Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.2.2009

Policejní události na Opavsku za den 23.2.2009 (14 případů) 

Poškození osobního motorového vozidla na ulici Záhumenní v obci Dolní Benešov – známý pachatel, objasnění


Dne 23.2.2009 zahájila komisařka územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství Policie České republiky Severomoravského kraje trestní stíhání muže ročníku narození 1968 z Dolního Benešova jako obviněného ze spáchání trestného činu „Poškozování cizí věci“, kterého se dopustil tím, že v podvečerních hodinách dne 19.12.2008 na ulici Záhumenní v obci Dolní Benešov poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Seat Toledo, kdy rozbil skleněnou výplň čelního skla, skleněnou výplň zadního skla a výplň okna levých předních dveří. Tímto poškozením způsobil majiteli vozidla, muži ročníku narození 1972 z Bohuslavic celkovou škodu ve výši 7.250,- Kč. Původně byl případ šetřen jako přestupek proti majetku a vše bylo překvalifikováno na trestný čin vzhledem k přesně vyčíslené škodě.



Vloupání a požár rekreační chalupy v obci Radkov – DODATEK!!!


Dne 22.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Vítkov zahájili úkony trestního řízení ve věci vloupání do rekreační chalupy a následného požáru, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním místa činu je dostatečně odůvodněn závěr, že v době od 31.1.2009 do 05:30 hod. dne 22.2.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Radkov trestný čin „Krádež“, trestný čin „Porušování domovní svobody“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl do rekreační chalupy ženy ročníku narození 1965 z Ostravy, odkud odcizil hifi věž s rádiem, CD a MGT přehrávačem značky Pannasonic bez reprodukčních bedýnek, vodní čerpadlo značky AQUA a následně způsobil požár v půdní místnosti, která vyhořela i se zařízením a uskladněnými věcmi, přičemž způsobil odcizením věcí škodu ve výši 6.900,- Kč a na poškození pak škodu ve výši 55.100,- Kč, čímž byla shora uvedené ženě způsobena celková škoda ve výši 62.000,- Kč.

Při vzniklém požáru zasahovaly v ranních hodinách dne 22.2.2009 2 vozidla hasičů HZS Opava-stanice Vítkov, 1 vozidlo dobrovolných hasičů Vítkov, 1 vozidlo DH Melč a 1 vozidlo DH Litultovice. Celkem tedy zasahovalo 25 hasičů. Zákrokem hasičů byly poškozeny vstupní dveře do domu od silnice. Zadní dveře z nádvoří byly otevřené a nepoškozené. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava na místě vyloučil požár od elekroinstalace (odpojeno) a od topení na pevná paliva (dům neobýván). Jako nejpravděpodobnější příčinu požáru uvedl nedbalost nebo úmysl, která se nadále prověřuje. Pachatel vloupání a krádeže věcí nebyl na místě zadržen, rovněž tak ani případný pachatel úmyslně nebo neúmyslně založeného požáru. Zda-li vloupání a krádeže věcí souvisí s následným požárem bude předmětem dalšího šetření. Ke zranění osob nedošlo.

DODATEK : Dne 23.2.2009 v dopoledních hodinách se k dalšímu ohledání místa činu a zkoumání stop dostavil na místo požářiště vyšetřovatel hasičů HZS Opava, policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Vítkov, psovod Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje se psem Maxem, jenž je specialista na vyhledávání akcelerantů a policejní chemik Krajského ředitelství PČR Smk Ostrava. Provedeným ohledáním nebylo zjištěno ani zajištěno žádných podezřelých stop a akcelerantů požárů, vyšetřovatel hasičů HZS Opava jako příčinu požáru určil nedbalostní jednání ze strany neznámé osoby (manipulace s otevřeným ohněm) a věc si na místě převzal k dalšímu prošetření. Případ vloupání do rekreační chaty a odcizení věcí je předmětem šetření ze strany vítkovských policistů.

Vloupání do restaurace na ulici Kollárové v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 v době kolem 04:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kollárové v Opavě-Kateřinkách trestné činy „Krádež“ a „Poškozování cizí věci“ tím, že po předchozím poškození vchodových dveří pro personál a poškozením vnitřních dveří vnikl do prostoru restaurace U Nevřelů, odkud odcizil různé druhy zboží, které bude upřesněno i se způsobenou škodou po inventuře a poškozením dveří vznikla škoda ve výši 15.000,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1957 z Kobeřic. Případ je v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Vloupání do skladu firmy na ulici Podvihovské v Opavě-Komárově – neznámý pachatel


V době od 27.1.2009 do 21.2.2009 neznámý pachatel dosud nezjištěným způsobem vnikl do areálu firmy Akzo Nobel Coatings CZ a.s. Opava na ulici Podvihovské v Opavě-Komárově, kdy po předchozím přestřižení pletiva plotu vnikl do prostoru skladu pneumatik, odkud odcizil kompletní sadu čtyř letních pneumatik značky Bridgestone rozměrů 225/45/17 na originálních ALU-discích značky VW, čímž byla shora uvedené firmě způsobena celková škoda ve výši 32.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Opava pro trestný čin „Krádež“.



Odcizení finanční hotovosti z příručního trezorku v kanceláři budovy LDN ve Vítkově, části Klokočov – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Vítkov zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu „Krádež“, neboť v dané věci je dostatečně odůvodněn závěr, že neznámý pachatel v době od 14:00 hod. dne 19.2.2009 do 08:00 hod. dne 23.2.2009 v kanceláři sester v budově LDN (léčebna dlouhodobě nemocných) ve Vítkově, části Klokočov vnikl do příručního trezoru, který byl uzamčen, uzavřen a uložen v neuzamčené skříni a z tohoto odcizil finanční hotovost ve výši 816,- Kč ke škodě ženě ročníku narození 1965 z Větřkovic, další finanční hotovost ve výši 427,- Kč ke škodě muže ročníku narození 1946 z Ostravy, další finanční hotovost ve výši 500,- Kč ke škodě ženě ročníku narození 1919 z Vítkova a finanční hotovost ve výši 286,- Kč ke škodě muže ročníku narození 1927 z Kružberku. Neznámý pachatel do příručního trezorku vnikl násilím, a to nadzvednutím jeho víka nezjištěným předmětem a způsobil tak celkovou škodu ve výši 2.029,- Kč.



Vloupání do motorového vozidla na ulici Otické v Opavě – neznámý pachatel

Dne 23.2.2009 v době od 11:30 hod. do 11:40 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky BMW 530 D, které bylo zaparkováno ve dvoře prodejny Dům Nábytku, kdy odcizil z volně odložené bundy na sedadle spolujezdce finanční hotovost 30.000,- Kč a rozbitím skleněné výplně okna způsobil škodu ve výši 4.500,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1971 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 34.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Opava.




Vloupání do motorového vozidla na ulici Rooseveltové v Opavě – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 v době od 11:45 hod. do 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Rooseveltové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do dodávkového motorového vozidla tovární značky VW Caddy, čímž způsobil firmě Fantasy Italia s.r.o. Hodonín škodu ve výši 3.500,- Kč a z vozidla odcizil pánskou plátěnou tašku v hodnotě 1.000,- Kč s obchodními a účetními doklady, katalogy zboží a hnědou pánskou peněženku bez hodnoty s částkou 200,- Kč, čímž způsobil muži ročníku narození 1979 z Hrabyně škodu ve výši 1.200,- Kč. Případ šetří obvodní oddělení PČR Opava.



Odcizení zboží z prodejny na ulici Pode Zdí v Hlučíně – známá pachatelka


Dne 23.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ ženě ročníku narození 1976 z Ostravy, neboť tato, ačkoliv již byla v posledních třech letech souzena pro majetkovou trestnou činnost, a to rozsudkem okresního soudu Olomouc ze srpna 2008 pro trestný čin „Krádež “, tak dne 23.2.2009 v době kolem 13:50 hod. odcizila z prodejny Dárková síň na ulici Pode Zdí v Hlučíně jeden kus pánského černého vibračního plynového zapalovače s elektrickým zapalováním ve tvaru pánského přirození o délce 15 cm, který si uschovala do rukávu své zimní bundy a poté bez zaplacení z prodejny odešla, kdy však byla bezprostředně poté zadržena zaměstnancem prodejny. Svým protiprávním jednání skoro již třiatřicetiletá žena způsobila škodu ve výši 360,- Kč.



Vloupání do rodinného domu na ulici Čechové v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1948 z Opavy-Kateřinek policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci vloupání do rodinného domu, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním místa činu je zřejmé, že v době od 08:30 hod. do 12:30 hod. dne 23.2.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Čechové v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“, trestný čin „Porušování domovní svobody“, trestný čin „Poškozování cizí věci“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“, kterých se dopustil tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně balkónových dveří ložnice vnikl do přízemí rodinného domu, odkud se následně dostal do ostatních přilehlých prostor, rodinný dům celý prohledal a odcizil notebook, fotoaparát, mobilní telefon, finanční hotovosti 500,- Kč, 180 US a 100 EUR, osobní doklady, dvě platební karty, šperky ze žlutého kovu a stříbra, kdy hodnotu věcí poškozený oznamovatel předběžně vyčíslil na částku ve výši 50.000,- Kč a rozbitím skleněné výplně dveří vznikla škoda ve výši 6.000,- Kč.



Dopravní nehodovost


Dne 23.2.2009 došlo v okrese Opava celkem k pěti nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. V souvislosti s nehodovostí byla na majetku způsobena hmotná škoda ve výši 315.000,- Kč.



Vloupání do skladu firmy na ulici Opavské v obci Hrabyně – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 v době od 12:30 hod. do 13:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v obci Hrabyně trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že po předchozím odemčení dveří vnikl do skladu soukromé firmy výkupu palet, odkud odcizil černý číšnický flek s finanční hotovostí ve výši 30.000,- Kč, dále hnědou pánskou koženou peněženku v hodnotě 250,- Kč s finanční hotovostí ve výši 5.000,- Kč, s osobními doklady a s 2 ks platebních karet, čímž způsobil muži ročníku narození 1954 z Vřesiny celkovou škodu ve výši 35.250,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Vloupání do motorového vozidla na ulici Hlavní v obci Štítina – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 v době od 16:10 hod. do 16:20 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u prodejny Hruška na ulici Hlavní v obci Štítina trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, ze kterého odcizil modrou plátěnou tašku v hodnotě 200,- Kč, ve které byly písemnosti společnosti Provident a finanční hotovost ve výši 10.500,- Kč, kdy poškozením zámku dveří způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1946 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 12.700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.



Vloupání do šatních skříněk ve studiu Sport Perfekt na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1986 z Velkých Heraltic byly policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci vloupání do šatních skříněk, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním místa činu je zřejmé, že dne 23.2.2009 v době od 17:30 hod. do 18:30 hod. neznámý pachatel spáchal trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že ve shora uvedené době dosud nezjištěným způsobem vnikl do šatní skříňky v pánské šatně v 3. patře budovy Sport Perfekt centra na ulici Na Rybníčku v Opavě, kdy z bundy odcizil pánskou peněženku černé barvy v hodnotě 400,- Kč, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 37.200,- Kč, osobní doklady, platební karta do bankomatů a náramkové hodinky značky Festina v hodnotě 7.000,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1981 z Oldřišova způsobena celková škoda ve výši 44.600,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě dosud nezjištěným způsobem vnikl do další šatní skříňky, kdy z batohu odcizil pánskou peněženku hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 1.500,- Kč, osobní doklady, platební karta, doklady k vozidlu, 2 permanentky do bazénu v hodnotě 1.000,- Kč, čipová karta na MHD Opava v hodnotě 400,- Kč a permanentka Sport Perfekt v hodnotě 800,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč. Neznámý pachatel svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 48.600,- Kč.


Vloupání do bytu na ulici Cukrovarské v obci Háj ve Slezsku – neznámý pachatel


Dne 23.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že dne 23.2.2009 v době 18:30 hod. do 19:45 hod. dosud nezjištěným způsobem vnikl do bytu na ulici Cukrovarské v obci Háj ve Slezsku, odkud odcizil DVD přehrávač značky Sony v hodnotě 1.290,- Kč a ze zásuvky obývací stěny odcizil finanční hotovost ve výši 3.500,- Kč, čímž způsobil ženě ročníku narození 1966 z Háje ve Slezsku celkovou škodu ve výši 4.790,- Kč.

vytisknout  e-mailem