Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.4.2010

Opava - Vloupání do restaurace a další...(14 případů) 

 

Nedbalost způsobila požár

Nedbalost při pálení suché trávy byla dne 24. 4. 2010 příčinou požáru na jedné z parcel v obci Ludgeřovice. Manželé, kteří se rozhodli pro tento způsob likvidace, si však nepočínali zrovna opatrně a tak se vzniklý oheň během chvíle rozšířil na suchý travní porost o ploše 20 m2. Na místo byli ihned přivoláni hasiči HZS Hlučín, kteří požár na místě lokalizovali a uhasili. Přivolaný vyšetřovatel HZS Opava určil jako příčinu požáru právě nedbalost.


Vloupal se do zahradní chatky a odcizil pouze tepláky

Zřejmě hodnotnější lup očekával neznámý pachatel, který se v době ze dne 23. 4. 2010 na den 24. 4. 2010 vloupal do jedné z chatek v zahrádkářské osadě U hřiště na Čapákově nábřeží v Opavě. Poté, co vypáčil vstupní dveře, si totiž odnesl jediný úlovek, a to sportovní tepláky v hodnotě 200,- Kč. Škoda na poškozených dveřích byla odhadnuta na 1.500,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


Kvůli jedné lahvi alkoholu rozbil celou výlohu

Co je schopen udělat člověk kvůli jedné lahvi alkoholu, tak o tom se přesvědčili opavští policisté, když dorazili krátce před devátou hodinou večerní dne 24. 4. 2010 k prodejně Dárkové síně Květinka na Ostrožné ulici. Neznámý pachatel tam totiž rozbil velkou skleněnou výplň výlohy, a to pro jedinou láhev alkoholu značky Metala v hodnotě 395,- Kč. Jako nástroj mu přitom posloužil kovový kryt odpadkového koše. Škoda na rozbité výloze převyšuje částku 5.000,- Kč.
Policisté šetří věc jako přečiny krádeže vloupáním a poškození cizí věci.


Z restaurace odcizil číšnický flek a cigarety

Do restaurace Na Hřišti v obci Nové Sedlice se v průběhu nočních či ranních hodin dne 24. 4. 2010 vloupal dosud neznámý pachatel. Ten nejdříve odpojil celou budovu od elektrického proudu a po vypáčení okna vedoucího do kuchyně restaurace vnikl dovnitř. S sebou si pak odnesl číšnický flek s finanční hotovostí 5.000,- Kč a cigarety různých značek v hodnotě 2.500,- Kč. Z poličky ve výčepní místnosti si ještě odnesl suvenýry v podobě dvaceti mobilních telefonů různých značek, ovšem v nulové hodnotě. Ven se pak dostal pro změnu oknem vedoucím na zastřešenou terasu. Tady se ještě pokusil vypáčit kovovou petlici dřevěných dvířek, které vedou na půdu, ovšem to se mu již nepodařilo.
Policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích šetří věc jako přečin krádeže vloupáním.


Z kovové klece odcizil pneumatiky

Dalším případem krádeže vloupáním se zabývají také policisté obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích. Čtyři pneumatiky v hodnotě 3.116,- Kč, které se nacházely v kovové kleci u vchodu do čerpací stanice v Neplachovicích, odtud zmizely někdy v průběhu noci či rána ze dne 23. 4. 2010 na den následující. Visací zámek, zajišťující klec, si zřejmě pachatel odnesl s sebou.


Zloděj měl oblibu v pohádkách


Ne filmy, ale hned 8 kusů DVD nosičů s názvem Nejlepší pohádky, odcizil neznámý pachatel na ulici Holasické v Opavě ze zanýtovaného plechového boxu na časopisy. Stalo se tak někdy v průběhu noci ze dne 23. 4. 2010 na následující ráno. Pro zpestření si ještě přibral časopis Hot Wheels s přílohou.
Přečinem krádeže vloupáním se zabývají opavští policisté.


Ani otevřená garáž na vlastním pozemku není bezpečná

O tom, že není dobré nechávat v průběhu dne otevřenou garáž, byť se nachází za oplocením vašeho pozemku, se dne 23. 4. 2010 přesvědčil 47letý muž z Opavy. V průběhu tří odpoledních hodin, kdy nechal vrata garáže otevřená, mu z ní neznámý pachatel odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida v hodnotě 25.000,- Kč.
Opavští policisté řeší věc jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.


Z botníku odcizil sportovní obuv

Dne 23. 4. 2010, krátce před půlnocí, odcizil šestadvacetiletý muž z Opavy z botníku na jedné z chodeb domu na ulici Mostní v Opavě pánské sportovní boty značky Nike v hodnotě 1.100,- Kč. Přitom se tohoto protiprávního jednání dopustil i přesto, že mu byl Okresním soudem Opava uložen trest 150ti hodin prospěšných prací, které doposud neodpracoval.
Výše uvedenému muži bylo dne 24. 4. 2010 sděleno podezření pro přečin krádeže a je s ním vedeno zkrácené přípravné řízení.


Kradla ještě ve zkušební době

Zboží v celkové hodnotě 431,- Kč odcizila v opavském Hypermarketu Tesco v dopoledních hodinách dne 24. 4. 2010 22letá žena z Opavy. Její pozornost tentokrát zaujaly sluchátka k mobilnímu telefonu, náušnice z bižuterie a adresář. Proč tentokrát? Opavance už totiž byl pro majetkovou trestnou činnost vyměřen okresním soudem v Praze trest odnětí svobody v délce 3 měsíců, se zkušební dobou do května 2010.
Opavští policisté šetří případ jako přečin krádeže a je vedeno zkrácené přípravné řízení.


Podnapilý muž a silně podnapilá žena v obci Kružberk

Když byli dne 24. 4. 2010, krátce po půl druhé odpoledne, přivoláni policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově do restaurace Sklípek v obci Kružberk, netušili, že zde bude podnapilců více. 34letý muž z Vítkova, který tady obtěžoval hosty, byl pro svou podnapilost převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Hůře na tom však byla 48letá žena z Vítkova, pro kterou musela přijet rychlá záchranná služba. Žena ležela na lavici před restaurací a vlivem své silné podnapilosti nejenže nekomunikovala, ale jevila i známky poškození organismu alkoholem.


Byl silně podnapilý a kradl v obchodě

Silně podnapilý 55letý muž z Nového Jičína byl přistižen při krádeži dne 24. 4. 2010, krátce před 19hodinou, v prodejně Penny marketu na Rybářské ulici v Opavě. Odnést si chtěl zboží v hodnotě 90,- Kč. Opavští policisté převezli podnapilce na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě, kde mu byla naměřena hodnota 2,59 promile alkoholu v dechu.


Podnapilá řidička bourala

Dne 24. 4. 2010 nezvládla 47letá řidička osobního motorového vozidla Škoda Fabia řízení a nabourala do stojícího vozidla tovární značky Peugeot. Stalo se tak krátce před půl sedmou hodinou večerní na ulici Ratibořské v Opavě. Opavští dopravní policisté, kteří přijeli na místo dopravní nehody, naměřili u ženy hodnoty 2,32, 2,19 a 1,71 promile alkoholu v dechu. Poté se žena dobrovolně podrobila i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči).
Řidička je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Řidič nebyl pod vlivem alkoholu, ale omamných látek


Když dne 24. 4. 2010 ve 21:30 hod. zastavila hlídka opavských dopravních policistů na ulici Hlučínské 26letého řidiče osobního motorového vozidla Peugeot, tušila, že u něj není něco v pořádku. Na místě provedená dechová zkouška se sice ukázala negativní, ovšem test pomocí přístroje Drugwipe 5, odhalující přítomnost návykových látek, prokázal pozitivní výsledek na látku Cannavis. I když byl řidič vyzván k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči), toto odmítl. Navíc policistům ani nepředložil řidičský průkaz, neboť nepožádal o jeho navrácení, a to i přesto, že zákaz řízení motorových vozidel, který měl z dřívější doby, mu skončil před třemi týdny.


Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 24. dubna 2010 pět dopravních nehod, při kterých byly tři osoby lehce zraněny. Hmotná škoda na majetku činila 260.000,- Kč.

 


Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem