Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.3.2013

Opava - Bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním v Opavě a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 23.03.2013 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 22.03.2013 v době kolem 17:15 hod. muž ročníku narození 1952 z Bohuslavic v podnapilém stavu slovně napadal svou manželku (ženu ročníku narození 1959 z Bohuslavic), a to v místě společného trvalého bydliště v jednom z rodinných domů v obci Bohusavice a ve svém jednání pokračoval i za přítomnosti přivolané policejní hlídky z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně. Vzhledem k tomu, že shora uvedený muž se nadále choval velmi arogantně a agresivně, zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení osobního automobilu na ulici Svobody v obci Bolatice

V blíže neustanovené době od 19:30 hod. dne 22.03.2013 do 09:00 hod. dne 23.03.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Svobody v obci Bolatice přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že odcizil osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Laguna fialové metalízy, registrační značky OPM 61-83, roku výroby 1995 včetně povinné výbavy v celkové hodnotě 10.000,- Kč, které bylo uzamčeno a odstaveno na parkovišti před restaurací Pod Kostelem. Neznámý pachatel se tedy zmocnil motorového vozidla v úmyslu jej přechodně užívat, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1965 z Kobeřic způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 

 

Vloupání do budovy ZŠ na ulici Sokolovské v obci Oldřišov

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 22.03.2013 do 13:45 hod. dne 23.03.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Sokolovské v obci Oldřišov přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vypáčení plastového okna se škodou ve výši 1.000,- Kč vstoupil do budovy místní Základní školy, kdy po vypáčení dveří se škodou ve výši 5.000,- Kč vnikl do kanceláře, odkud ze zásuvky psacího stolu odcizil plechovou krabičku s finanční částkou na hotovosti ve výši 2.000,- Kč. Dále se pokusil páčením se škodou ve výši 5.000,- Kč vniknout do trezoru, což se mu však nepodařilo a nic dalšího neodcizil. Dále ještě po vypáčení dveří se škodou ve výši 2.000,- Kč vnikl do skladu učebních pomůcek, kdy tuto místnost prohledal, nic zde neodcizil a poškozené organizaci Základní škola, příspěvková organizace Oldřišov tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení měděného okapového svodu z rodinného domu na ulici Slovenské v Opavě

Dne 23.03.2013 v době kolem 05:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Slovenské v Opavě-Kylešovicích přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na částečně neoplocený pozemek u jednoho z rodinných domů, kdy z fasády tohoto domu demontoval a odcizil měděný okapový svod o délce 3 metry, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1956 z Opavy-Kylešovic způsobena celková škoda ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pětašedesátiletý muž si způsobil úraz pádem v Opavě-Kylešovicích

Dne 23.03.2013 oznámila policistům z Obvodního oddělení PČR v Opavě operátorka RZS Opava, že jejich sanitní vozidlo s lékařským personálem vyjelo do Areálu Zdraví na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích, kde mělo dojít k pádu osoby z výšky. Na místo se rovněž ihned dostavila opavská policejní hlídka, která zjistila, že muž ročníku narození 1947 z Ostravy spadl při montáži reklamní tabule ze zídky ve výšce 1,5 metrů na zem, a to na záda, neboť se mu uvolnila horní příčka dřevěného zábradlí zídky, za kterou se při práci rukou držel. Při pádu si pětašedesátiletý muž způsobil pohmožděninu na temeni hlavy a byl převezen do Slezské nemocnice v Opavě na chirurgickou ambulanci k pozorování s podezřením na otřes mozku, kdy doba léčení byla stanovena na dobu 2-3 týdny. Cizí zavinění na pádu a úrazu shora jmenovaného muže nebylo prvtním šetřením zjištěno. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů.


Bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním SFC Opava - FC Fastav Zlín

Dne 23.03.2013 v době od 15:00 hod. se na území Statutárního města Opavy uskutečnilo bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním shromáždění osob s názvem „Protestní pochod proti vedení fotbalového klubu“ s dobou zahájení od 16:30 hod. téhož dne a následným mistrovským utkáním II. fotbalové ligy mezi mužstvy SFC Opava a FC Fastav Zlín s dobou zahájení v 18:00 hod. Do tohoto bezpečnostního opatření bylo nasazeno 35 policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě, 4 policisté z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, 3 opavští kriminalisté, 2 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově, 22 policistů SPJ (Speciální pořádkové jednotky) Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava, 4 opavští policejní psovodi se služebními psy, 3 policisté Cizinecké policie a 10 strážníků Městské policie Opava. Začátek shromáždění byl v 16:30 hod. dne 23.03.2013 na Horním náměstí v Opavě, kterého se zúčastnilo přibližně 200 osob, v 16:50 hod. proběhl přesun těchto osob z Horního náměstí po ulici Krnovské a ulici Jaselské před budovu fotbalového stadiónu SFC na ulici Lipové v Městských sadech v Opavě, kdy toto shromáždění bylo ukončeno v 17:30 hod.. Poté následoval přesun fanoušků na fotbalový stadión SFC na utkání II. fotbalové ligy, přičemž zápas shlédlo celkem 1143 diváků, vše fanoušci SFC Opava. Před, v průběhu a po ukončení shromáždění a fotbalového utkání nedošlo k narušení veřejného pořádku. Celé opatření bylo ukončeno ve 21:00 hod. téhož dne.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem