Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.6.2011

Opava - Vloupání do motorového vozidla v Šilheřovicích a další...(4 případy) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu mezi obcemi Melč a Mikolajice

Dne 24.6.2011 v době kolem 20:20 hod. řídil muž ročníku narození 1976 z Kružberku osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Marea ve směru od obce Melč na obec Mikolajice, přičemž před průjezdem pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, uvedl vozidlo do smyku, v průběhu zatáčky pak přejel do levé části vozovky a dále vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozu narazil do stromu. Nárazem byl automobil odhozen zpět na vozovku. Čtyřiatřicetiletý řidič byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě na urgentní příjem. Rozsah zranění nebyl na místě lékařkou stanoven, podle jejího sdělení šlo o stav bezprostředně ohrožující život. Dechová zkouška nebyla z důvodu zranění u výše uvedeného muže provedena, v nemocnici byl proveden odběr jeho krve. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60.500,- Kč a celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Odcizení jízdního kola z šatny golfového klubu v obci Šilheřovice

Dne 24.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 24.6.2011 v době mezi 12:30 hod. a 14:00 hod. odcizil z volně přístupné dámské šatny golfového klubu na ulici Dolní v obci Šilheřovice zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené dámské horské jízdní kolo značky Author černobílé barvy, opatřené přední a zadní blikačkou, blatníky černé barvy a držákem na láhev v celkové hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1990 ze Šilheřovic.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Zámecké v obci Šilheřovice

Dne 24.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 24.6.2011 v době mezi 17:30 hod. a 17:40 hod. po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla tovární značky Toyota RAW 4, které bylo zaparkováno před objektem zámku na ulici Zámecké v obci Šilheřovice, ze kterého odcizil navigaci značky Tom Tom Via 125 v hodnotě 4.268,- Kč, kdy rozbitím výplně okna dveří automobilu způsobil předběžnou škodu ve výši 6.106,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1965 z obce Chalupki v Polsku byla způsobena celková škoda ve výši 10.374,- Kč.


Odcizení peněženky z kapsy poškozené ženy v areálu PL na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 24.6.2011 v době kolem 10:45 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že u vstupních dveří do místního bufetu využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1967 ze Studénky, okres Nový Jičín a odcizil jí z pravé kapsy županu, který měla oblečený na sobě, její dámskou koženou peněženku černé barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 200,- Kč. Celková škoda tak činí 700,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě. Při prvotním šetření bylo zjištěno, že možnou osobou pachatele by mohl být muž ročníku narození 1949 z Hradce nad Moravicí. Celá záležitost je předmětem dalšího prošetřování a prověřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem