Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.4.2011

Opava - Kontroly řidičů vozidel s vysloveným zákazem řízení a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče motorového vozidla s vysloveným zákazem řízení

Dne 27.4.2011 v době kolem 14:30 hod. řídil muž ročníku narození 1974 z Ostravy nákladní motorové vozidlo značky Iveco, kdy na ulici K Velkému Dvoru v obci Bohuslavice s tímto automobilem couval, přičemž levou zadní části vozu narazil do svislé dopravní značky „Stůj, dej přednost v jízdě“ a dále narazil do betonového sloupu umístěného v silničním příkopu. Na dopravním značení, betonovém sloupu a nákladním vozidle vznikla hmotná škoda v celkové výši 40.000,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager nebylo zjištěno, že by řidič byl pod vlivem alkoholických nápojů. Při prošetřování dopravní nehody výše jmenovaný muž předložil své řidičské oprávnění, jenže provedenou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že svůj řidičský průkaz měl odevzdat, poněvadž rozhodnutím Magistrátu města Ostravy má vysloven od března letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel do měsíce září 2011. Policisté na místě zadrželi sedmatřicetiletému muži jeho řidičské oprávnění, načež muž se vyjádřil slovy : ,,Fuck this state“. Dále mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, případ je předmětem dalšího šetření, již nyní je však důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.4.2011 došlo v okrese Opava k 6 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce a hmotná škoda činí 185.000,- Kč.


Kontrola řidiče motorového vozidla s vysloveným zákazem řízení

Dne 27.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1979 z Ludgeřovic, neboť tento byl dne 27.4.2011 v době kolem 05:50 hod. stavěn a kontrolován hlučínskými policisty na ulici Zahradní v Hlučíně jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Opel Astra Caravan, kdy provedenými lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že rozhodnutím Okresního soudu v Opavě a rohodnutím Okresního soudu v Ostravě má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel od března roku 2010 do ledna roku 2018. Dvaatřicetiletý muž tedy svým chováním a jednáním vykonával činnost, která mu byla pravomocně zakázána.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Osmilány v obci Kobeřice

V blíže neupřesněné době od 21:00 hod. dne 26.4.2011 do 05:50 hod. dne 27.4.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Osmilány v obci Kobeřice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Seat Toledo, ze kterého odcizil autorádio značky Sencor SCD-5805MR černé barvy v hodnotě 800,- Kč, kdy na zařízení automobilu vznikla škoda ve výši 1.920,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1984 z Kobeřic tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.720,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení mobilního telefonu v šatně základní školy v obci Štítina

Dne 26.4.2011 v době mezi 13:25 hod. a 13:45 hod. neznámý pachatel spáchal v budově Základní školy na ulici Komenského v obci Štítina přečin „Krádež“ tím, že z dřevěné lavice neuzamčené šatny v suterénu školy odcizil zde volně odložený mobilní telefon značky Apple typu iPhone černé barvy, čímž vznikla poškozené ženě ročníku narození 1968 ze Štítiny škoda ve výši 12.700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Případ zneužití nalezené platební karty zná pachatele

Dne 27.2.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a zatajení platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, neboť dne 26.2.2011 v době mezi 03:30 hod. a 04:00 hod. poškozená žena ročníku narození 1976 z Opavy-Kateřinek vytratila na neznámém místě mezi Červeným zámkem v Hradci nad Moravicí a ulici Pekařskou v Opavě-Kateřinkách (pravdepodobně při jízdě neznámým vozidlem s označením taxi) svou koženou dámskou peněženku barvy slonové kosti bez hodnoty, ve které se nacházely různé osobní doklady, 4 ks platebních karet a finanční částka na hotovosti ve výši 1.500,- Kč. Neznámý pachatel, který tyto věci nalezl a neoprávněně si je přisvojil, pak následně ještě téhož dne v ranních hodinách za pomocí nalezených platebních karet a PIN kódů provedl z bankomatu neoprávněné výběry v celkové výši 4.000,- Kč, kdy další pokus o neoprávněný výběr ve výši 1.000,- Kč se mu již nepodařil. Shora uvedené poškozené ženě tak vznikla celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Provedeným šetřením ze strany opavských policistů byl ustanoven pachatel tohoto protiprávního jednání, a to muž ročníku narození 1985 z Opavy, kterému bylo dne 27.4.2011 ve zkráceném přípravním řízení sděleno podezření z přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a zatajení platebního prostředku“ a z přečinu „Krádež“.


Případ odcizených dveří v opavském činžovním domě zná pachatelku

Dne 27.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ ženě ročníku narození 1951 z Opavy, neboť tato v polovině měsíce dubna letošního roku vstoupila neuzamčenými dveřmi do nebytových volně přístupných prostor v přízemí jednoho z činžovních domů na ulici Pivovarské v Opavě, odkud odcizila volně odložené dvoje prosklené dveře z PVC bílé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1959 z Otic způsobena celková škoda ve výši 44.544,- Kč. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě na základě dobré místní i osobní znalosti prostředí, dané problematiky a osob z řad možných pachatelů.


Odcizení sekačky ze zahradního domku na ulici Wintrové v Opavě-Kylešovicích

V blíže neupřesněné době od 19:00 hod. dne 26.4.2011 do 06:30 hod. dne 27.4.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Wintrové v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení uzamčeného oplocení vysokého 150 cm vstoupil na zahradu jednoho z rodinných domů, kde dále po odemčení dveří klíčem, který byl zastrčen v zámku, vnikl do zahradního domku, ze kterého odcizil benzinovou sekačku značky Hecht SP 41B žluto-černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1949 z Opavy-Kylešovic způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do garáže u rodinného domu ve Vítkově, části Klokočov

Neznámý pachatel spáchal ve Vítkově, části Klokočov přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v blíže neurčené době od 15:00 hod. dne 24.4.2011 do 14:00 hod. dne 27.4.2011 vypáčil visací zámek na dřevěných vratech garáže, která se nachází u jednoho z rodinných domů, kdy nedošlo k odcizení žádných věcí, na zařízení však byla poškozenému muži ročníku narození 1968 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 100,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem