Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.9.2013

Opava - Vloupání do osobních automobilů na Opavsku a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 98.000,- Kč.


Odcizení peněženky z kabelky v restauraci Bar C na ulici Opavské v obci Bolatice

Dne 20.9.2013 v době mezi 22:00 hod. a 22:30 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Bar C na ulici Opavské v obci Bolatice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělní a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1990 z Bohuslavic a v nestřeženém okamžiku jí z kabelky, kterou měla při sobě, odcizil dámskou koženou peněženku s finanční částkou na hotovosti 6.000,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s čipem, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 6.700,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení iPhonu ze šatny tělocvičny v budově ZŠ v obci Oldřišov

Dne 23.9.2013 v době mezi 12:50 hod. a 13:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Sokolovské v obci Oldřišov přečin „Krádež“ tím, že z neuzamčené šatny tělocvičny v budově místní základní školy odcizil volně odložený iPhone 4S Apple v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1974 z Oldřišova. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Dva muži odcizili z pozemku rodinného domu na ulici Rolnické v Opavě jízdní kolo

Dne 24.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ a z přečinu „Porušování domovní svobody“ muži ročníku narození 1982 z Opavy a muži ročníku narození 1983 z Vrchlabí, okres Trutnov, neboť tito společně v době kolem 19:50 hod. dne 23.9.2013 po vyražení vrat vnikli na pozemek a na zahradu u jednoho z rodinných domů na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách, kde odcizili volně odstavené a neuzamčené dámské horské jízdní kolo v hodnotě 3.200,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1974 z Opavy-Kateřinek. Na základě oznámení ze strany poškozené ženy provedli prvotní šetření opavští policisté, kteří ještě téhož dne ve 20:15 hod. oba muže zadrželi a vzhledem k tomu, že byli v podnapilém stavu, zakročující policisté rozhodli o jejich dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Po následných provedených procesních úkonech byli oba muži ze zadržení propuštěni a jejich případná další trestná činnost je i nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Čajkovského v Opavě

V noční době od 19:15 hod. dne 23.9.2013 do 07:00 hod. dne 24.9.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Čajkovského v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Fusion, ze kterého odcizil různé osobní doklady, doklady k automobilu, pouzdro s 20 CD disky s hudbou, drobné mince a autolékárničku, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1974 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 1.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženek v areálu Psychiatrické nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě

V době mezi 12:00 hod. a 13:30 hod. dne 24.9.2013 neznámý pachatel spáchal v areálu Psychiatrické nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z místnosti sesterny na jednom z oddělení odcizil z volně odložené kabelky dámskou koženou peněženku, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, měsíčník na MHD v hodnotě 940,- Kč a finanční částka na hotovosti 1.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1982 z Krnova, okres Bruntál způsobena škoda v celkové výši 2.240,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě odcizil z volně odložené dámské kabelky poškozené ženy ročníku narození 1969 z Opavy její dámskou koženou peněženku s finanční částkou na hotovosti 300,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž vznikla této ženě škoda ve výši 800,- Kč. Celková škoda na majetku tak činí 3.040,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Devatenáctiletý muž z Opavy odcizil zboží v supermarketu Tesco v Opavě-Kateřinkách

Dne 24.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Opavy, neboť tento v době kolem 20:45 hod. dne 24.9.2013 odcizil v supermarketu Tesco na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách volně vystavené zboží (7 kusů energy drinku) v celkové hodnotě 188,- Kč a s tímto zbožím poté prošel bez úhrady přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán opavským policistům, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u výše jmenovaného devatenáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě z února roku 2013 mimo jiné pro přečin „Krádež“, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 6-ti měsíců, se zkušební dobou do března roku 2015.

 


Vloupání do osobního automobilu v obci Jakartovice

Dne 24.9.2013 v době mezi 13:30 hod. a 14:15 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice přečin „Krádež“ v souběhu s přečinem „Poškození cizí věci“ tím, že v areálu restaurace Penzion nad Stájí vnikl po rozbití skleněné výplně předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Hyundai Veloster, odkud odcizil černou plátěnou tašku, ve které se nacházely tiskopisy bez hodnoty a tablet iPaD 2 64GB stříbrné barvy v hodnotě 8.900,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1989 z Jakartovic způsobena škoda ve výši 9.300,- Kč. Rozbitím okna dveří automobilu vznikla poškozené soukromé firmě z Jakartovic škoda ve výši 30.000,- Kč. Celková škoda tak činí 39.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vloupání do osobního automobilu v obci Melč

Dne 24.9.2013 v době kolem 12:00 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Melč přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, které bylo zaparkováno před budovou místní základní školy, odkud odcizil dámskou peněženku s finanční částkou na hotovosti 5.900,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, přičemž rozbitím okna dveří automobilu vznikla škoda 2.500,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1978 z Melče tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem