn a kontrolován opavskou policejní hlídkou a lustracemi v dostupných evidencích a v evidenční kartě řidiče bylo zjištěno, že v současné chvíli není držitelem žádného řidičského oprávnění, poněvadž mu byl rozhodnutím Magistrátu města Opavy z června loňského roku vysloven trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců, a to tedy od června roku 2012 do června roku 2014. Vše je nadále v šetření.


Odcizení kabelky poškozenému muži v areálu autokempu v Budišově nad Budišovkou

Dne 22.06.2013 v době mezi 04:00 hod. a 06:00 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu autokempu na ulici Nábřeží v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době konání Slavnosti Letnic využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1988 z Nového Jičína, který usnul na lavičce zahradní restaurace a tomuto odcizil plátěnou kabelku černé barvy, ve které se nacházel svazek klíčů, mobilní telefon značky Nokia Lumia 610, zapalovač značky Zippo stříbrné barvy a černá koženková peněženka s platební kartou, s různými osobními doklady a s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.960,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do osobního automobilu u Kružberské přehrady na katastru obce Svatoňovice

Neznámý pachatel spáchal u Kružberské přehrady na katastru obce Svatoňovice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dne 22.06.2013 v době mezi 17:00 hod. a 17:30 hod. doposud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky Peugeot 206, odkud odcizil černou plátěnou peněženku značky Puma, ve které byly různé osobní doklady a platební karta, vše v hodnotě 250,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1990 z Budišova nad Budišovkou, přičemž škoda na automobilu způsobena nebyla. Dále z vozidla odcizil plátěnou peněženku bílé barvy s finanční částkou na hotovosti 120,- Kč a s různými osobními doklady, čímž vznikla poškozené ženě ročníku narození 1989 z Budišova nad Budišovkou škoda ve výši 370,- Kč. Celková škoda tak činí 620,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Devětadvacetiletý muž fyzicky napadl v Budišově nad Budišovkou strážníka Městské policie

Dne 22.06.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1984 z Budišova nad Budišovkou jako obviněného ze spáchání přečinu „Násilí proti úřední osobě“, kterého se dopustil tím, že v době kolem 01:20 hod. dne 22.06.2013 na parkovišti před autokempem na ulici Nábřeží v Budišově nad Budišovkou fyzicky napadl strážníka Městské policie Budišov nad Budišovkou, který zde prováděl služební zákrok, kdy jej udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zranění v obličeji, které si vyžádalo jeho jednorázové lékařské ošetření. Vše je nadále v šetření.


Dopravní nehoda tříkolky s dětmi v Kravařích

Dne 22.06.2013 v době kolem 14:45 hod. řídila žena ročníku narození 1986 z Budišova nad Budišovkou tříkolové motorové vozidlo (tříkolka) značky Piaggio po ulici Alejní v Kravařích ve směru do areálu místního zámeckého parku, přičemž v době jízdy bylo na nákladové ploše tříkolky naloženo 8 dětí ve věku 6-12 let (2 dívky ročníku narození 2004 z Kravař, 4 chlapci ročníku narození 2001, 2001, 2002, 2007 z Kravař a další 2 doposud neustanovené děti). Po příjezdu k budově zámku začala řidička s motorovým vozidlem zatáčet vlevo, kdy při tomto nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozu, stavu a povaze profilu komunikace a vozidlo značky Piaggio se převrátilo na pravý bok. Bezprostředně po převrácení došlo k zahoření motorové části vozu, kdy oheň zároveň zasáhl i dvě dřevěné lavičky umístěné podél kruhového okraje komunikace. U řidičky byla provedena orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem. K jejímu zranění nedošlo. Bylo však lehce zraněno 5 z 6-ti doposud ustanovených dětí (odřeniny, pohmožděniny), které se za účasti svých zákonných zástupců-rodičů nechali následně jednorázově ošetřit ve Slezské nemocnici v Opavě. Jeden chlapec tedy zraněn nebyl a policisté nadále prověřují, kdo ještě na ložné ploše vozidla cestoval a tímto prošetřující policisté žádají širokou veřejnost o spolupráci při ustanovení těchto dvou doposud neznámých dětí. Celá záležitost totiž musí být řádně prošetřena a zadokumentována a policisté v této chvíli neví, zda-li tyto další 2 děti byly rovněž zraněny. Jak bylo šetřením zjištěno, tak v době jízdy některé děti na ložné nákladní ploše bez sedadel stály, některé seděly na podlaze vozu. Po převrácení tříkolky všechny děti z místa utekly a následně se pak 6 z nich vrátilo i s rodiči na místo dopravní nehody. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, kdy svědectví zúčastněných či přihlížejících osob, jakož i poškozených dětí a jejich zákonných zástupců, je možné kdykoliv sdělit na telefonní číslo 974737574 nebo v budově opavských policistů PČR na ulici Hrnčířské č.22 v Opavě. Škoda na lavičkách činí 10.000,- Kč a na kompletně ohořelé tříkolce byla škoda vyčíslena na finanční částku ve výši 100.000,- Kč. Likvidaci požáru provedli hasiči HZS Opava. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem