Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.9.2011

Opava - Mítink DSSS a fotbalové utkání SFC v Opavě a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.9.2011 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu okresu Opava a která by podléhala oznámení a šetření ze strany Policie ČR.


Devětatřicetiletý muž na ulici Jateční v Opavě fyzicky napadl ženu

V těchto dnech opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, kterého se na podkladě všech zjištěných skutečností dopustil muž ročníku narození 1972 z Opavy tím, že v podvečerních hodinách již dne 29.4.2011 na chodbě ve druhém nadzemním podlaží jednoho z činžovních domů na ulici Jateční v Opavě po předchozí slovní rozepři udeřil pěstí do obličeje ženu ročníku narození 1974 z Opavy, čímž ji způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s následnou dobou léčení 18 dnů. Celá záležitost byla původně šetřena jako přestupek proti občanskému soužití, kdy spisový materiál byl postoupen podle věcné příslušnosti do správní komise pro projednávání přestupků při Magistrátu města Opavy. Na základě nových skutečností (opětovným výslechem poškozené ženy a regresního hlášení o době jejího léčení) byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro shora uvedený přečin.


Odcizení motorové nafty z nákladního vozidla u areálu družstva v obci Kyjovice

V přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 23.9.2011 do 06:30 hod. dne 24.9.2011 neznámý pachatel spáchal před areálem družstva Zagra v obci Kyjovice přečin „Krádež“ tím, že po vylomení krytky uzávěru palivové nádrže u zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Volvo odcizil z této nádrže 100 litrů motorové nafty v celkové hodnotě 3.500,- Kč, přičemž na poškození krytky uzávěru způsobil škodu ve výši 500,- Kč. Poškozené společnosti Zagra.com spol. s r.o. Kyjovice tak vznikla celková škoda ve výši 4.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 


Mítink DSSS a fotbalové utkání SFC v Opavě

Dne 24.9.2011 v době přibližně od 10:00 hod. do 11:00 hod. se konal na Horním náměstí v Opavě řádně nahlášený a povolený mítink DSSS (Dělnická strana sociální spravedlnosti). Této akce se zúčastnilo cca 150 osob, kdy k narušení veřejného pořádku nedošlo, policisté nebyli nuceni použít žádných donucovacích prostředků a na svobodě nebyla omezena žádná osoba. Do bezpečnostního opatření bylo veleno řádově osm desítek policistů a dvě desítky strážníků Městské policie v Opavě. Mezi policisty byli jak policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě, tak i z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, opavští kriminalisté, policejní psovodi, členové ATK-antikonfliktního týmu a speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje v Ostravě.
Dne 24.9.2011 v době od 18:00 hod. do 20:00 hod. se na fotbalovém hřišti na ulici Lipové v Městských sadech v Opavě uskutečnilo fotbalové utkání mezi mužstvy SFC Opava a MFK Karviná. V době kolem 17:00 hod. téhož dne přijel do Opavy autobus se 40 fanoušky Karviné a dalších cca 20 karvinských fandů dorazilo svými vozidly. Utkání sledovalo 2146 diváků. Před, v průběhu a ani po skončení utkání nedošlo k narušení veřejného pořádku, nebylo použito žádných donucovacích prostředků a nebyla omezena žádná osoba na svobodě. Tohoto bezpečnostního opatření ze zúčastnil podobný počet policistů PČR jak v dopoledních hodinách a dále 10 strážníků Městské policie Opava.


Poškození dveří bytu v bytovém domě na ulici Bochenkové v Opavě

V blíže neupřesněné době od 18:00 hod. dne 22.9.2011 do 08:00 hod. dne 24.9.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Bochenkové v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v prvním patře jednoho z bytových domů úmyslně poškodil vstupní dveře a rám dveří do prostoru ateliéru, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1982 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Do místnosti vniknuto nebylo, nic nebylo odcizeno a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z kapsy kalhot poškozeného muže na ulici Těšínské v Opavě

Dne 24.9.2011 v době kolem 14:10 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti před hypermarketem Globus na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že odcizil ze zadní kapsy kalhot poškozeného muže ročníku narození 1934 z Opavy-Kylešovic jeho koženkovou peněženku černé barvy bez hodnoty, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 1.040,- Kč a různé osobní doklady. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobních automobilů v Hlučíně

Dne 24.9.2011 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 18:00 hod. a 20:30 hod. dne 24.9.2011 na ulici Svornosti v Hlučíně :
1) neznámým předmětem poškrábal vodorovnými vrypy lak karosérie levého zadního blatníku, levých zadních dveří, levých předních dveří a levého předního blatníku na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Renault Laguna, čímž způsobil muži ročníku narození 1987 z Ludgeřovic škodu ve výši 3.500,- Kč
2) neznámým předmětem poškrábal vodorovnými vrypy lak karosérie, které vedou od levého zadního blatníku přes levé zadní dveře, levé přední dveře až k levému přednímu blatníku na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Opel Vectra, přičemž způsobil ženě ročníku narození 1974 ze Šilheřovic škodu ve výši 3.500,- Kč
3) neznámým předmětem poškrábal vodorovnými vrypy lak karosérie levých zadních dveří, levých předních dveří a na levém předním blatníku udělal pět nesouvislých vrypů na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Renault Megané, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1977 z Hlučína škodu ve výši 10.000,- Kč
4) neznámým předmětem poškrábal vodorovným vrypem lak karosérie na levých předních dveřích zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky VW Vento, kdy dosud přesně nevyčíslená škoda vznikla muži ročníku narození 1958 z Hlučína.
Celková škoda tak byla do současné chvíle stanovena na finanční částku ve výši 17.000,- Kč a případ je i nadále předmětem dalšího prověřování a prošetřování.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem