Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.4.2013

Opava - Do prodejny se pokusil vloupat skrze střechu a další ... (11 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý dne 23.dubna 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem šest dopravních nehod. Při těchto nehodách došlo k úmrtí jednoho z účastníků a jedna osoba byla zraněna lehce. Způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 235.000,- Kč.
Krádež peněz z nezajištěné šatny
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 19.dubna 2013 v době od 11:15 do 14:00 hodin v obci Píšť. Skrze nezajištěné zadní dveře vešel do vnitřních prostor tamní prodejny, odkud z nezajištěné šatny, ze zde odložené kabelky, odcizil finanční hotovost 6.000,- Kč, ke škodě zaměstnankyně prodejny.
Hlučínští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
K případu vloupání do osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia došlo dne 23.dubna 2013 v době od 13:05 do 13:15 hodin v Hlučíně na ulici Hornické. Neznámý pachatel do tohoto vozidla vnikl po předchozím rozbití okna pravých zadních dveří. Ze zadního sedadla vozu následně odcizil tašku, ve které měl dvaašedesátiletý muž dvoje dioptrické brýle, kalkulačku a peněženku se svými osobními doklady a platební kartou, vše v celkové hodnotě 11.600,- Kč. Poškozením okna způsobil neznámý pachatel shora jmenovanému navíc škodu v předběžné výši 2.000,- Kč.  
Případ dále prověřují hlučínští policisté, a to jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Vloupání do areálu společnosti v Hradci nad Moravicí
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Činu se dopustil v noční době z 22. na 23.dubna 2013 v Hradci nad Moravicí na ulici Stránka. Po předchozím odstranění celkem tří visacích zámku z vrat a vypáčení dveří vnikl do skladu tamní prodejny. Ze skladu následně odcizil celkem sedm motorových pil značky Husqvarna, různých typů, v celkové hodnotě 105.530,- Kč. Škoda na odcizených visacích zámcích a vypáčených dveřích byla vyčíslena na částku 1.300,- Kč, to vše ke škodě jedné společnosti, se sídlem na Opavsku.  
Případ dále prošetřují a prověřují policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí.
Řídil vozidlo pod vlivem omamných a psychotropních látek
Kravařští policisté provedli dne 23.dubna 2013 v době kolem 03:00 hodin v Kravařích na ulici Opavské silniční kontrolu osobního automobilu. Vozidlo řídil čtyřiatřicetiletý muž z Opavska, který se na výzvu policisty podrobil orientačnímu testu pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda vozidlo neřídí pod vlivem omamných či psychotropních látek. Výsledek testu byl pozitivní na látku Amphetamin. Následně se jmenovaný na další výzvu policisty odmítl podrobit odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku biologického materiálu. Kravařští policisté tomuto řidiči na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc je dále šetřena jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 
Vloupání do objektu zemědělské společnosti
K případu došlo v nočních hodinách z 22. na 23.dubna 2013 v obci Třebom. Neznámý pachatel se zde vloupal do kravína, odkud odcizil celkem šedesát zde uskladněných výsevních jednotek kukuřice, v celkové hodnotě 100.891,- Kč, ke škodě třiašedesátiletého muž z Opavska. Současně pachatel z kravína odcizil dalších jedenáct výsevních jednotek kukuřice, tyto v hodnotě 19.997,- Kč, ke škodě pětašedesátileté ženy. K poškození zařízení nedošlo.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Peněženku s doklady a platební kartou odcizil z batohu, který měla žena na zádech
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 23.dubna 2013 v době od 11:30 do 11:55 hodin na blíže neurčeném místě Opavy, pravděpodobně na trase od pekařství na ulici Pekařské k ulici Horní náměstí. Pachatel odcizil z uzavřeného batohu, který měla čtyřiašedesátiletá žena na zádech, dámskou koženou peněženku, fialové barvy, v hodnotě 500,- Kč. Poškozená žena měla v peněžence své osobní doklady, dále slevové karty do různých prodejen, finanční hotovost 600,- Kč a platební kartu, vše v celkové hodnotě 1.100,- Kč.
Opavští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Poškodil skleněnou výplň otočných dveří
K případu došlo dne 17.dubna 2013 v době kolem 01:50 hodin v Opavě na ulici Na Valech. U vchodu do tamního obchodního centra poškodil neznámý pachatel skleněnou výplň jednoho z křídel otočných dveří. Opakovanými kopy způsobil po celé skleněné výplni těchto dveří praskliny. Způsobená hmotná škoda byla odhadnuta na částku 7.300,- Kč
Případ dále prošetřují policisté opavského obvodního oddělení jako poškození cizí věci.
Do prodejny se pokusil vloupat skrze střechu
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 23.dubna 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci a přečinu krádeže vloupáním, spáchaného ve stádiu pokusu. Vyjmenovaných skutků se dopustil neznámý pachatel v době od 19.dubna do 23.dubna 2013 v Opavě – Kateřinkách na ulici Hlučínské. Po předchozím odstranění bezpečnostního visacího zámku, vnikl na železný žebřík vedoucí na střechu prodejny Kaufland. V prostoru nad oddělením lahvárny, jejíž součástí je i bankomat, odstranil ze střechy prodejny krytinu včetně izolačního materiálu (o rozměru 140 cm x 160 cm). Přestože následně v trapézovém plechu tvořící strop samotné prodejny pachatel vystříhal otvor, do samotných vnitřních prostor lahvárny se mu vniknout nepodařilo. Poškozením střechy a odcizením bezpečnostního visacího zámku způsobil celkovou škodu ve výši 17.000,- Kč.  
Krádež jízdního kola
K případu došlo dne 23.dubna 2013 v době od 19:35 do 19:50 hodin v Opavě na ulici Olomoucké před hypermarketem Albert. Neznámý pachatel odtud odcizil dámské horské jízdní kolo značky Apache, červeno-černé barvy, které bylo uzamčeno ke kovovému stojanu na jízdní kola. Jeho odcizením způsobil pachatel osmnáctiletému muži z Opavy celkovou škodu ve výši 15.100,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Případ úhynu patnácti včelstev
Činu se dopustil neznámý pachatel v době od 4.března do 7.března tohoto roku na katastrálním územní obce Jakartovice, části Bohadovice. Pachatel pravděpodobně vstříknul či jinak aplikoval do vletových otvorů tamního dřevěného včelínu, tzv. česen, neznámou látku nebo směs, a tím došlo k následnému postupnému úhynu zde umístěných patnácti kusů včelstev. Následným veterinárním rozborem byla vyloučena nemoc včelstva. Jeho úhynem byla osmačtyřicetileté ženě z Opavy způsobena celková škoda ve výši 31.500,- Kč.
Případ nyní dále prověřují heraltičtí policisté jako přečin poškození cizí věci.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                                                                                                                                                                                                                              

vytisknout  e-mailem