Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.1.2013

Opava - Dopravní nehoda osobního automobilu s chodkyní v Opavě...(4 případy) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu s chodkyní na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích

Dne 25.01.2013 v době kolem 06:40 hod. řídil muž ročníku narození 1962 z Vršovic osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia po ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích ve směru do centra města, přičemž v prostoru křižovatky ulic Bílovecká a Joži Davida nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené komunikace a zachytil pravým zpětným zrcátkem o chodkyni (ženu ročníku narození 1930 z Opavy-Kylešovic), jenž přecházela silnici zleva doprava z pohledu jízdy řidiče. Po střetu automobilu s tělem chodkyně došlo k následnému pádu ženy na zem, kdy poté byla převezena sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice v Opavě. Dvaaosmdesátiletá chodkyně utrpěla těžké zranění (zlomenina předloktí pravé horní končetiny) s dobou léčení přibližně 2 měsíce. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u obou účastníků dopravní nehody negativně, ke zranění žádné jiné zúčastněné osoby nedošlo a celková hmotná škoda byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy již nyní je padesátiletý řidič důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 25.01.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 121.000,- Kč.


Vloupání do bytu na ulici Boženy Němcové v Hlučíně

Dne 25.01.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 14:00 hod. dne 25.01.2013 vnikl doposud přesně nezjištěným způsobem do bytu v jednom z bytových domů na ulici Boženy Němcové v Hlučíně, odkud odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 20.000,- Kč a zlatý prsten s červeným oválným kamenem v hodnotě 2.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1946 z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 22.000,- Kč.


Sedmatřicetiletý muž z Opavy obtěžoval svou bývalou přítelkyni

Dne 25.01.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání ve věci přečinu „Nebezpečné pronásledování“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1975 z Opavy tím, že v době ode dne 15.01.2013 do dne 23.01.2013 nejprve kontaktoval nevyžádáným dopisem svou bývalou přítelkyni (ženu ročníku narození 1977 z Opavy), následně začal vyhledávat její blízkost, kdy jí čekal před jejím domem či před místem jejího zaměstnání v Opavě a dále se snažil od sestry poškozené (od ženy ročníku narození 1983 z Opavy-Kateřinek) a rovněž i od dalších známých poškozené ženy, pod pohrůžkami různých problémů, získat nový telefonní kontakt na svou bývalou přítelkyni, přičemž jí například v době kolem 20:00 hod. dne 22.01.2013 opakovaně bouchal na okno jejího bytu, zvonil na zvonek bytu a takto se jí snažil opět osobně kontaktovat, přestože věděl, že si to poškozená žena důrazně nepřeje. O této skutečnosti byl dokonce sedmatřicetiletý muž opavskými policisty upozorněn, přesto soustavně vyhledával proti vůli poškozené její osobní blízkost, omezoval jí v běžném způsobu života a jeho jednání u ní vzbuzovalo důvodnou obavu o její život a zdraví. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem