Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.2.2010

Odcizení volně odloženého mobilního telefonu v restauraci a další...(6 případů) 

 

Do vozidla se pokusil dostat násilím

Pouze poškozeným zámkem a rozbitým sklem předních dveří a čelního skla skončil pro neznámého pachatele pokus o vloupání do osobního motorového vozidla Opel Cadet. Došlo k němu v době mezi druhou hodinou odpolední dne 24.2.2010 a půl sedmou ráno následujícího dne v Opavě na ulici Svaté Hedviky. I tak se škoda na vozidle vyšplhala na 12.000,- Kč.
Opavští policisté řeší věc jako přečin krádež ve stadiu pokusu a přečin poškozování cizí věci.

 

 

Stačila chvilka nepozornosti a mobil byl pryč

Dne 12.1.2010 v době kolem poledne stačilo neznámému pachateli sledovat prostor pro obsluhu barového pultu restaurace v obci Oldřišov na Slezské ulici. Pak už jen využil nestřeženého okamžiku a z vnitřní strany pultu odcizil mobilní telefon Nokia v hodnotě 5.400,- Kč.
Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Kravařích jako přečin krádež.

 

 

Do bytu se dostal přes balkón

Dne 25.2.2010 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) PČR v Opavě zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Opavy, který je obviněný ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.
Ten dne 16.2.2010 v době mezi 12:00 hod. a 21:30 hod. vylezl na balkon jednoho z bytů v Opavě na ulici Černé, rozbil skleněnou výplň balkónových dveří a vloupal se do bytu svých rodičů. Tam už přesně věděl, co vzít. Z obývacího pokoje odcizil obálku s 25.000,- Kč, z vedlejšího pokoje si pak ze skříně obývací stěny vzal digitální fotoaparát Canon, včetně propojovacích kabelů, v hodnotě 3.000,- Kč. Na poškozených balkónových dveřích způsobil škodu ve výši 2.500,- Kč. Muž byl již v minulosti trestán pro majetkovou trestnou činnost. Dne 25.2.2010 byl umístěn do policejní cely v Opavě, dne 26.2.2010 bude podán návrh na vzetí do vazby.
V souvislosti s tímto případem bylo rovněž zahájeno trestní stíhání dvaadvacetileté ženy z Opavy pro přečin spolupodílnictví. Tato žena byla ubytovaná spolu s výše uvedeným mužem na ubytovně v Ostravě-Přívoze a věděla, že úhradu společného nájmu, jakož i peníze za stravu, muž uhradil z peněz, které odcizil při popsaném vloupání.

 

 

Zlákalo ho autorádio s CD přehrávačem

Opavští policisté řeší další z řady případů krádeže. Tentokrát zaujalo dne 25.2.2010 v době mezi 05:40 hod. a 14:00 hod. neznámého pachatele autorádio s CD přehrávačem značky Panasonic, které se nacházelo v osobním automobilu Škoda Octavia. Automobil stál na parkovišti před areálem v Opavě na Olomoucké ulici. Pachateli stačilo pouze vypáčit zámky obou předních dveří a autorádio během chvíle změnilo svého majitele. Šestadvacetiletému muži z Opavy vznikla škoda ve výši 4.000,- Kč, z toho 2.000,- vlivem poškození automobilu.

 

 

Vloupal se do unimobuňky, poté do novostavby rodinného domu

Zřejmě větší lup očekával neznámý pachatel, který se v době od 23.2.2010 odpoledne do odpoledních hodin následujícího dne vloupal do zajištěné unimobuňky a novostavby v obci Darkovice na ulici Kunoviny. Nejdříve musel částečně odstřihnout a vyhnou oplechování unimobuňky, aby z ní pak mohl odcizit nabíjecí buben s prodlužovacím elektrokabelem a kotoučový svazek napínacího ocelového drátu, obojí v celkové hodnotě 1.000,- Kč. To se mu asi zdálo málo a tak odřezal montážní pěnu ve zdivu a vysadil zabudované okno dosud neobyvatelné novostavby rodinného domu, která se nachází vedle této unimobuňky. Zde už ovšem nic neodcizil a tak škoda vzniklá vlivem násilného vniknutí ve výši 1.500,- je vyšší, než hodnota odcizených věcí.
Hlučínští policisté věc šetří jako přečin krádež vloupáním.


Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 25.2.2010 čtyři dopravní nehody. Tentokrát nedošlo k žádnému zranění osob, hmotná škoda na majetku činí 233.000,- Kč.


Zpracovala :
Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem