Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.6.2013

Opava - Vloupání do prodejny v Opavě a další...(11 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

Dne 24.06.2013 v době kolem 07:00 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1967 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž na výzvu podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,85 promile a 0,79 promile alkoholu v dechu. Pětačtyřicetiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.06.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15.000,- Kč.


Odcizení nafty z bagru a automobilu v areálu firmy na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice

Dne 24.06.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 22.06.2013 do 07:15 hod. dne 24.06.2013 vstoupil do areálu společnosti Kominictví Kors na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice, kdy po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil ze zde odstaveného bagru 100 litrů motorové nafty v hodnotě 3.500,- Kč a dále po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil z vedle zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Daf 100 litrů motorové nafty v hodnotě 3.500,- Kč, přičemž škoda na nádržích vozidel činí 3.600,- Kč. Soukromé společnosti z Frýdeckomístecka tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.600,- Kč.


Odcizení baterie ze semaforu na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice

Dne 24.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 23.06.2013 do 07:15 hod. dne 24.06.2013 na pozemní komunikaci ulice Markvartovické v obci Ludgeřovice odcizil po odstranění visacího zámku dvířek ze zde umístěné plechové bedny autobaterii napájející přenosný semafor, čímž byla poškozené soukromé společnosti z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 4.700,- Kč.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené ženy na neznámém místě v Hlučíně

Dne 24.06.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 24.06.2013 v době mezi 13:00 hod. a 17:00 hod. na blíže nezjištěném místě v Hlučíně odcizil z kabelky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1954 z Hlučína při sobě, její dámskou koženkovou peněženku hnědé barvy s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 200,- Kč.


Vloupání do prodejny na ulici Jaselské v Opavě

Dne 24.06.2013 v době mezi 02:00 hod. a 05:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Jaselské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že dlažební kostkou rozbil skleněnou výplň výlohy prodejny sportovního zboží s cyklistickou tématikou, odkud odcizil vystavenou motocrossovou přilbu značky Progrip černočervenobílé barvy v hodnotě 2.500,- Kč, přičemž škoda na zařízení prodejny činí 3.000,- Kč. Poškozenými organizacemi jsou dvě společnosti z Opavska a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 24.06.2013 v 07:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před prodejnou na ulici Požarnické v Opavě, městské části Komárov muže ročníku narození 1975 z Opavy, který v silně podnapilém stavu slovně napadal zákazníky prodejny, choval se arogantně a ve svém protiprávním jednání pokračoval i před přivolanými policisty. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o dodání osmatřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití a jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 24.06.2013 v době kolem 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Těšínské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Forman, a to muže ročníku narození 1985 z Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykové látky Amphetamin/Methamphetamin. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že výše jmenovaný osmadvacetiletý muž je neřidič, poněvadž nevlastní řidičský průkaz pro žádnou podskupinu řidičského oprávnění. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Pětadvacetiletý muž odcizil číšnický flek ve vítkovské restauraci na ulici Švermové

Dne 24.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1988 z Vítkova, neboť tento v době kolem 21:00 hod. dne 24.04.2013 využil chvilkové nepozornosti obsluhy restaurace „U Rošků“ na ulici Švermové ve Vítkově, kdy z volně přístupného prostoru za barovým pultem odcizil číšnický flek s finanční částkou na hotovosti 7.000,- Kč. Případ objasnili vítkovští policisté, přičemž bylo dále zjištěno, že se u pětadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž již v minulosti byl 3 x soudně trestán pro různou trestnou činnost majetkového charakteru.


Vloupání do skladu v areálu SRA na ulici Jahodové v Hlučíně

Dne 24.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 15:30 hod. a 23:15 hod. dne 24.06.2013 vstoupil po odstranění visacího zámku branky do areálu SRA (Sportovně rekreační areál) na ulici Jahodové v Hlučíně, kdy po vypáčení dveří vnikl do skladu bufetu, kdy si k odcizení přichystal 7 kusů prázdných nerezových pivních sudů v celkové hodnotě 7.000,- Kč, které však neodcizil. Poškozené organizaci Správa Sportovně rekreačního areálu Hlučín tak byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 1.200,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek na ulici Těšínské v Opavě

Dne 24.06.2013 v době kolem 23:50 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Těšínské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot, a to muže ročníku narození 1979 z Chomutova. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykovou látku Amphetamin. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se třiatřicetiletý muž bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem