Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.11.2009

Odcizení mobilního telefonu, dopravní nehoda motorových vozidel se mrtelným zraněním a další...(10 případů) 

 

Výtržnictví známého muže při fotbalovém utkání SFC Opava – FC Baník Ostrava

Dne 24.11.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1981 z Opavy-Kateřinek jako obviněného ze spáchání trestného činu „Výtržnictví“, kterého se dopustil tím, že dne 16.9.2009 v době kolem 19:10 hod., během probíhajícího pohárového fotbalového utkání mezi celky SFC Opava a FC Baník Ostrava, vběhl na hrací plochu fotbalového stadiónu v Městských sadech na ulici Lipové v Opavě, kde se snažil napadat fanoušky hostujícího celku a taktéž členy bezpečnostní agentury Seys Security Opava. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě. Jedná se o dalšího pachatele trestné činnosti ze září letošního roku, která byla vyhodnocena opavskými kriminalisty na základě zhlédnutí pořízených videozáznamů. V této chvíli se již jedná přibližně o dvacítku fanoušků, kteří byli obviněni ze shora uvedeného trestného činu, kdy videomateriály a fotografie se i nadále zkoumají se snahou ztotožnit co nejvíce osob, které se dopustily protiprávního jednání.


Odcizení mobilního telefonu ze šatny mužů v podniku Brano v Hradci nad Moravicí – neznámý pachatel

Dne 24.11.2009 v době od 05:50 hod. do 06:10 hod. neznámý pachatel spáchal v podniku Brano a.s. na ulici Opavské v Hradci nad Moravicí trestný čin „Krádež“ tím, že v uvedené době odcizil na lavičce v šatně mužů volně odložený mobilní telefon značky Samsung i900 Omnia černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1987 z Opavy způsobena škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení finanční částky z prodejny kinotéky v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel

V blíže neupřesněné době od 13.11.2009 do 19.11.2009 neznámý pachatel spáchal v prodejně VD Vinotéky v prostorách hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že z neuzamčené skříně za prodejním pultem odcizil dvě poštovní obálky, ve kterých se nacházela finanční částka na hotovosti v celkové výši 49.435,- Kč, ke škodě společnosti VD Vinotéky spol. s r.o. Ostrava. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě, kterým byl případ nahlášen dne 24.11.2009.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích – neznámý pachatel

Dne 24.11.2009 v době kolem 13:25 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Bílovecké č.170 v Opavě-Kylešovicích trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla značky VW Transportér, ze kterého odcizil přenosnou navigaci značky Mio 360 černé barvy včetně adaptéru v hodnotě 6.000,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1971 z Olomoucka a na vozidle způsobil škodu ve výši 3.500,- Kč, ke škodě společnosti BMH spol. s r.o. Olomouc. Celková škoda činí 9.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehoda motorových vozidel na ulici Těšínské v Opavě se smrtelným zraněním

Dne 24.11.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1972 z Rumunska jako obviněného ze spáchání trestného činu „Ublížení na zdraví“, kterého se měl dopustit tím, že dne 24.11.2009 v době kolem 12:45 hod. zapříčil na ulici Těšínské v Opavě dopravní nehodu s následným úmrtím účastníka silničního provozu.
V té době řídil ve směru jízdy od Ostravy do centra města Opavy na čtyřproudové komunikaci ve svém levém jízdním pruhu nákladní motorové vozidlo tovární značky Renault s návěsem tovární značky Schmitz, kdy naproti hypermarketu Tesco při přejíždění do svého pravého jízdního pruhu narazil pravou přední části nákladního vozidla Renault do levé zadní části osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia, řidičky ženy ročníku narození 1955 z Hrabyně, jedoucí v pravém jízdním pruhu ve stejném směru jízdy do centra města. Vlivem nárazu došlo k roztočení osobního motorového vozidla Škoda Fábia, k jeho přejetí do protisměru a k následnému střetu s protijedoucím nákladním motorovým vozidlem tovární značky VW Transportér, které jelo ve svém levém jízdním pruhu ve směru jízdy z centra města na Ostravu a jenž řídil muž ročníku narození 1974 z Ostravy. Řidička osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia utrpěla těžké zranění (zlomeninu klíční kosti s předběžnou dobou léčení 6 týdnů) a její spolujezdkyně sedící na předním sedadle, žena ročníku narození 1926 z Hrabyně, utrpěla blíže neupřesněné těžké zranění, kterým téhož dne ve Slezské nemocnici v Opavě podlehla. Provedené dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger byly u všech řidičů dopravní nehody s negativním výsledkem, další účastníci dopravní nehody nemuseli vyhledat lékařské ošetření. Na vozidle Škoda Fábia byla způsobena škoda ve výši 90.000,- Kč, na vozidle VW Transportér ve výši 30.000,- Kč a na vozidle Renault s návěsem škoda nevznikla. Případ je nadále v šetření.


Odcizení šperků ze žlutého kovu v prodejně na ulici Nákladní v Opavě – neznámý pachatel

De 24.11.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 24.11.2009 v době kolem 17:45 hod. v Zastavárně-Bazaru Expres na ulici Nákladní v Opavě, a to v době, kdy zůstal s prodávající ženou ročníku narození 1959 z Opavy v prodejně sám, projevil zájem o koupi prstenů ze žlutého kovu. Poté, co mu prodavačka tyto nabídla, tak si při zkoušení nasadil vedle sebe na prsty své ruky prsten ze žlutého kovu s leštěnou ploškou na horní straně v hodnotě 2.350,- Kč a prsten ze žlutého kovu se vsazeným světle modrým kamínkem v hodnotě 1.750,- Kč, přičemž následně využil toho, že byli od sebe odděleni prodejním pultem a z prodejny i s nezaplaceným zbožím odešel směrem ke křižovatce ulic Nákladní-Pekařská v Opavě, kde nastoupil do zaparkovaného osobního motorového vozidla nezjištěné značky typu combi světlé barvy a odjel ve směru po ulici Nákladní k Dolnímu náměstí a dále neznámo kam. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.100,- Kč. Případ je předmětem dalšího šetření.


Únik provozních kapalin z nákladního motorového vozidla mezi obcemi Jakubčovice a Hlubočec na Opavsku

Dne 24.11.2009 v 17:00 hod. byla vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí mezi obce Jakubčovice a Hlubočec, kde mělo dojít při vyprošťování havarovaného nákladního motorového vozidla k úniku nějaké provozní kapaliny (tento případ byl již šetřen od dopoledních hodin téhož dne ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava jako tzv. „malá“ dopravní nehoda bez zranění osob). Po příjezdu hradeckých policistů na místo bylo zjištěno, že na silnici číslo 4648 mezi obcemi Jakubčovice a Hlubočec, a to přibližně 50 metrů před lesním porostem leží na přilehlém poli na pravém boku nákladní motorové vozidlo značky Man s návěsem. Na místě se nacházeli hasiči HZS Opava (7 hasičů), dobrovolní hasiči SDH Jakubčovice (6 osob) a hasiči SDH Hradec nad Moravicí (4 osoby), kteří prováděli odčerpávání motorové nafty z palivové nádrže tahače. Na místě se nacházela také firma provádějící vyproštění tahače s návěsem, a to odtahová služba Car and Truck spol. s r.o. Opava-Kylešovice. Dále se zde nacházel jednatel společnosti Robenek Šilheřovice, která je vlastníkem tahače s návěsem. Na místo se dostavil také zaměstnanec Magistrátu města Opavy z Odboru životního prostředí, který si na místě věc převzal ve své kompetenci do dalšího opatření a sdělil, že po dohodě s velitelem zásahu hasičů HZS Opava mělo dojít k úniku pravděpodobně asi 70 litrů motorového oleje z olejové vany, která se prorazila při vyprošťování tahače, kdy kontaminovaná zemina bude vykopána a odvezena na sběrné místo.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Mařádkové v Opavě – neznámý pachatel

V době od 10:00 hod. dne 18.11.2009 do 08:00 hod. dne 24.11.2009 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Mařádkové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že :
1) po předchozím odstranění šroubů kovové petlice dveří vnikl do sklepního boxu ženy ročníku narození 1978 ze Slavkova, který prohledal, nic z něj neodcizil, kdy na zařízení nezpůsobil žádnou škodu
2) po předchozím vytržení kovového očka ze zdi, ke kterému byly přes kovovou petlici visacím zámkem uzamčeny vstupní dveře vnikl do sklepního boxu muže ročníku narození 1940 z Opavy, odkud odcizil stolní kalkulačku šedé barvy v hodnotě 50,- Kč, autorádio značky Sencor černé barvy v hodnotě 500,- Kč, diaprojektor značky Meotar černé barvy v hodnotě 200,- Kč a ruční elektrickou přímočarou pilku žluté barvy v hodnotě 500,- Kč, kdy na zařízení způsobil škodu ve výši 200,- Kč. Výše uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena škoda v celkové výši 1.450,- Kč.
Případ šetří policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.


Odcizení jízdního kola od domu na ulici Nádražní v Dolním Benešově – neznámý pachatel

Dne 24.11.2009 v době od 17:30 hod. do 19:30 hod. neznámý pachatel po odstranění visacího zámku odcizil ze stojanu na jízdní kola u neoploceného bytového domu na ulici Nádražní v Dolním Benešově zde odstavené a řádně zajištěné pánské horské jízdní kolo značky Sundance typu Hamilton šedo černo červeno bílé barvy s kompletním vybavením, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1970 z Dolního Benešova způsobena celková škoda ve výši 25.600,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


Dopravní nehodovost

Dne 24.11.2009 došlo na území okresu Opava ke čtyřem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám s úmrtím jedné osoby a s jedním těžkým zraněním, kdy škoda na majetku v souvislosti s nehodovostí byla vyčíslena na částku 380.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem