Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.3.2010

Opava - Opavští policisté šetří další dva případy odcizení jízdních kol a další události (8 případů) 

Jako zaměstnankyně opavské léčebny zpronevěřila téměř 100 tisíc korun
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 24. března trestní stíhání dvaapadesátileté ženy z Opavska, jako podezřelé ze spáchání trestného činu zpronevěry.
Podezřelá žena v době od června roku 2008 do prosince loňského roku byla jako zaměstnankyně opavské léčebny pověřena výběrem regulačních poplatků od pacientů. Se zaměstnavatelem měla sepsánu smlouvu o hmotné zodpovědnosti, přesto za uvedené období vybrala částku ve výši 93.480,- Kč, kterou neuložila do pokladny léčebny, ale užila pro svou osobní potřebu. Její trestní stíhání je vedeno na svobodě.
Poškození obecně prospěšného zařízení v Hlučíně
Policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Pachatel v noční době ze 17. března na 18. března na ulici K Pile v Hlučíně hrubou nedbalostí zapříčinil při výkopových pracích poškození kabelu telefonní a hlasové služby společnosti O2 Telefónica. Tím došlo k poruše poskytování služeb a tudíž i ohrožení provozu tohoto obecně prospěšného zařízení. Pachatel této společnosti způsobil čtyřtisícovou škodu.
Zde jsou opět dva případy odcizení jízdních kol:
  • Odcizení uzamčeného jízdního kola od budovy na ulici Těšísnké v Opavě
 
V prvním případě neznámý pachatel 24. března v dopoledních hodinách, během patnácti minut, odcizil pánské trekingové jízdní kolo zn. Trek, bílé metalické barvy, v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě sedmadvacetileté ženy z Opavy. Kolo stálo uzamčeno u jedné z budov na ulici Těšínské v Opavě.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
  • Odcizení jízdního kola ze sklepního boxu domu na ulici Na Nivě v Opavě
K druhému případu došlo v době od 21. března do 24. března v činžovním domě na ulici Na Nivě v Opavě. Neznámý pachatel ve sklepě tohoto domu přestřihl visací zámek a vnikl do jednoho ze sklepních boxů, odkud odcizil dámské horské jízdní kolo v hodnotě 1.500,- Kč, ke škodě třiačtyřicetileté ženy z Opavy.
Tento případ šetří policisté opavského obvodního oddělení jako přečin krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do zahradní chatky v zahrádkářské kolonii na ulici Jaselské v Opavě
Opavští policisté šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel.
Ten v době od 23. března do 24. března v zahrádkářské kolonii Narcis na ulici Jaselské v Opavě – Jaktaři překonal oplocení a vnikl na pozemek jedné ze zahradních chatek. Na chatce pachatel rozbil okenní tabule a takto vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Z chaty pak odcizil zahradní rukavice v hodnotě 25,- Kč, přičemž na poškození zařízení způsobil čtyřsetkorunovou škodu.
Požár mysliveckého posedu na katastru obce Kozmice
Hlučínským policistům bylo 24. března kolem deváté hodiny večer nahlášeno zahoření horní části mysliveckého posedu „Kazatelna“, který se nachází na katastru obce Kozmice, v místě zvaném Tománkovy doly. Požár lokalizovali hasiči z HZS Hlučín. Vyšetřovatel opavských hasičů určil jako příčinu požáru nedbalost při manipulaci s ohněm ze strany neznámé osoby a věc si na místě převzal do své kompetence. Ke zranění osob nedošlo, zahořením části posedu vznikla čtyřtisícová škoda Mysliveckému sdružení Kozmice.
V silně podnapilém stavu hrubě urážel nájemníky domu, policisté jej zajistili a převezli na PZS k vystřízlivění
Opavští policisté 24. března kolem deváté hodiny večer zajistili v panelovém domě na ulici Grudové v Opavě – Kateřinkách osmadvacetiletého Opavana, který hrubými výrazy urážel nájemníky tohoto domu. Vzhledem k tomu, že muž neuposlechl výzvy zakročujících policistů a dále pokračoval ve svém agresivním jednání, policisté použili donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty a následně i pouta. Silně podnapilého muže policisté převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté opavského obvodního oddělení věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehodovost
V průběhu 24. března šetřili dopravní policisté na Opavsku dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činí 200 000,- Kč.

vytisknout  e-mailem