Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.1.2013

Opava - Výtržnictví při hokejovém utkání v Opavě a další...(8 případů) 

 

Neznámý řidič narazil do železniční závory na ulici Horní hráz v Opavě

Dne 26.01.2013 v době kolem 07:05 hod. podle doposud všech zjištěných skutečností došlo na ulici Horní hráz v Opavě k dopravní nehodě, a to tak, že nezjištěný řidič s nezjištěným motorovým vozidlem jel po shora uvedené ulici ve směru jízdy od Opavy-Kylešovic k ulici Hradecké v Opavě, kdy z dosud nezjištěných příčin narazil do zřejmě se již sklápějící závory železničního přejezdu. Po nárazu došlo k poškození jedné závory, přičemž po střetu tento neznámý řidič z místa nehody ujel. Ke zranění osob pravděpodobně nedošlo, škoda na automobilu zjištěna nebyla a celková hmotná škoda na závoře činí 15.000,- Kč. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 26.01.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 65.000,- Kč.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 25.01.2013 ve 21:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1986 z Třebomi, že jeho dva bratři (ročníku narození 1975 a 1981 z Třebomi) jej nejprve slovně a následně i fyzicky napadli v jejich rodinném domě v obci Třebom. Po příjezdu policejní hlídky z Obvodního oddělení PČR v Kravařích na místo a při prošetřování celé události byl právě oznamovatel v silně podnapilem stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,98 promile alkoholu v dechu) a choval se velmi agresivně, přičemž zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

V 02:30 hod. dne 26.01.2013 policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před restaurací Safari bar na ulici Olomoucké v Opavě muže ročníku narození 1985 z Opavy, který na uvedeném místě v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,18 promile alkoholu v dechu) padal do vozovky, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně tak ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž i BESIP. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené na diskotéce v hotelu Koruna v centru Opavy

Dne 26.01.2013 v době mezi 00:15 hod. a 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal na diskotéce v hotelu Koruna na ulici Náměstí Republiky v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil z kabelky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1992 z Opavy-Kateřinek neustále při sobě, její dámskou koženkovou peněženku bílé barvy v hodnotě 200,- Kč, která obsahovala různé osobní doklady, platební kartu, průkazku MHD Opava, ISIC kartu a dále finanční částku na hotovosti ve výši 500,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Neoprávněné vniknutí do bytu na ulici Kasárenské v Opavě

Dne 26.01.2013 v době kolem 04:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kasárenské v Opavě přečin „Porušovaní domovní svobody“ tím, že uzavřenými vstupními dveřmi opatřenými vložkou Fab s klikou, avšak neuzamčenými, neoprávněně vstoupil do jednoho z bytů v bytovém domě, kdy ze skříňky v kuchyni odcizil kabelku bílé barvy s černým nápisem Nike v hodnotě 200,- Kč, dále odcizil kabelku bílé barvy v hodnotě 100,- Kč, 8 kusů nabíječek na mobilní telefony v hodnotě 400,- Kč, handsfree v hodnotě 100,- Kč, 4 kusy sluchátek v hodnotě 200,- Kč, svetr šedé barvy v hodnotě 100,- Kč, pánskou mikinu oranžové barvy v hodnotě 100,- Kč, mobilní telefon značky Samsung stříbrné barvy v hodnotě 300,- Kč, mobilní telefon zlaté barvy s kamínky v hodnotě 300,- Kč, mobilní telefon hnědočerné barvy v hodnotě 300,- Kč a pánský kožený opasek hnědé barvy v hodnotě 50,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1958 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.150,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Čtyřiadvacetiletý muž z Havířova odcizil zboží v opavském hypermarketu

Dne 26.01.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1988 z Havířova, okres Karviná, neboť tento v době kolem 09:15 hod. dne 26.01.2013 odcizil v hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě volně vystavené zboží (parfém značky STR 8 unlimited) v hodnotě 179,- Kč, kdy při průchodu přes pokladní zónu bez úhrady tohoto zboží byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u čtyřiadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen za obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru, a to rozsudkem Okresního soudu v Karviné, pobočka Havířov z prosince roku 2009, kterým byl odsouzen za spáchání trestého činu „Krádež“ k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 1 rok, který vykonal v únoru roku 2011.


Výtržnosti při hokejovém utkání mezi celky HC Slezan Opava a HC Baník Karviná

Dne 26.01.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době mezi 19:30 hod. a 19:40 hod. dne 26.01.2013 došlo na parkovišti před budovou Zimního stadiónu na ulici Zámecký okruh v Opavě k vzájemnému slovnímu napadání ze strany fanoušků HC Baník Karviná a HC Slezan Opava, kteří se na uvedeném místě rozdělili na dvě skupiny v počtu přibližně 10 fanoušků na obou stranách a vzájemně se slovně uráželi pokřiky : „jebat Opavu, jebat Ostravu“. Při tomto slovním napadání se k sobě přibližovali a hrozilo riziko vzájemného fyzického napadení, kterému zabránili na místě zasahující policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě, dále policisté z SPJ (Speciální pořádkové jednotky) Ostrava a strážníci Městské policie Opava, kteří obě skupiny od sebe oddělili. K fyzickému napadení nedošlo, avšak tímto protiprávním jednáním se doposud přesně neustanovené osoby dopustili na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem