Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.1.2014

Opava - Vloupání do příručních skladů u prodejen na Opavsku a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 23.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 27.000,- Kč.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Ludgeřovicích

Dne 23.1.2014 v době kolem 13:30 hod. policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěli a kontrolovali na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia, a to ženu ročníku narození 1979 z Hlučína. Při silniční kontrole bylo z chování této řidičky patrné, že je pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných či psychotropních látek. Výše uvedená žena tak byla vyzvána k podrobení se testu za pomocí testeru Drugwipe 5S, což vyznělo pozitivně na návykové látky Amphetamin/Methamphetamin v jejím těle. Následnou výzvu ze strany zakročujících policistů k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) však bezdůvodně odmítla. Vzhledem k tomu, že jmenovaná čtyřiatřicetiletá žena nepředložila doklady k řízení a provozu automobilu, byly provedeny lustrace v dostupných evidencích, kdy bylo zjištěno, že nevlastní řidičský průkaz a není tak držitelem příslušného řidičského oprávnění a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení střešní krytiny z novostavby rodinného domu na ulici Akátové v obci Velké Hoštice

V přesně nezjištěné době od 15:00 hod. dne 22.1.2014 do 08:00 hod. dne 23.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Akátové v obci Velké Hoštice přečin „Krádež“ tím, že z neoploceného pozemku u novostavby jednoho z rodinných domů odcizil 11 kusů volně odložené střešní krytiny značky Lindab Click antracitové barvy, čímž byla poškozené firmě z Velkých Hoštic způsobena celková škoda ve výši 5.819,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 

 

Vloupání do příručního skladu u budovy čerpací stanice na ulici K Srdečníku ve Slavkově

V blíže neuvedené době od 19:00 hod. dne 22.1.2014 do 11:00 hod. dne 23.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici K Srdečníku v obci Slavkov přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do kovové klece, která je umístěna u budovy čerpací stanice v areálu soukromé firmy, odkud odcizil 10 kusů prázdných propanbutanových láhví o obsahu 10 kg a 2 kusy plných propanbutanových láhví o obsahu 10 kg, čímž byla poškozené soukromé společnosti ze Slavkova způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 6.920,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do příručního skladu u prodejny v obci Litultovice

V přesně neustanovené době od 17:00 hod. dne 22.1.2014 do 16:00 hod. dne 23.1.2014 neznámý pachatel spáchal v obci Litultovice přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do příručního kovového skladu s propanbutanovými láhvemi, který je umístěn před prodejnou potravin, odkud odcizil 14 kusů 10 kg láhví naplněných propanbutanem, čímž byla poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 11.146,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem