Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.2.2010

Zaměstnankyně opavské nemocnice zpronevěřila finanční prostředky a další...(5 případů) 

 

Provedená inventura odhalila zpronevěru

Policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) PČR v Opavě zahájil trestní stíhání 43leté ženy z Opavy pro spáchání přečinu zpronevěra.
Žena, která byla zaměstnankyní nemocnice v Opavě, zodpovídala na základě řádně uzavřené smlouvy o hmotné zodpovědnosti za provoz hlavní pokladny. Dne 22.1.2010 bylo při prováděné inventuře zjištěno, že v pokladně chybí částka ve výši 53.000,- Kč. Tuto částku žena použila pro svou vlastní spotřebu.
Usnesení o zahájení trestního stíhání bylo výše uvedené ženě zasláno poštou, do dnešní doby si ho však nevyzvedla.

 

 

Řídil, ačkoliv měl vysloven zákaz řízení

Dne 26.2.2010 okolo čtvrté hodiny ranní zastavila a kontrolovala hlídka opavských dopravních policistů dvaadvacetiletého muže z Opavy, který v Opavě, po ulici Bruntálské, řídil osobní motorové vozidlo Citroen Xantia. Na základě šetření policisté zjistili, že řidiči byl Okresním soudem Opava vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel platný do 6.10.2010.
Opavští policisté podezřívají muže ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

Odcizil propanbutanové lahve

Neznámý pachatel využil pro své trestné jednání zavírací dobu prodejny v obci Darkovičky, a to ze dne 25.2.2010 do jejího otevření následující dne rána. Někdy v této době totiž násilně odstranil dva visací zámky kovové klece, která se nachází v prostoru u vjezdové brány do prodejny. Ze skladovacího prostoru klece pak odcizil 15 kusů prázdných propanbutanových lahví a 3 kusy lahví naplněných propanbutanem. Celková vzniklá škoda činí 21.455,- Kč.
Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně jako přečin krádež vloupáním.

 

 

Za volant usedá neustále i přes zákaz řízení

I přesto, že mu byl Okresním soudem Bruntál vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, a to do 22.8.2010, policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích ho již podruhé přistihli za volantem. Poprvé to bylo dne 23.2.2010 kolem 18-té hodiny odpolední na ulici Opavské v obci Velké Heraltice, kdy řídil osobní motorové vozidlo Audi. Pár dnů nato, dne 26.2.2010, krátce po 11-té hodině dopolední, ho v tomtéž vozidle u jednoho z domů v obci Velké Heraltice policejní hlídka zastavila a kontrolovala znovu.
Policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) PČR v Opavě zahájil dne 26.2.2010 trestní stíhání třiatřicetiletého řidiče z Holasovic a obvinil ho ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

Dopravní nehodovost

Dne 26.2.2010 nedošlo v okrese Opava k žádné dopravní nehodě.


Zpracovala :
Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem