Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.5.2009

Dopravní nehoda, poškození loutek, "domácí násilí" v Píšti a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního motorového vozidla s motocyklem mezi Hlučínem a Děhylovem v okrese Opava


 

Dne 26.5.2009 v době kolem 18:40 hod. muž ročníku narození 1950 z Děhylova řídil osobní motorové vozidlo značky Chrysler Voyager, a to po silnici ve směru od obce Děhylov na Hlučín, kdy se chtěl s vozidlem otočit do protisměru, přitom však ohrozil ve stejném směru jízdy jedoucí motocykl značky Honda CB600F, který řídil muž ročníku narození 1986 z Ostravy. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem došlo ke střetu mezi motocyklem a levou přední části osobního motorového vozidla značky Chrysler, přičemž řidič motocyklu společně se svou spolujezdkyní, ženou ročníku narození 1987 ze Studénky z okresu Nový Jičín, upadli na pravou stranu motocyklu a narazili do v té chvíli stojícího motorového vozidla značky VW Transporter muže ročníku narození 1973 ze Svitav. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění spolujezdkyně na motocyklu (zlomená stehenní kost a otřes mozku), která musela být převezena sanitním vozidlem RLP do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě a dále k lehkému zranění řidiče motocyklu (natažené vazy pravého ramene, pohmožděný kotník), který byl rovněž převezen sanitním vozidlem k lékařskému ošetření do Ostravy. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger u všech třech řidičů byly negativní, hmotná škoda na všech třech vozidlech byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 200.000,- Kč, kdy škoda na vozidle Chrysler činí 30.000,- Kč, na motocyklu 110.000,- Kč a na VW Transportér činí 60.000,- Kč. Případ je nadále v šetření, osmapadesátiletý řidič osobního motorového vozidla značky Chrysler je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ublížení na zdraví“.


 


 

Odcizení mobilního telefonu z kapsy kalhot v prostorách areálu SRA „Štěrkovna“ v Hlučíně – neznámý pachatel


 

Dne 24.5.2009 v době kolem 02:00 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu Hlučínského jezera, tedy v areálu SRA „Štěrkovna“ v Hlučíně trestný čin „Krádež“ tím, že během akce Hellax párty využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1991 z Opavy a odcizil mu z kapsy kalhot jeho mobilní telefon značky iPhone typu Black BGB černé barvy v hodnotě 10.000,- Kč a jeho osobní doklady. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně.


 


 

Krádež a poškození loutek a divadelních pláten v přívěsném vozíku na ulici Husové v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 21:30 hod. dne 22.5.2009 do 14:00 hod. dne 23.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Husové v Opavě trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že v rozmezí shora uvedené doby odcizil z přívěsného vozíku pro motorová vozidla, který byl zaparkován ve dvoře u budovy Loutkového divadla, 2 ks pláten divadelní scény o rozměrech 1,5 m x 2 m v hodnotě 1.000,- Kč, igelitovou tašku s nástroji na opravu loutek bez hodnoty a dále poškodil dvě loutky pohádkové postavy Otesánek v hodnotě 10.000,- Kč, čímž byla příspěvkové organizaci, a to Loutkovému divadlu Střediska volného času Opava způsobena celková škoda ve výši 11.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do objektu Mateřské školky v obci Píšť – neznámý pachatel


 

V přesně neustanovené době od 15:00 hod. dne 22.5.2009 do 07:00 hod. dne 26.5.2009 neznámý pachatel dosud nezjištěným způsobem vnikl do zajištěného objektu Mateřské školky v obci Píšť, který je v současné době v rekonstrukci. Z vnitřního prostoru předškolního zařízení, a to ze schodiště, odcizil 17 ks rolí lepenky značky Isoroof SBS o váze 4,5 kg/ks v celkové hodnotě 14.110,- Kč, ke škodě firmy KR a.s. Ostrava. Dále v prostoru chodby mezi jednotlivými podlažími budovy odstřihl z elektrorozváděčů přívodní kabely o různých délkách od 0,5 m po 1 m, které nebyly pod napětím, čímž způsobil poškozené soukromé firmě z Píště celkovou škodu ve výši 867,- Kč. Celková škoda tedy činí 14.977,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín pro trestný čin „Krádež“.


 


 

Případ domácího násilí v obci Píšť a využití institutu vykázání ze společného bydliště


 

Dne 20.5.2009 v době od 06:00 hod. do 06:15 hod. v jednom z rodinných domů v obci Píšť muž ročníku narození 1972 z Píště fyzicky napadal svou manželku, ženu ročníku narození 1973 z Píště, kterou ve společném bydlišti několikrát udeřil dlaní do obličeje, kdy poškozená žena nevyhledala lékařské ošetření. Skutek byl ihned po přijatém oznámení ze strany hlučínských policistů kvalifikován jako přestupek proti občanskému soužití, následným prováděným šetřením však bylo zjištěno, že se jedná o opakovaný slovní a fyzický útok se stoupající tendenci, který trvá dlouhodobě, a to od roku 2008. Je jednostranně vedený, kdy poslední oznámení poškozená žena učinila dne 19.5.2009 a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo přistoupeno k institutu vykázání osoby ze společného obydlí a vyslovení zákazu vstupu do něj na předepsanou dobu 10-ti dnů, a to od podvečerních hodin dne 26.5.2009. Protiprávní jednání shora uvedeného muže bylo policisty z obvodního oddělení PČR v Hlučíně oznámeno k projednání správnímu orgánu při Městském Úřadu v Hlučíně. Případ je nadále v šetření.


 


 

Odcizení peněženky z nezajištěné kanceláře na ulici Osada Míru v Dolním Benešově – neznámý pachatel


 

V blíže neupřesněné době od 09:00 hod. do 12:30 hod. dne 26.5.2009 neznámý pachatel v domě se sociálními službami na ulici Osada Míru v Dolním Benešově vešel do nezajištěné kanceláře v přízemí budovy, ze které odcizil volně odloženou dámskou koženou peněženku v hodnotě 150,- Kč, ve které byla finanční částka na hotovosti ve výši 2.500,- Kč, osobní doklady, 2 ks stravenek v celkové hodnotě 110,- Kč a platební karta, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1955 z Píště způsobena celková škoda ve výši 2.760,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“.


 


 

Odcizení tašky z nezajištěného motorového vozidla před hypermarketem Tesco na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 26.5.2009 v době kolem 17:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že využil chvilkové nepozornosti ženy ročníku narození 1954 ze Štítiny a z nezajištěného osobního motorového vozidla značky Honda Accrod, které bylo zaparkováno na parkovišti před obchodním centrem Silesia a hypermarketem Tesco na ulici Těšínské v Opavě, jí odcizil ze sedačky řidiče její volně odloženou sportovní tašku černé barvy s bílým lemováním a bílým popruhem v hodnotě 100,- Kč, která obsahovala různé osobní doklady, kreditní kartu, flash disk v hodnotě 400,- Kč, mobilní telefon černé barvy v hodnotě 4.500,- Kč a dámskou koženou černou peněženku v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 4.000,- Kč, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 9.100,- Kč. Poškozená žena si v době odcizení tašky ukládala nakoupené zboží do kufru vozidla. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 26.5.2009 došlo v okrese Opava celkem k pěti nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a jedna lehce, v souvislosti s nehodovostí byla na majetku způsobena hmotná škoda ve výši 262.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem