Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.2.2010

Pokusy vloupání do rodinných domů v Opavě a další...(6 případů) 

 

Dvakrát byl přistižen při vloupání

Hned dvakrát se během večera dne 26.2.2010 pokusil neznámý pachatel vloupat do rodinných domů v Opavě. Poprvé to bylo okolo 21:40 hod., kdy překonal kovové oplocení a vnikl na pozemek jednoho z domů na Grulichové ulici Opavě-Kylešovicích. U dveří vedoucích ze zahrady do domu se mu podařilo vylištovat skleněnou výplň a přes vzniklý otvor se pokusil dostat do verandy domu. Byl však přitom vyrušen majitelem domu, třiaosmdesátiletým mužem z Opavy. Škoda na dveřích a zárubni vlivem páčení činí 1.500,- Kč.
Tento neúspěch ho však zdaleka neodradil a tak už o něco později, v době kolem 23:30 hod., překonával kovové oplocení domu na ulici B. Němcové. Zde vypáčil dvoukřídlé dřevěné vstupní dveře, poté vnikl na schodiště v přízemí domu a zamířil do prvního poschodí. I zde však byl vyrušen, a to devětašedesátiletou majitelkou domu. Zůstala po něm škoda na zařízení ve výši 4.500,- Kč.
V obou případech pachatel nestihl nic odcizit a ihned po vyrušení z místa utekl.
Případy šetří opavští policisté jako přečiny porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádež ve stádiu pokusu.

 

 

Budil veřejné pohoršení a rušil noční klid

Opavští policisté dne 26.2.2010, krátce po třiadvacáté hodině večerní, zajistili 43letého muže z Opavy. Ten u Obecního domu v Opavě na ulici Beethovenové poškodil vstupní dveře, hlasitě zde vykřikoval různé nadávky a poté se začal svlékat, čímž budil veřejné pohoršení přítomných občanů a rušil noční klid. Policisté mu naměřili hodnotu 1,26 promile alkoholu v jeho dechu. Pro svou silnou podnapilost byl muž převezen a umístěn na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Škoda na poškozených dveřích činí 4.000,- Kč.

 

 

Jakmile uviděl policisty, přesedl si na místo spolujezdce

Dne 26.2.2010 si krátce před půlnocí všimla hlídka opavských policistů, že v Opavě před Lidovým domem na ulici Otické vyjíždí z řady stojících vozidel vůz Subaru, přičemž řidič, který je zřejmě spatřil, náhle vystoupil a přesedl si na místo spolujezdce. To se zdálo policistům podezřelé, proto vozidlo následovali a chvíli poté na ulici Vaškovo náměstí zastavili. Vozidlo v té době řídila 35letá žena z Opavy. Policejní hlídka vyzvala spolujezdce, 36letého muže z Hlubočec, k podrobení se dechové zkoušce pomocí digitálního přístroje Drager. To však muž odmítl a proto ho hlídka převezla na obvodní oddělení PČR v Opavě. Tam se již dechové zkoušce dobrovolně podrobil, přičemž mu byly naměřeny hodnoty 0,21 a 0,20 promile alkoholu v jeho dechu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz, věc je šetřena jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

 

 

Vypáčil kancelářské skříňky a zásuvky, zřejmě ale nic neodcizil

Hlučínští policisté šetří přečin krádež vloupáním a přečin poškození cizí věci, kterých se dopustil dne 27.2.2010 kolem 12:30 hod. v Hlučíně na ulici Ostravské neznámý pachatel. Ten zariskoval a vypáčil okno v zadní části objektu jedné hlučínské firmy. Poté vnikl do dvou kanceláří vedoucího výroby, kde násilně vypáčil kancelářské skříňky a zásuvky. Odcizení věcí nebylo do dnešního dne zjištěno, škoda způsobená poškozením kancelářského nábytku činí 20.000,- Kč, poškozením okna vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč.

 

 

Odmítal zaplatit útratu

Dne 27.2.2010 v 19:30 hod. převáželi opavští policisté na opavskou protialkoholní záchytnou stanici dalšího muže. Tentokrát se jednalo o třicetiletého opavana, který v silně podnapilém stavu ( byla mu naměřena hodnota 2,27 promile alkoholu v jeho dechu ) v baru v Opavě na ulici Hany Kvapilové odmítal zaplatit svou útratu ve výši 419,- Kč.

 

 

Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 27.2.2010 jednu dopravní nehodu, při níž byla jedna osoba lehce zraněna. Na majetku byla způsobena hmotná škoda ve výši 40.000,- Kč.

 

Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem