Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.10.2010

Opava - Vloupání do skladu v Bolaticích a další událost (2 případy) 

Poškodil dveře vítkovské základní školy
Neznámý pachatel v době od 22. do 24.října poškodil spodní část dvou oken v přízemí objektu Základní školy na ulici Komenského ve Vítkově. Okna pokreslil fixem černé barvy a stejným fixem pokreslil i šedé kovové dveře školní kotelny a dále i bílé plastové dveře do skladu jídelny. Shora uvedené příspěvkové organizaci způsobil pachatel škodu v předběžné výši 2.000,- Kč.
Vítkovští policisté případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
Vloupání do skladu v obci Bolatice
Policisté Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v nočních hodinách z 23. na 24.října v obci Bolatice na ulici Nádržní v prostorách skladu za vlakovým nádržím. Odstranil železný štítek zámku hlavních vstupních dveří správní budovy a pokusil se tyto dveře vypáčit, což se mu ale nepovedlo. Do správní budovy tedy nevnikl. Do skladu této budovy se ovšem dostal. Odstranil dva visací zámky v hodnotě 200,- Kč, které zajišťovaly vstupní vrata skladu, a vnikl dovnitř. Odtud odcizil kompresor, dvě pneumatické pistole k nastřelování hřebíků, pokosovou elektrickou pilu a také stojan k této pile. Sedmačtyřicetiletému muži z Bolatic tak pachatel způsobil odcizením věcí škodu v předběžné výši 87.200,- Kč.
Pachatel z tohoto skladu ještě odcizil elektrický míchač s příslušenstvím, na míchání podlahových směsí, v hodnotě 50.000,- Kč, který patřil společnosti se sídlem v Klatovech.  
Dopravní nehodovost
V průběhu neděle 24.října nešetřili dopravní policisté na Opavsku žádnou dopravní nehodu.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem