Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.3.2011

Opava - Podnapilí účastníci silničního provozu a další...(11 případů) 

 

Kontrola podnapilého cyklisty na ulici Nákladní v Opavě

Dne 25.3.2011 v době kolem 22:30 hod. policisté z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě stavěli a kontrolovali na ulici Nákladní v Opavě cyklistu, a to muže ročníku narození 1963 z Opavy, který jel na jízdním kole a nebyl osvětlen. Při prováděné silniční kontrole byl osmačtyřicetiletý muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,14 promile a 0,13 promile alkoholu v jeho dechu. Výše uvedený cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal, policisté mu na místě v této chvíli zakázali další jízdu na jízdním kole a vše je nadále v šetření.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Krnovské v Opavě

Dne 26.3.2011 v době kolem 10:10 hod. řídil muž ročníku narození 1981 z Opavy po ulici Krnovské v Opavě osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou z opavského dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky. Na výzvu policistů tento muž předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorových vozidel a dále se podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,20 promile a 0,18 promile alkoholu v jeho dechu. Třicetiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči). Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 26.3.2011 došlo v okrese Opava k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které nebyla žádná osoba zraněna a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na 11.000,- Kč.


Vloupání do areálu prodejny Mazda na ulici Opavské v Dolním Benešově

Dne 26.3.2011 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil v době mezi 18:15 hod. a 21:15 hod. dne 25.3.2011 doposud neznámý pachatel tím, že na ulici Opavské v Dolním Benešově vnikl po rozstřižení pletiva plotu do venkovních prostor areálu prodejny vozidel Mazda, odkud ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Mazda 3 odcizil 4 kusy alu kol 17" s letními pneumatikami, kdy tento automobil i částečně poškodil, čímž odcizením věcí vznikla škoda ve výši 61.340,- Kč a poškozením plotu a vozu pak škoda ve výši 12.000,- Kč. Společnosti Autotip Halfar spol. s r.o. Dolní Benešov tak vznikla celková škoda, která činí 73.340,- Kč.

 

 

Vloupání do hospodářské budovy na ulici Poštovní v Dolním Benešově

Dne 26.3.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době ode dne 26.2.2011 do 26.3.2011 vešel na ulici Poštovní v Dolním Benešově na oplocený, ale nezajištěný pozemek s hospodářskou budovou, kdy po odstranění visacího zámku v hodnotě 100,- Kč vnikl do kůlny, ze které odcizil 3 kusy prodlužovacích kabelů na 380V s koncovkami (1 kus o délce 50 metů, 2 kusy o délce 30 metrů) v hodnotě 8.000,- Kč, 1 prodloužovací kabel na 220 V o délce 50 metrů v hodnotě 2.000,- Kč, 2 kusy svařovacích kabelů o průměru 1,5 cm a v délce 30 metrů bez kleští v hodnotě 8.000,- Kč a štípačku na dlažbu v hodnotě 3.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1959 z Dolního Benešova tak vznikla celková škoda ve výši 21.100,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Hradci nad Moravicí

Dne 25.3.2011 v době kolem 23:35 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí stavěla a kontrolovala na ulici Pod Hanuší v Hradci nad Moravicí řidiče osobního motorového vozidla, a to muže ročníku narození 1985 z Branky u Opavy, kdy odborným měřením dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,05 promile alkoholu v jeho dechu. Na výzvu se výše uvedený muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vše je nadále v šetření.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Hradci nad Moravicí

Dne 26.3.2011 ve 13:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1953 z Hradce nad Moravicí, že před chvíli nalezl při čištění lesa v lesním prostoru zvaném „Černá skála“ v blízkosti zámecké zahrady v Hradci nad Moravicí nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili hradečtí policisté do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství PČR Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 100 mm.


Vloupání do motorového vozidla na ulici U Kašny v obci Suché Lazce

Dne 26.3.2011 v době od 13:30 hod. do 13:50 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici U Kašny v Opavě, městské části Suché Lazce přečin „Krádež“, přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku“ tím, že po rozbití okna předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Renault Thalia, které stálo zaparkováno u restaurace „U Baly“, ze kterého odcizil černou peněženku v hodnotě 500,- Kč, ve které se nacházely různé osobní doklady, doklady k automobilům, platební karta, finanční částka na hotovosti 4.500,- Kč a finanční hotovost 80,- Euro (podle současného kurzu 2.000,- Kč), kdy na zařízení automobilu vznikla škoda ve výši 6.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1971 z Pusté Polomi tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 26.3.2011 ve 20:00 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili muže ročníku narození 1982, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu ve společném bydlišti, a to v jednom z činžovních domů na ulici Mezi trhy v Opavě, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl svoji manželku (ženu ročníku narození 1983 z Opavy) a svou tchýni (ženu ročníku narození 1957 z Opavy), kdy obě opakovaně udeřil otevřenou dlaní do obličeje, přičemž jim zranění nezpůsobil. Následně před přivolanou policejní hlídkou se výše uvedený muž rozběhl proti své tchýni, kterou chtěl opětovně fyzicky napadnout a jelikož celá záležitost nesnesla odkladu, zakročující policisté použili donucovací prostředky (hmaty a chvaty a přiložili mu služební pouta). Při užití donucovacích prostředků došlo k drobnému zranění jmenovaného osmadvacetiletého muže (oděrky na nosu a čele), kdy byl jednorázově lékařsky ošetřen na chirurgickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Následně bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění a případ je předmětem dalšího šetření.


Požár osobního automobilu na ulici Selské ve Vítkově

V době kolem 03:00 hod. dne 26.3.2011 dosud neznámý pachatel přesně nezjištěným způsobem zapálil na ulici Selské ve Vítkově zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Hyundai Santa Fe, na kterém vznikla i přes rychlý zásah hasičů HZS Vítkov škoda ve výši 500.000,- Kč, ke škodě společnosti ČSOB Leasing a.s. Praha, kdy uživatelem automobilu je muž ročníku narození 1968 z Vítkova. Celá záležitost byla takto kvalifikována z důvodu toho, že na místě činu byly zajištěny stopy svědčící o úmyslném protiprávním jednání neznámého pachatele, kdy speciálně vycvičený pes i policejní specialista na chemii z Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje při prvotním šetření nalezli chemické stopy. Případ je předmětem dalšího prošetřování a prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení PČR ve Vítkově pro přečin „Poškození cizí věci“.


Vloupání do garáže rekreační chaty ve Vítkově, části Podhradí

V blíže neupřesněné době od 10:00 hod. dne 13.3.2011 do 10:30 hod. dne 26.3.2011 neznámý pachatel spáchal v chatovišti na katastru Vítkova, část Podhradí přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do garáže jedné z rekreačních chat, ze které odcizil elektrickou ruční vrtačku značky Narex v hodnotě 300,- Kč, elektrickou ruční vrtačku značky Einhel v hodnotě 500,- Kč, motorovou pilu značky Husqvarna v hodnotě 6.000,- Kč a úhlovou pilu značky Black and Dekcer v hodnotě 900,- Kč, kdy na zařízení vznikla škoda ve výši 135,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1962 z Přerova tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.835,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem