Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.8.2011

Opava - Případ výtržnictví v centru města Opavy a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 26.8.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 9 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých bylo 6 osob zraněno lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 460.000,- Kč.


Odcizení věcí z kabelky poškozené ženy na ulici Opavské v Hlučíně

Dne 26.8.2011 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 05:00 hod. a 06:00 hod. dne 26.8.2011 odcizil poškozené ženě ročníku narození 1993 z Ostravy, která usnula na schodišti bytového domu na ulici Opavské v Hlučíně, a to z kabelky, kterou měla odloženou vedle sebe, její koženou peněženku černé barvy v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 10,- Kč a osobní doklady a dále jí odcizil mobilní telefon značky LG typu GM 360 s paměťovou kartou o kapacitě 2 GB v celkové hodnotě 2.500,- Kč, který měla položený vedle sebe. Celková škoda tak činí 2.635,- Kč.


Případ utonutí sedmasedmdesátiletého muže na hlučínské Štěrkovně

Na základě telefonického oznámení pracovnice patologie Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách započali policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně dne 26.8.2011 šetření ve věci úmrtí muže ročníku narození 1934 z Hlučína. Jak bylo zjištěno, tento muž byl v odpoledních hodinách dne 24.8.2011 převezen sanitním vozidlem RZS do ostravské nemocnice po předchozí resuscitaci, kdy se topil na vodní hladině v areálu SRA-Štěrkovna v Hlučíně. Zde byl nejprve oživován přítomnými plavčíky a poté i přivolaným personálem RZS Hlučín, kdy se jej podařilo oživit, ale po převozu do nemocnice zemřel. V celé záležitosti byla provedena zdravotní pitva se stanovením smrti, a to utonutí. Provedeným šetřením ze strany hlučínských policistů nebylo zjištěno cizí zavinění na úmrtí výše uvedeného sedmasedmdesátiletého muže.

 

 

Odcizení ukazatele rychlosti jízdy v obci Velké Hoštice

Dne 26.8.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích na základě oznámení a z provedeného následného šetření zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se již v blíže neustanovené době ode dne 6.6.2011 do dne 12.6.2011 dopustil neznámý pachatel tím, že na ulici Opavské v obci Velké Hoštice odcizil ukazovatel rychlosti jízdy značky Wavetec WSD 70/50RT v hodnotě 62.539,- Kč, který byl šrouby připevněn na zdi jedné z budov, čímž vznikla výše uvedená škoda poškozené organizaci Obec Velké Hoštice.


Opavští policisté šetří případ výtržnictví v centru města Opavy

Dne 26.8.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech zjištěných skutečností je dostatečně zřejmé, že dosud přesně neustanovená osoba (osoby) v době kolem 11:35 hod. dne 26.8.2011 v prostoru podloubí a schodiště vedle budovy lékárny U Salvatora na ulici Náměstí Republiky v Opavě, tedy na místě veřejnosti přístupném a za účasti více osob, fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1983 z Holasovic, kterého udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil blíže nespecifikované zranění lehčího charakteru, se kterým byl převezen sanitním vozidlem RZS Opava do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření, přičemž doba léčení byla stanovena na dobu přibližně 7 dnů. Z provedeného šetření na místě vyplynulo, že k potyčce mezi poškozeným a dalšími osobami rómské národnosti došlo po vzájemném rozhovoru, kdy napadený muž na jednoho z přítomných ukázal posuňkem rukou, že moc mluví, kdy na to zareagoval jeden z těchto mužů tak, že jej pěstí udeřil do obličeje a k dalšímu napadání se přidali i další tři muži, kteří shora poškozeného muže povalili na zem. K šetření se dostavilo i vedení opavské policie k zjištění objektivní skutkové podstaty této trestné činnosti či přestupkového jednání, kdy nebyly zjištěny takové skutečnosti, že by se jednalo o rasově motivovanou záležitost ze strany majoritní či minoritní společnosti a proto byl celý incident kvalifikován jako přečin „Výtržnictví“ s tím, že všechny zúčastněné osoby byly ztotožněny a otázkou času je jen sdělení obvinění. Vše je nadále v prověřování a prošetřování.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě

Dne 26.8.2011 v době kolem 22:00 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě stavěli a kontrolovali na ulici Těšínské v Opavě řidiče dodávkového motorového vozidla značky Fiat Ducato, a to muže ročníku narození 1971 z Opavy-Kylešovic. Provedeným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 0,14 promile a 0,1 promile alkoholu v jeho dechu. Celá záležitost je předmětem dalšího šetření.


Osmatřicetiletý muž z Bruntálska je podezřelý z trestné činnosti na Opavsku

Dne 26.8.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě na základě oznámení od poškozeného muže ročníku narození 1939 z Otic a na podkladě dalšího šetření zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1973 ze Světlé Hory v okrese Bruntál tím, že v odpoledních hodinách dne 15.6.2011 při jízdě služebním motorovým vozidlem značky Renault Master z Ostravy do obce Brumovice se rozhodl odcizit ze zavazadlového prostoru automobilu zde uložené kombinované kladivo značky Hilti TE 40 AVR TPS v hodnotě 15.700,- Kč, kdy po zastavení v obci Brumovice toto kladivo odcizil a dále během jízdy úmyslně na vozidle způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, a to několika kopy do středového panelu, kdy poškodil ve voze elektroinstalaci. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 18.700,- Kč. Případ byl původně šetřen jako přestupek proti majetku, kdy na základě vyčíslení škody byla celá záležitost překvalifikována na shora uvedenou trestnou činnost.


Pokus vloupání do prodejny v obci Větřkovice

V přesně nezjištěné době od 17:15 hod. dne 25.8.2011 do 05:45 hod. dne 26.8.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Větřkovice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po vypáčení visacího zámku mříží vedoucích z nákladové rampy do skladu a po páčení uzamčených dveří se pokusil vniknout do místní prodejny potravin, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, na zařízení však způsobil celkovou škodu ve výši 4.000,- Kč. Poškozenou organizací je Obchodní družstvo Tempo Opava a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Případ vloupání do garáže u rodinného domu v obci Radkov zná pachatele

Dne 26.8.2011 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově sdělili ve zkráceném přípravém řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1964 z Hradce nad Moravicí, neboť tento na konci měsíce července letošního roku po vypáčení krycí dřevěné lišty a po vypáčení petlice vrat vnikl do garáže u jednoho z rodinných domů v obci Radkov, odkud odcizil strunovou sekačku tovární značky Einhel oranžové barvy, čímž způsobil poškozením vrat ženě ročníku narození 1943 z Radkova škodu ve výši 100,- Kč a odcizením sekačky pak ženě ročníku narození 1980 z Radkova škodu ve výši 7.000,- Kč. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem