Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.2.2011

Opava - Odcizení peněženky z kabelky v ordinaci a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.2.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých nedošlo ke zranění osob a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 115.000,- Kč.


Odcizení peněženky z kabelky v místnosti ordinace na ulici Sadové v Opavě

Dne 24.2.2011 v době mezi 09:00 hod. a 14:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Sadové v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v místnosti zdravotní sestry v jedné z ordinací v areálu Slezské tvorby odcizil z volně odložené kabelky tmavě červenou koženkovou peněženku v hodnotě 400,- Kč, ve které se nacházely dvě platební karty, finanční částka na hotovosti 3.500,- Kč, 2 kusy stravenek Ticket v hodnotě 100,- Kč, různé osobní doklady a další písemnosti, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1954 z Vítkova způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do neobývané hlavní budovy lázní v obci Těchanovice, část Jánské Koupele

V blíže neupřesněné době od 11:30 hod. dne 23.2.2011 do 14:45 hod. dne 24.2.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Staré Těchanovice, část Jánské Koupele přečin „Krádež“ tím, že vyrazil uzamčené dveře vedoucí do skladu a následně vnikl do neobývané hlavní budovy lázní, kde se volně pohyboval a z vnitřních prostor odcizil 20 metrů kovového zábradlí schodiště, dále odcizil kovové poklopy a kanály, měděné pásky z elektrorozvodných skříní, kovová dvířka těchto skříní a různý železný materiál, dále vyrazil dveře do bývalé promítací místnosti, čímž tyto poškodil a způsobil tak škodu poškozením ve výši 2.000,- Kč a škodu odcizením ve výši zcela zjevně převyšující částku 5.000,- Kč. Poškozené společnosti Baneba spol. s r.o. Opava tak byla způsobena škoda vyšší jak 7.000,- Kč. Případ je nadále v prošetřování a prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem