Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.1.2011

Opava - Třiasedmdesátiletý muž vyhrožoval své manželce zabitím a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.1.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých nedošlo ke zranění osob a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 185.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 25.1.2011 došlo v okrese Opava k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba lehce zraněna a hmotná škoda na majetku činí 60.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Ostravské v Komárově

Dne 25.1.2011 v době kolem 01:30 hod. vykonávala policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě výkon služby a dohled nad silničním provozem u zastávky MHD poblíž motelu Oáza na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov, kdy stavěla a kontrolovala projíždějící osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Astra. Po předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu automobilu byl v řidiči zjištěn muž ročníku narození 1981 z Opavy. Provedeným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger u něj byly naměřeny hodnoty 0,58 promile, 0,69 promile a 0,67 promile alkoholu v jeho dechu. Výše uvedený řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů doznal a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je předmětem dalšího šetření.


Třiasedmdesátiletý muž vyhrožoval v místě bydliště své manželce zabitím

Dne 24.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Nebezpečné vyhrožování“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1937 z Ludgeřovic tím, že v dopoledních hodinách dne 4.1.2011 v prostorách kuchyně rodinného domu na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice vytasil na svou manželku, ženu ročníku narození 1929 z Ludgeřovic, kuchyňský nůž, kdy tímto nožem jí vyhrožoval zabitím. U jednaosmdesátileté ženy jednání manžela vzbudilo důvodné obavy o svůj život a zdraví. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Celá záležitost je i nadále předmětem dalšího prošetřování a prověřování.


Odcizení finanční částky ze zubní ordinace na ulici Hornické v Hlučíně

Dne 25.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 11:50 hod. dne 24.1.2011 do 12:00 hod. dne 25.1.2011 na ulici Hornické v Hlučíně v nestřeženém okamžiku a bez užití násilí vešel nezajištěnými dveřmi do prostoru zubní ordinace, kde odcizil z kovové odemčené příruční pokladny finanční částku na hotovosti v celkové výši 7.200,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1953 z Hlučína.


Vloupání do kanceláře firmy na ulici Hradecké v Opavě

Dne 25.1.2011 v době mezi 09:00 hod. a 09:30 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Hradecké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vytlačení vstupních dveří vnikl do kanceláře soukromé firmy z Hradce nad Moravicí, kde z volně odložené kabelky, která byla v neuzamčené skříňce, odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.500,- Kč a stravenky Sodexo pass v hodnotě 500,- Kč, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1967 z Opavy škodu ve výši 2.000,- Kč a poškozením vstupních dveří kanceláře vznikla škoda ve výši 8.000,- Kč. Celková škoda tak činí 10.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rodinného domu na ulici Na Starém Břehu v Opavě

V blíže nezjištěné době od 20:00 hod. dne 24.1.2011 do 07:00 hod. dne 25.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Starém Břehu v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že dosud přesně neustanoveným způsobem vnikl do bytové jednotky ve třetím patře jednoho z rodinných domů, odkud odcizil pánskou tašku černé barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které se nacházel fotoaparát značky Canon Power Shot A570 SI stříbrné barvy v hodnotě 2.000,- Kč, paměťová karta v hodnotě 100,- Kč, handsfree značky LG černé barvy v hodnotě 500,- Kč, 2 kusy diářů černé a červené barvy v hodnotě 300,- Kč, nezjištěný počet psacích potřeb v hodnotě 100,- Kč, razítko k podnikání fyzické osoby v hodnotě 387,- Kč, 2 kusy USB disků 4Gb a 8Gb značky Transcend černé barvy v hodnotě 450,- Kč, různé písemnosti a dokumenty potřebné pro výkon povolání a kapesní uzavírací nůž v délce 12 cm s dřevěnou rukojetí barvy třešně v hodnotě 400,- Kč, kdy na zařízení bytu žádná škoda způsobena nebyla. Odcizením věcí tak vznikla muži ročníku narození 1974 z Opavy celková škoda ve výši 4.737,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení nepojízdného nákladního automobilu na ulici Vávrovické v Opavě

V neupřesněné době od 1.6.2010 do 20.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Vávrovické v Opavě, městské části Palhanec přečin „Krádež“ tím, že z odstavného parkoviště naproti vjezdu do firmy Ferram odcizil zde zaparkované nepojízdné nákladní motorové vozidlo značky Liaz červené barvy, bez registračních značek s pevně přichycenou potravinářskou hliníkovou cisternou o objemu 12 m3, čímž byla poškozené společnosti Vika spol. s r.o. Pardubice způsobena škoda ve výši 420.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 24.1.2011 ve 22:30 hod. byl policisty z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zajištěn v areálu železniční stanice v obci Holasovice muž ročníku narození 1971 z Neplachovic, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu rozbil skleněnou výplň vstupních dveří čekárny nádraží ČD a způsobil tak škodu ve výši 1.000,- Kč organizaci ČD a.s. Olomouc. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že čtyřicetiletý muž bude ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovat a rovněž vzhledem k jeho silné podnapilosti, kdy bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti majetku.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem