Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.1.2010

Dopravní nehoda automobilu s chodkyní, loupežné přepadení muže v rodinném domě a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda automobilu s chodkyní na ulici Opavské v Dolním Benešově

Dne 27.1.2010 v době kolem 11:50 hod. žena ročníku narození 1964 z Bohuslavic řídila po ulici Opavské v Dolním Benešově osobní motorové vozidlo značky VW Golf, a to ve směru od Hlučína na Opavu, kdy odbočovala vlevo k nákupnímu centru Hruška a přitom přehlédla chodkyni, ženu ročníku narození 1938 z Dolního Benešova, do které narazila pravou přední části automobilu. Vlivem střetu žena upadla na komunikaci a způsobila si zranění (zlomeninu krčku levé nohy), se kterým byla převezena sanitním vozidlem RZS Opava k lékařskému ošetření na ortopedickou ambulanci do Slezské nemocnice v Opavě. Podle předběžné lékařské zprávy jednasedmdesátiletá chodkyně utrpěla těžké zranění s předpokládanou dobou léčení tři měsíce. U řidičky byla provedena dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativním výsledkem, rovněž u chodkyně bylo toto měření negativní. Případ je nadále v šetření.


Neoprávněný odběr elektrické energie na ulici Mírové v Opavě – známý pachatel

Opavští policisté dne 27.1.2010 zahájili úkony trestního řízení ve věci neoprávněného odběru elektřiny, neboť na podkladě zjištěných skutečností, znaleckého posudku z oboru kriminalistická technika, mechanoskopie a elektrotechnika a z obdrženého rozpisu spotřeby dodané elektřiny je zřejmé, že muž ročníku narození 1958 z Velkých Hoštic v období od listopadu 2006 do dubna 2007 spáchal v obci Velké Hoštice trestný čin „Podvod“ (podle trestního zákona platného do 31.12.2009) tím, že po neoprávněném zásahu do úředních státních značek a poškozením kovových plomb vnikl do elektroměru, který se nachází ve dvoře jeho rodinného domu, kdy neoprávněně manipuloval s číselníky ve svůj prospěch a poškozené společnosti ČEZ Distribuce Děčín způsobil škodu ve výši nad 5.000,- Kč. Případ je nadále v šetření.


Loupežné přepadení muže v jeho rodinném domě na ulici Moravské v Hlučíně – neznámý pachatel

Dne 27.1.2010 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu „Loupež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se měli dopustit dva dosud neznámí pachatelé tím, že dne 26.1.2010 v době kolem 16:15 vnikli na ulici Moravské v Hlučíně do vnitřních prostor rodinného domu muže ročníku narození 1932 z Hlučína, a to tím způsobem, že jeden z pachatelů zaklepal na dveře rodinného domu a poté co poškozený muž pootevřel, tak okamžitě oba vnikli dovnitř, kdy jeden z nich devětasedmdesátiletého muže uchopil pod krkem a pod pohrůžkou utopení v záchodové míse po něm požadoval vydání finanční částky na hotovosti ve výši 5.000,- Kč. Mezitím druhý z pachatelů prohledával obytné místnosti domu s úmyslem odcizit různé věci nebo finanční prostředky, kdy si připravil k odcizení sportovní tašku, do které uložil 4 ks rybářských navijáků, 4 ks prázdných cívek na vlasec, originální balení vlasce, dalekohled a vrtačku, tyto věci ale pachatelé ponechali na místě, když jim poškozený muž vydal pod pohrůžkou dalšího násilí bankovku v nominální hodnotě 100,- Kč a nalezli u něj peněženku v hodnotě 30,- Kč s drobnými mincemi v celkové výši 70,- Kč a s osobními doklady, kterou mu rovněž odcizili. Po výše uvedeném skutku pachatelé z místa činu odešli neznámo kam, ke zranění poškozeného nedošlo, protiprávním jednáním dvou neznámých mužů mu byla způsobena celková škoda ve výši 200,- Kč a případ je nadále v šetření ze strany opavských kriminalistů.


Požár motorového vozidla v obci Stěbořice

Dne 27.1.2010 v době kolem 04:20 hod. došlo u jednoho z rodinných domů v obci Stěbořice k požáru motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer, kdy příčinou požáru bylo stanoveno nedbalostní jednání, a to nesprávné umístění elektrického přímotopu pod motor vozidla, který tam takto umístil majitel automobilu, muž ročníku narození 1958 ze Stěbořic. Podle vyjádření tohoto jednapadesátiletého muže zde přímotop umístil z důvodu ohřevu vozidla před výjezdem do práce. Šetřením na místě tedy bylo vyloučeno úmyslné cizí zavinění a škoda na vozidle byla vyčíslena na částku 200.000,- Kč. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo. Celou záležitost si převzal k došetření do své kompetence vyšetřovatel hasičů HZS Opava.


Odcizení motorového vozidla na ulici Těšínské v Opavě – známý pachatel

Dne 27.1.2010 opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci odcizení motorového vozidla, neboť na podkladě zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 09:30 hod. dne 26.1.2010 mohl být mužem ročníku narození 1977 z Bolatic spáchán na ulici Těšínské v Opavě přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se neoprávněně zmocnil osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia combi, tmavě zelené metalízy, registrační značky 2T0 0919, roku výroby 2004, najeto 160.000 km. Výše jmenovaný dvaatřicetiletý muž měl automobil pouze přeparkovat na parkovišti u hypermarketu Tesco v Opavě, kdy však z místa s vozidlem odjel neznámo kam, nepodal osobě žádnou zprávu a do současné doby uvedené vozidlo neoprávněně užívá. Majiteli automobilu, muži ročníku narození 1950 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 100.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v činžovním domě na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel

V blíže neurčené době od 20.1.2010 do 27.1.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Rybníčku v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vylomení dřevěné laťky dveří vnikl do sklepního boxu v jednom z činžovních domů, odkud odcizil pánské jízdní kolo značky GT MTB Chucker modré barvy v hodnotě 5.000,- Kč a poškozením dveří způsobil škodu ve výši 200,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1986 z Opavy tak vznikla celková škoda ve výši 5.200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do bytu na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích – neznámý pachatel

Dne 27.1.2010 v době od 14:30 hod. do 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že přesně nezjištěným způsobem (pravděpodobně za použití shodného klíče) vnikl do přízemního bytu ženy ročníku narození 1976 z Opavy, odkud odcizil televizor LCD značky Sony Bravia černé barvy v hodnotě 12.000,- Kč, DVD přehrávač značky Technika černé barvy v hodnotě 800,- Kč a z volně odložené peněženky odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 2.300,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.100,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

Za den 27.1.2010 byly na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava šetřeny tři nahlášené dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému a jednomu lehkému zranění osob a hmotná škoda na majetku v souvislosti s nehodovostí činí 52.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem