Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.3.2012

Opava - Úhyn včelstev v Budišovicích a další...(14 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 25.03.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 198.000,- Kč.


Odcizení mobilního telefonu v herně Eso na ulici Hornické v Hlučíně

Dne 25.03.2012 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započaty úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v prostorách nonstop herny Eso na ulici Hornické v Hlučíně využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1990 z Hlučína a v době mezi 02:00 hod. a 05:00 hod. dne 24.03.2012 odcizil jeho volně odložený mobilní telefon značky Nokia N8 tmavě šedé barvy v hodnotě 7.000,- Kč.


Odcizení peněženky z kapsy bundy v herně Kompas na ulici Úzké v Hlučíně

Dne 25.03.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel v prostorách nonstop herny Kompas na ulici Úzké v Hlučíně tím, že v průběhu doby od 01:00 hod. do 04:00 hod. dne 25.03.2012 využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1964 z Hlučína a odcizil mu z kapsy bundy, kterou měl odloženou na opěradle židle, jeho pánskou polokoženou peněženku černé barvy v hodnotě 50,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 3.000,- Kč, různé osobní doklady a platební karta. Poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.050,- Kč.


Vniknutí do automobilu na pozemku rodinného domu na ulici Rušné v obci Kozmice

Dne 25.03.2012 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a ve věci přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 21:00 hod. a 23:00 hod. dne 23.03.2012 vnikl na oplocený a uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Rušné v obci Kozmice, kde z neuzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 306 odcizil volně odloženou pánskou koženou peněženku hnědé barvy v hodnotě 200,- Kč, která obsahovala finanční částku na hotovosti ve výši 1.200,- Kč, různé osobní doklady a platební kartu. Poškozenému muži ročníku narození 1991 z Ostravy tak vznikla celková škoda ve výši 1.400,- Kč.


Vloupání do budovy bývalého vepřína na katastru obce Služovice

Dne 24.03.2012 v době mezi 21:50 hod. a 23:10 hod. neznámý pachatel spáchal na katastru obce Služovice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vstupních dveří vnikl do prvního podlaží správní budovy bývalého vepřína, odkud odcizil dva elektrické přímotopy bílé a hnědé barvy v hodnotě 250,- Kč a elektrický sporák v hodnotě 400,- Kč, čímž způsobil poškozené společnosti Mavet spol. s r.o. Hořovice celkovou škodu ve výši 650,- Kč, přičemž na zařízení škoda nevznikla. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v obci Chuchelná

Dne 24.03.2012 v době kolem 23:00 hod. řídil muž ročníku narození 1988 z Píště osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, a to po ulici Masarykové v obci Chuchelná. Při silniční kontrole a po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Kravařích k testu na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů v jeho těle, kdy tento test za pomocí testeru Drugwipe 5+ vyzněl pozitivně na návykovou látku amphetamin. Třiadvacetiletý řidič se následně na výzvu dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do sklepních prostor bytového domu na ulici Mařádkové v Opavě

V přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 24.03.2012 do 07:00 hod. dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Mařádkové v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se po páčení sklepního plastového okna pokusil vniknout do sklepních prostor jednoho z bytových domů, což se mu však nepodařilo, přičemž poškozením okna způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, a to muži ročníku narození 1952 z Opavy. Dále ve stejné době a na stejném místě vnikl po vypáčení sklepního plastového okna do prostor skladu společnosti Coms spol. s r.o. Opava, který se nachází rovněž ve sklepních prostorách tohoto domu, přičemž dané sklepní okno nebylo uzamčeno a toto se vlivem páčení samovolně otevřelo. Provedeným šetřením na místě za přítomnosti oznamovatele a zároveň jednatele společnosti Coms spol. s r.o. se nepodařilo zjistit, zda-li došlo k odcizení nějakých PC komponentů, které se ve skladu nacházely. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození automobilu na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 24.03.2012 do 10:30 hod. dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na parkovišti za panelovým domem čísla 36 poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octávia combi, a to ukopnutím levého zpětného zrcátka v hodnotě 3.000,- Kč a dále neznámým předmětem způsobil rýhu v laku táhnoucí se středem pravého předního blatníku, přes pravé přední i zadní dveře a končící za krytem víka nádrže na pravém zadním blatníku automobilu, dále rýha pokračuje horizontálně na dveřích zavazadlového prostoru přes logo s nápisem Škoda a dále od levého zadního světla přes levé zadní i přední dveře a končí na předním levém blatníku, přičemž na laku vznikla škoda ve výši 22.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1975 z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková škoda ve výši 25.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do restaurace Lesanka na ulici Černá cesta v obci Slavkov

V noční době od 23:30 hod. dne 24.03.2012 do 09:30 hod. dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště na ulici Černá cesta v obci Slavkov přečin „Krádež“ tím, že po odřezání a vyhnutí kovové ochranné mříže okna a po vytlačení okna vnikl do restaurace Lesanka, odkud odcizil cigarety různých značek, druhů a počtů v hodnotě 3.082,- Kč, alkoholické nápoje o objemu 1 litrů značky Fernet, Finská vodka, Jägermeister a Slivovice Jelínek v hodnotě 1.350,- Kč, přičemž na zařízení vnikla škoda ve výši 1.000,- Kč. Poškozené organizaci TJ Sokol Slavkov tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.432,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Úhyn včelstev v úlu na katastru obce Budišovice

V přesně nezjištěné době ode dne 16.03.2012 do dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Budišovice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na travnatém pozemku v blízkosti samoty na začátku obce Budišovice (ve směru od obce Hrabyně), přetočil na zde umístěných včelích úlech o počtu devíti kusů tak zvanou česnovou vložku a tím znemožnil včelstvu opustit úly, v důsledku čehož došlo v pěti úlech k přehřátí a k následnému udušení včelstva. Poškozenému muži ročníku narození 1976 z Hrabyně tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola ze sklepní místnosti v bytovém domě na ulici Polanové v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Polanové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době od měsíce prosince 2011 do dne 25.03.2012 odcizil ze společné sklepní místnosti domu lankovým zámkem černé barvy uzamčené dámské trekinkové jízdní kolo značky Leader Fox černobílé barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1958 z Opavy způsobena škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Ulomení zpětného zrcátka na policejním automobilu na ulici Husové v Opavě

V době mezi 21:00 hod. a 21:45 hod. dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Husové v Opavě přestupek proti majetku tím, že v době šetření jiné trestné činnosti ze strany opavského policejní technika (prvotní procesní úkony ve věci vloupání do kanceláře) úmyslně vylomil z kovového kloubu dveří na zde zaparkovaném služebním motorovém vozidle značky Mitsubischi levé zpětné zrcátko, čímž způsobil organizaci Policie České republiky, správa Moravskoslezského kraje Ostrava škodu v předběžné výši 4.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu na ulici Budišovské ve Vítkově

Dne 24.03.2012 v době kolem 23:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově stavěla a kontrolovala na ulici Budišovské ve Vítkově řidičku osobního motorového vozidla značky Peugeot 106, a to ženu ročníku narození 1988 z Bruntálu. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení motorových vozidel byla tato žena vyzvána k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,22 promile a 0,19 promile alkoholu v jejím dechu. Třiadvacetiletá řidička se k požití alkoholického nápoje před jízdou doznala, s naměřenými hodnotami souhlasila, kdy nepožádala o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě jí řidičský průkaz zadržen nebyl, přesto jí byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do rozhodnutí příslušného správního orgánu odboru dopravy Městského úřadu ve Vítkově.


Vloupání do kanceláře společnosti na ulici Husové v Opavě

V blíže neupřesněné době od 15:00 hod. dne 23.03.2012 do 20:00 hod. dne 25.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Husové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení kovových mříží a po vypáčení přízemního okna vnikl do kanceláře společnosti VMI Silesia, odkud odcizil hifi věž značky Technic černohnědé barvy s magnetofonem typu RS – B606, se zesilovačem typu 808 a se 2 kusy dřevěných reproduktorů v hodnotě 5.000,- Kč, dále odcizil elektrický vysavač značky Electrolux Energica bíločervené barvy v hodnotě 1.000,- Kč, láhev alkoholu značky Jagermaister o obsahu 1 litru v hodnotě 400,- Kč, monitor Asus černé barvy v hodnotě 2.000,- Kč, stolní počítač černé barvy v hodnotě 2.000,- Kč, laserový zaměřovač značky Bosch typu GLM80+E60 zelené barvy v hodnotě 6.000,- Kč, audiosystém k počítači (2 reproduktory a subvofer) značky Creatice v hodnotě 2.500,- Kč a externí hardisk značky WD s pamětí 2TB v hodnotě 4.500,- Kč, čímž byla poškozené soukromé firmě muže ročníku narození 1968 ze Štáblovic způsobena celková škoda na odcizených věcech ve výši 23.400,- Kč a shora uvedené společnosti VMI Silesia spol. s r.o. Ostrava pak na zařízení vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč. Celková škoda tak činí 25.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem