Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.1.2012

Opava - Úmyslné poškození osobních automobilů na Opavsku a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 23.1.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 63.000,- Kč.


Poškození laku osobního automobilu na ulici Okružní v Hlučíně

Dne 23.1.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže nezjištěné době od 16:00 hod. dne 22.1.2012 do 12:00 hod. dne 23.1.2012 před jedním z domů na ulici Okružní v Hlučíně poškodil nezjištěným předmětem zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Audi A6 Avant 4F barvy stříbrné metalízy, kdy na přední kapotu automobilu vyryl znak ve tvaru kosočtverce se svislým pruhem uvnitř, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1984 z Ostravy celkovou škodu v předběžné výši 15.000,- Kč.


Při silniční kontrole se pětadvacetiletý muž z Ostravy vydával za jiného muže

Dne 23.1.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizích práv“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1986 z Ostravy tím, že v době kolem 23:15 hod. dne 22.1.2012 při silniční kontrole na ulici Žimrovické v Hradci nad Moravicí předložil jiné osobní doklady a tím se vydával za jinou osobu. V té době policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravici stavěli výše jmenovaného muže jako řidiče osobního motorového vozidla značky Renault Clio, kdy orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager na možnou přítomnost alkoholických nápojů v jeho těle vyzněla negativně, test testerem Drugwipe 5+ ke zjištění, zda-li není ovlivněn jinými omamnými a psychotropními látkami či jedy vyzněl pozitivně na návykovou látku amphetamin. Z tohoto důvodu byl řidič vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve nebo moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Lékařské prohlídce vyhověl, odběr krve nebo moči bezdůvodně odmítl. Při prováděné silniční kontrole řidič předložil řidičský průkaz znějící na jméno muže ročníku narození 1981 z Ostravy a rovněž při všech výše prováděných úkonech spojených s řízením automobilu (silniční kontrola, vyšetření na PZS Opava) tento muž neustále vystupoval pod jménem třicetiletého muže z Ostravy, přičemž následně bylo zjištěno, že předkládaný řidičský průkaz byl oprávněnému muži v minulosti odcizen. Svým protiprávním jednáním tudíž pětadvacetiletý muž z Ostravy způsobil jiné osobě vážnou újmu na právech. Dále bylo zjištěno, že tento pětadvacetiletý muž je v celostátním pátrání, kdy byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, a to Okresním soudem v Ostravě z roku 2008. Po provedení všech procesních úkonů byl shora jmenovaný muž eskortován a dodán ve 13:00 hod. dne 23.1.2012 do výkonu trestu odnětí svobody ve Vazební věznici Ostrava.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 22.1.2012 ve 20:35 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1976 ze Sudic, že byla před chvíli v místě společného trvalého bydliště, a to v rodinném domě v obci Sudice, napadena ze strany svého manžela (muže ročníku narození 1976 ze Sudic). Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že výše jmenovaný muž je v silně podnapilém stavu, chová se arogantně a slovně i fyzicky napadá svou manželku. Vzhledem k tomu, že i po opakované výzvě policistů, aby zanechal svého protiprávního jednání, pětatřicetiletý muž byl i nadále agresivní, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Zde mu orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla naměřena hodnota 2,34 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do budovy Mateřské školy na ulici Komenského v obci Chuchelná

Neznámý pachatel spáchal v přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 20.1.2012 do 07:45 hod. dne 23.1.2012 na ulici Komenského v obci Chuchelná přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení okna vnikl do budovy místní Mateřské školy, kterou prohledal a odkud odcizil stolní počítač i s příslušenstvím a rovněž poškodil skleněnou výplň dřevěných dveří uvnitř objektu, čímž byla organizaci Základní a Mateřská škola Chuchelná způsobena škoda, která zjevně přesáhne finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykové látky v Opavě

Dne 23.1.2012 v době kolem 03:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Těšínské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1990 z Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager na možnou přítomnost alkoholických nápojů v jeho těle vyzněla negativně, test testerem Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů v jeho těle vyzněl pozitivně, a to na návykovou látku canabis. Dvaadvacetiletý muž byl následně ze strany zakročujících policistů vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), což bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Odcizení měděných okapových svodů z rodinného domu na ulici Tyršové v Opavě

V noční době od 22:00 hod. dne 22.1.2012 do 08:30 hod. dne 23.1.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Tyršové v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení betonového oplocení o výšce 150 cm vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z budovy tohoto domu odcizil celkem 6,7 metrů měděných okapových svodů o průměru 125 mm, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1957 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 9.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do prodejny na ulici Nádražní okruh v Opavě

V neupřesněné době od 14:30 hod. dne 20.1.2012 do 07:45 hod. dne 23.1.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Nádražní okruh v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se pokusil po páčení vstupních dveří vniknout do prodejny společnosti Davplyn spol. s r.o. Opava, což se mu však nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, přičemž poškozením vstupních dveří vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Opavští policisté prošetřují případ výtržnictví a napadení na diskotéce

Dne 23.1.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě na základě oznámení od poškozené ženy ročníku narození 1989 z Opavy zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“ a přečinu „Ublížení na zdraví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 02:15 hod. dne 21.1.2012 neznámá pachatelka na diskotéce TaraTara na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách napadla shora uvedenou oznamovatelku. Poté, co poškozená žena upozornila jí neznámou ženu na nevhodné chování, kdy úmyslně vylila na zem obsah skleničky, tak tato po ní hodila skleničku, přičemž ji zasáhla do obličeje a tímto jí způsobila zranění (řezně tržnou hlubší ránu nad horním rtem o délce 15 mm), což si vyžádalo lékařské ošetření na oddělení ORL Slezské nemocnice v Opavě s následným vystavením pracovní neschopnosti. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Poškození laku automobilu v areálu Magistrátu města na ulici Krnovské v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v areálu Magistrátu města na ulici Krnovské v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v době mezi 12:45 hod. a 13:00 hod. dne 23.1.2012 úmyslně poškodil poškrábáním lak na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Toyota Yaris červené barvy, čímž způsobil Statutárnímu městu Opava celkovou škodu ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení měděných okapových svodů z rodinného domu v obci Větřkovice

Neznámý pachatel spáchal v obci Větřkovice přečin „Krádež“ tím, že v blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 22.1.2012 do 05:00 hod. dne 23.1.2012 vstoupil na volně přístupný pozemek u jednoho z rodinných domů, kdy z tohoto domu odcizil celkem 16 metrů měděných okapových svodů v celkové hodnotě 6.672,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1963 z Větřkovic. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do kůlny a garáže u rodinného domu v obci Větřkovice

Neznámý pachatel spáchal v obci Větřkovice přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době od 12:00 hod. dne 19.1.2012 do 15:00 hod. dne 23.1.2012 po otevření zajišťovacích háčků dveří vnikl přes kůlnu a dílnu až do garáže u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil motocykl značky Jawa ČZ 250/353 vínově červené barvy, registrační značky OP 55-99 (tzv. kývačku) s výfuky po obou stranách ve tvaru rybiny v hodnotě 12.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1948 z Fulneku, okres Nový Jičín. Dále ve stejné době a na stejném místě vnikl po vyškubnutí zajištěných ale neuzamčených zadních vrátek do vedlejší kůlny, ze které odcizil pánské jízdní kolo značky Kellys černé barvy se žlutými znaky v hodnotě 8.000,- Kč a křovinořez značky Stihl oranžové barvy v hodnotě 3.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1957 z Větřkovic, přičemž na zařízení škoda nevznikla. Celková škoda tak činí 23.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem