Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.9.2013

Opava - Kontrola řidičů automobilů pod vlivem návykových látek na Opavsku a další...(9 případů) 

 

Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v obci Bohučovice

Dne 25.9.2013 v době kolem 02:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí stavěla a kontrolovala v Hradci nad Moravicí, části Bohučovice řidiče osobního motorového vozidlo značky Hyundai Accent, a to muže ročníku narození 1985 z Hradce nad Moravicí. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin/ Methamphetamin. Osmadvacetiletý řidič byl poté ze strany zakročujících policistů vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), což bezdůvodně odmítl, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Kravařích

Dne 24.9.2013 v době kolem 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Opavské v Kravařích řidiče osobního motorového vozidla značky Renault Thalia, a to muže ročníku narození 1992 z Města Albrechtic, okres Bruntál. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykovou látku Amphetamin. Po zákonném poučení ze strany zakročujících policistů se výše jmenovaný řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení peněženky z kapsy bundy v restauraci na ulici Zacpalové v Opavě

V době kolem 23:30 hod. dne 24.9.2013 neznámý pachatel spáchal v restauraci Café Gross na ulici Zacpalové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1967 z Opavy a z kapsy bundy, kterou měl na sobě, mu odcizil koženou pánskou peněženku, ve které byly různé osobní doklady a finanční částka na hotovosti 5.000,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.050,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 25.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 83.000,- Kč.


Odcizení generátoru před prodejnou galanterie na ulici Ostravské v Hlučíně

Dne 25.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 09:50 hod. dne 25.9.2013 odcizil od prodejny galanterie v jednom z domů na ulici Ostravské v Hlučíně volně stojící elektrický generátor značky Honda EU20i červené barvy o výkonu 2kW v hodnotě 25.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmy z Ostravy.


Odcizení jízdních kol od vchodu do restaurace Jam club na ulici Otické v Opavě

Dne 25.9.2013 v době mezi 04:00 hod. a 07:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od vchodu do restaurace Jam club odcizil zde odstavené a uzamčené dámské horské jízdní kolo značky Scoot Comtesa fialovobílé barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1987 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 4.100,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené dámské horské jízdní kolo značky Sundance červenočerné barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1985 z Opavy způsobena škoda ve výši 4.100,- Kč. Celková škoda tak činí 8.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobního automobilu na ulici Otické v Opavě

V blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 23.9.2013 do 14:00 hod. dne 24.9.2013 neznámý pachatel spáchal poblíž restaurace Pizzeria Uno na ulici Otické v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Fiat Punto Grande, kdy do laku karosérie způsobil různé vrypy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1986 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kovových součástí svodidel na silnici Severního obchvatu Opavy

V blíže neustanovené době ode dne 1.1.2013 do dne 25.9.2013 neznámý pachatel spáchal na mostě pozemní komunikace Severního obchvatu Statutárního města Opavy, jenž spojuje městské části Opava-Kateřinky a Opava-Komárov přečin „Krádež“ tím, že po odmontování matic šroubů odcizil z pravé i z levé části mostu spojky z šedého kovu v délce 145 metrů, které spojují jednotlivé stojné sloupy svodidel, čímž byla poškozené organizaci Ředitelství silnic a dálnic Ostrava způsobena škoda zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Jednatřicetiletý muž z Radkova fyzicky napadl před místní restaurací čtyřiadvacetiletou ženu

Dne 25.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1981 z Radkova, neboť tento se v době kolem 21:00 hod. dne 25.7.2013 na venkovní terase před místním pohostinstvím v obci Radkov, tedy na místě veřejnosti přístupném a za účasti více osob, dopustil hrubé neslušnosti tím, že po slovním napadání fyzicky napadl poškozenou ženu ročníku narození 1989 z Radkova, kterou chytil za krk, zatlačil jí hlavu na stůl, u kterého seděla, přičemž jí způsobil zhmoždění krční páteře, což si vyžádalo její lékařské vyšetření a ošetření na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany vítkovských policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem