Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.12.2009

Zadržení pachatele vloupání do kiosku, dopravní nehoda podnapilého řidiče a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehoda motorového vozidla mezi Opavou a Chvalíkovicemi

Dne 24.12.2009 v době kolem 14:10 hod. řídil muž ročníku narození 1973 z Opavy osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia ve směru jízdy z obce Chvalíkovice na Opavu, kdy na přímém úseku komunikace, po projetí levotočivé zatáčky, nezvládl řízení automobilu a na mokré vozovce dostal s vozidlem smyk, vjel do pravého silničního příkopu ve směru své jízdy, kdy následně vyjel zpět na vozovku, kde zůstal stát v levém jízdním pruhu ve směru jízdy na Opavu. Při havárii došlo ke zranění řidiče, který byl z místa dopravní nehody převezen sanitním vozidlem RLP Opava k lékařskému ošetření na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice Opava. Zde bylo zjištěno, že jmenovaný utrpěl blíže nespecifikované lehké zranění. Policisté z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava u něj provedli odborné měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 1,49 promile alkoholu v jeho dechu. Opětovná dechová zkouška byla rovněž pozitivní s výsledkem 1,6 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič byl vyzván k odběru krve, kterému se podrobil při ošetření na chirurgické ambulanci opavské nemocnice. Při havárii nedošlo k dalšímu zranění osob, hmotná škoda činí 110.000,- Kč, případ je nadále v šetření, šestatřicetiletý muž je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykových látek“.


Odcizení motorových pil z chodby domu na ulici Oderské ve Vítkově – neznámý pachatel

Dne 24.12.2009 v době od 00:15 hod. do 00:30 hod. neznámý pachatel odcizil z botníku na chodbě jednoho z činžovních domů na ulici Oderské ve Vítkově volně odloženou benzínovou motorovou pilu značky Husquarna typu 365 s lištou 38 cm červené barvy v hodnotě 17.000,- Kč a další motorovou pilu značky Hecht s lištou 40 cm červené barvy v hodnotě 4.000,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1948 z Vítkova způsobena celková škoda ve výši 21.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do kiosku na ulici Opavské ve Vítkově – známý pachatel, objasnění

Dne 24.12.2009 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu „Krádež“, a to muži ročníku narození 1976 z Vítkova, neboť tento dne 24.12.2009 v době kolem 05:15 hod. v areálu nemocnice na ulici Opavské ve Vítkově rozbil železnou tyčí skleněnou výplň dveří kiosku s občerstvením se škodou ve výši 200,- Kč, kdy následně rozbil skleněnou výplň zamřížovaného okna se škodou ve výši 1.014,- Kč, přes které odcizil 4 kusy láhvového piva značky Pisner Urqell, balení čajových svíček a dva kusy jednorázových zapalovačů, čímž způsobil odcizením výše uvedených věcí škodu ve výši 268,- Kč a na poškození pak škodu ve výši 1.214,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1971 z Kružberku. Přímo na místě činu byl třiatřicetiletý muž zadržen právě projíždějící policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, kdy odcizené věci byly u něj zajištěny a budou předány poškozenému muži. Následným šetřením bylo zjištěno, že u tohoto pachatele protiprávního jednání majetkového charakteru se jedná o recidivu, poněvadž byl rozsudkem Okresního soudu v Opavě z července 2007 pravomocně odsouzen pro trestný čin „Krádež“ k nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře 16-ti měsíců, který vykonal v únoru letošního roku. Jeho případná další trestná činnost je nadále prověřována ze strany opavských kriminalistů.


Vloupání do motorového vozidla na ulici U Hřiště v obci Velké Hoštice – neznámý pachatel

V době od 14:00 hod. dne 22.12.2009 do 11:00 hod. dne 24.12.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici U Hřiště v obci Velké Hoštice trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří vnikl na parkovišti u fotbalového hřiště do zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky Scania, kdy z kabiny automobilu odcizil žlutou tašku, ve které se nacházela 3 kg plynová láhev, plynový vařič a další věci s dosud přesně neurčenou hodnotou, přičemž následně tuto tašku pohodil do křovinatého porostu poblíž místa činu. Poškozením zámku dveří způsobil poškozenému muži ročníku narození 1964 z Velkých Hoštic škodu ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Dopravní nehodovost

Za den 24.12.2009 došlo na území okresu Opava k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě s lehkým zraněním jedné osoby. Hmotná škoda na majetku v souvislosti s touto nehodou činí 110.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem