Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.9.2013

Opava - Pátrání po osobě seniorského věku v okolí Klokočova na Vítkovsku a další...(7 případů) 

 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Podvihovské v Opavě-Komárově

Dne 22.9.2013 v době kolem 00:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Podvihovské v Opavě, městské části Komárov přečin „Krádež“ ve stadiu pokusu tím, že po rozbití skleněné výplně okna dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault 306, které prohledal, nic z něj neodcizil, po vyrušení majitelem z místa činu utekl neznámo kam a poškozenému muži ročníku narození 1977 z Raduně tak byla způsobena na zařízení celková škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 21.9.2013 ve 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zajistila v obci Rohov muže ročníku narození 1978 z Rohova, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,2 promile alkoholu v dechu) na chodníku v obci Rohov slovně a poté i fyzicky napadl svou manželku (ženu ročníku narození 1978 z Rohova), kterou odstrčil rukama tak silně, až upadla na zem. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že se výše jmenovaný muž choval arogantně a agresivně i za přítomnosti přivolaných policistů, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Pátrací akce po ženě seniorského věku na katastru obce Klokočov

Dne 21.9.2013 ve 21:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 lékařka LDN ve Vítkově, části Klokočov, že pohřešují jejich pacientku LDN Klokočov, a to ženu ročníku narození 1936 z Ostravy. Její nepřítomnost v areálu tohoto zdravotního střediska zjistila sestra kolem 20:15 hod. téhož dne, kdy celý personál prohledal budovu i areál, jenže ji nenašli. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově, která dále zjistila, že pohřešovaná žena trpí težkou demencí, neumí se orientovat v čase a v prostoru a byl jim sdělen její popis a oblečení. Na základě všech dostupných informací byla vyhlášena pátrácí akce, které se zůčastnilo celkem 24 policistů (policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově, opavští policejní psovodi, policisté ze Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava, strážníci Městské policie Vítkov a policisté z letecké služby Praha). Za pomocí helikoptéry s termovizí byla v 01:10 hod. dne 22.9.2013 sedmasedmdesátiletá žena vypátrána a nalezena podchlazená a vyčerpaná poblíž areálu bioplynové stanice ve Vítkově, místní části Klokočov. Následně byla transportována do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému vyšetření a ošetření.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 22.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 76.000,- Kč.


Vloupání do garáže na ulici Pode Zdí v Hlučíně

Dne 22.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 21.9.2013 do 05:15 hod. dne 22.9.2013 na ulici Pode Zdí v Hlučíně vnikl po odstranění visacího zámku a po vypáčení vrat do garáže poškozeného muže ročníku narození 1965 z Hlučína, odkud odcizil plastový kufr se sadou různých nářadí (klíče, kleště, šroubováky, sekáče, kladívka, pilníky) v hodnotě 2.500,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.600,- Kč.


Opavští policisté šetří případ fyzického napadení muže na Dolním náměstí v Opavě

Dne 22.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“ a přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že neznámý pachatel v době kolem 02:00 hod. dne 22.9.2013 v prostoru ulice Dolní náměstí v Opavě bezdůvodně fyzicky napadl muže ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek, a to úderem pěstí do obličeje, následkem čehož poškozený upadl na zem a bylo mu způsobeno lehké zranění (zhmoždění oka a periokulární krajiny), což si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření na oční ambulanci Slezské nemocnice v Opavě s předpokládanou dobou léčení 14 dnů. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Podvodné jednání neznámé osoby v obci Svatoňovice šetří vítkovští policisté

Dne 22.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Podvod“, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v době kolem 14:30 hod. dne 19.9.2013 v obci Svatoňovice vylákal podvodným způsobem na osobě seniorského věku finanční částku na hotovosti ve výši 5.000,- Kč, kdy poškozené ženě ročníku narození 1933 ze Svatoňovic přislíbil, že jí za tuto finanční hotovost doveze do 5 minut dřevo, dřevo však neznámý muž do současné doby nedovezl, peníze nevrátil a poškozenou se nesnažil jakkoli kontaktovat. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem