Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.9.2009

Odcizení motocyklu, loupežné přepadení obsluhy rychlého občerstvení a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a řidiče nákladního vozidla v Březové, části Lesní Albrechtice


 

Dne 24.9.2009 v 11:45 hod. jela žena ročníku narození 1957 z Vítkova s osobním motorovým vozidlem značky Peugeot 106 po silnici II. třídy číslo 462 ve směru jízdy z obce Větřkovice ke křižovatce s hlavní silnicí číslo I/57 v obci Březová, část Lesní Albrechtice, přičemž odbočovala vpravo ve směru na Fulnek. V té době se po silnici I/57 ve směru Fulnek - Opava blížila ke křižovatce motorová vozidla, a to nákladní automobil Mercedes Benz s řidičem mužem ročníku narození 1956 z Hranic, okres Přerov, který předjížděl nákladní motorové vozidlo značky Liaz řízeného mužem ročníku narození 1951 z Opavy-Kateřinek. Při odbočování na hlavní komunikaci nedala dvaapadesátiletá řidička přednost oproti příkazu dopravní značky „Dej přednost v jízdě“ a v křižovatce došlo k čelnímu střetu přední části vozidla Peugeot s přední částí vozidla Mercedes Benz. Po střetu vozidel došlo k odhození vozidla Peugeot s řidičkou zpět na vedlejší silnici, kdy vozidlo Mercedes Benz se bočně střetlo s vozidlem Liaz a pak dále pokračovalo vlevo mimo vozovku, kde přední částí narazilo do dřevěného oplocení rodinného domu muže ročníku narození 1974 z Březové-Lesních Albrechtic. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidičky, která byla letecky převezena LZS do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde se podrobila operaci. Rozsah zranění nebyl zdravotním personálem specifikován, kdy jí byla odebrána krev ke zjištění, zda-li nebyla v době řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Na místě byly provedeny dechové zkoušky s ostatními řidiči, které byly provedeny detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativními výsledky. Při dopravní nehodě došlo ke hmotným škodám, a to na vozidle Peugeot 106 ve výši 50.000,- Kč, na vozidle Mercedes Benz ve výši 200.000,- Kč, na vozidle Liaz ve výši 10.000,- Kč a na dřevěném oplocení domu ve výši 10.000,-Kč. Případ je nadále v šetření.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Opavské v Kravařích


 

Dne 24.9.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1987 z Opavy, neboť tento dne 24.9.2009 v době kolem 01:00 hod. řídil po ulici Opavské v Kravařích osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Ibiza, a to po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy dechovou zkouškou ověřeným analyzátorem Dräger, které se podrobil, mu byla naměřena hodnota 1,20 promile alkoholu v dechu a opakovaným odborným měřením mu bylo naměřeno 1,16 promile alkoholu v jeho dechu. Ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, tedy vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Dvaadvacetiletý řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a o lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu (vzorku krve nebo moči) nepožádal.


 


 

Loupežné přepadení obsluhy rychlého občerstvení na ulici Masařské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 24.9.2009 byly policejním komisařem Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Loupež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 24.9.2009 v době kolem 00:15 hod. na ulici Masařské v Opavě přistoupil k výdejnímu okénku rychlého občerstvení a poté, co si objednal hamburger u prodavačky, ženy ročníku narození 1983 z Opavy-Kateřinek, jí pod pohrůžkou bezprostředního násilí namířením blíže neupřesněné krátké střelné zbraně a se slovy : „Naval prachy“ donutil vydat tržbu ve výši nejméně 2.000,- Kč a poté z místa odešel neznámo kam, aniž by vůči jmenované užil násilí. Poškozenému majiteli rychlého občerstvení, muži ročníku narození 1982 z Opavy, byla způsobena škoda ve výši 2.000,- Kč, ke zranění osob nedošlo. Případ je nadále v šetření.


 


 

Odcizení motocyklu na ulici Zahradní v Hlučíně – neznámý pachatel


 

Dne 24.9.2009 započali policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín šetření ve věci trestného činu „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 19:00 hod. dne 23.9.2009 do 06:00 hod. dne 24.9.2009 odcizil na ulici Zahradní v Hlučíně malý motocykl tovární značky Babeta 210 černé barvy, bez registrační značky, výrobního čísla 419844, dvourychlostní, roku výroby 1995, které bylo uzamčeno lankovým zámkem v hodnotě 100,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Hlučína způsobena škoda ve výši 4.100,- Kč.


 


 

Vloupání do prodejny na ulici Dlouhé v obci Darkovice – neznámý pachatel


 

V době od 18:30 hod. dne 23.9.2009 do 06:30 hod. dne 24.9.2009 na ulici Dlouhé v obci Darkovice neznámý pachatel po odšroubování kovové mříže na pootevřeném okně ze zadní části objektu vnikl do prodejny smíšeného zboží, ze které odcizil doposud přesně nezjištěné množství cigaret různých značek v celkové hodnotě předběžně 15.000,- Kč, přesně nezjištěné množství láhví alkoholu různých značek v celkové předběžné hodnotě 1.500,- Kč, přesně nezjištěné množství čokolád různých značek v celkové hodnotě cca 1.000,- Kč, dále poškozením vnitřních vstupních dveří do kanceláře způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, čímž způsobil poškozené společnosti Tempo Obchodní družstvo Opava předběžnou škodu odcizením zboží ve výši 17.500,- Kč a na poškození škodu ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Velké Hoštice


 

Dne 24.9.2009 v 08:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1979 z Opavy, že před chvíli při stavebních pracích nalezl u Hoštického splavu na katastru obce Velké Hoštice nějaký předmět, který mu připomíná munici pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu přivolaného policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl ruční granát sovětské výroby vzoru 42.


 


 

Odcizení peněženky v prostoru křižovatky ulic Mostní-Sadová v Opavě – známá pachatelka, objasnění


 

Dne 24.9.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu „Krádež“ ženě ročníku narození 1959 z Opavy, neboť tato dne 24.9.2009 v době kolem 14:15 hod. v prostoru křižovatky ulic Mostní-Sadová v Opavě využila zdravotní indispozice muže ročníku narození 1941 z Opavy, kterému se udělalo nevolno, načež si klekl na zem, kdy k němu přistoupila a pomohla mu se zvednout ze země a přitom si všimla, že na zemi vedle poškozeného leží jeho pánská kožená peněženka hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč, kdy v peněžence byla finanční částka na hotovosti ve výši 950,- Kč a osobní doklady. Následně peněženku vzala ze země, dala si ji do své igelitové tašky, kterou měla u sebe a z místa poté odešla, kdy po několika metrech byla zadržena projíždějící policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava. Padesátiletá žena po svém protiprávním jednání majetkového charakteru byla umístěna do policejní cely Územního odboru PČR Opava. Případ je nadále v šetření.


 


 

Odcizení jízdního kola z přízemí činžovního domu na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel

 

Dne 24.9.2009 v době od 16:15 hod. do 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Na Rybníčku v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil z přízemí jednoho z činžovních domů, kde se nachází Fit club Sportperfekt, pánské horské jízdní kolo, značky Merida modelu Matts Crose červenošedé barvy v hodnotě 10.500,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem černé barvy v hodnotě 500,- Kč přes rám kola k topení, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1990 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 11.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Za den 24.9.2009 došlo na území okresu Opava ke třem dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce. Škoda na majetku v součinností s nehodovostí činí 421.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem