Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.5.2009 - 2. část

Vloupání do kanceláří, vloupání do motorových vozidel v Opavě a další...(6 případů) 

 

Odcizení šperků a peněz z rodinného domu na ulici Na Tylovách v Hradci nad Moravicí – neznámý pachatel


 

Dne 27.5.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1952 z Hradce nad Moravicí byly policisty z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájeny úkony trestního řízení ve věci odcizení finanční hotovosti a šperků, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním místa činu je zřejmé, že v době od půlnoci do 05:00 hod. dne 27.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Tylovách v Hradci nad Moravicí trestný čin „Porušování domovní svobody“ a trestný čin „Krádež“ tím, že vnikl nezajištěnými sklepními dveřmi do řadového rodinného domku, kdy po prohledání zásuvek skříní v obývacím pokoji a jídelně odcizil 6 ks prstenů ze žlutého kovu, 5 ks řetízků ze žlutého kovu, 3 ks náušnic ze žlutého kovu a 3 ks náramků ze žlutého kovu v celkové hodnotě 40.000,- Kč a dále finanční hotovost v české měně v bankovkách různých nominálních hodnot v celkové částce 35.000,- Kč, čímž byla poškozené oznamovatelce způsobena celková škoda ve výši 75.000,- Kč.


 


 

Vloupání do kanceláří na různých místech v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 18:00 hod. dne 26.5.2009 do 07:00 hod. dne 27.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulicích Pekařská, Olomoucká a náměstí Republiky v Opavě trestné činy „Krádež“, „Krádež“ ve stádiu pokusu a „Poškozování cizí věci“ tím, že :

  1. po předchozím vytlačení vstupních dveří vnikl do činžovního domu na ulici Pekařské v Opavě, kdy v 1. patře vyrazil dveře do místnosti svatebního salónu Isabel a z neuzamčené příruční pokladny v prodejní místnosti odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 700,- Kč, ke škodě ženě ročníku narození 1982 z Opavy

  2. dále se pokusil ve stejném domě vniknout do dalších kanceláří, do kterých se však nedostal, nic neodcizil, přesto však poškodil 10 dveří, čímž majiteli budovy, muži ročníku narození 1963 z Ostravy způsobil škodu ve výši 10.000,- Kč

  3. ve stejné době po předchozím vytlačení vstupních dveří vešel do místnosti sekretariátu advokátní kanceláře na ulici Olomoucké v Opavě, kdy po násilném odstranění číselného kódu vnikl do trezoru, odkud odcizil finanční částku na hotovosti 700,- Kč a na trezoru způsobil škodu 2.380,- Kč, vše ke škodě ženě ročníku narození 1933 z Opavy

  4. po předchozím vypáčení dveří vnikl do kanceláře v hotelu Koruna na náměstí. Republiky v Opavě, odkud nic neodcizil a na zařízení způsobil společnosti Pouba Koruna s.r.o. Opava škodu ve výši 1.000,- Kč.

Celková škoda tedy byla vyčíslena na částku 14.780,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do motorových vozidel v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 27.5.2009 v době od 10:00 hod. do 11:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulicích Olomoucká a Englišová v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že :

  1. před jedním z činžovních domů poblíže budovy základní školy na ulici Englišové v Opavě vnikl po rozbití skleněné výplně okna předních dveří do osobního motorového vozidla značky Opel Agila, ze kterého odcizil černou koženou tašku s písemnostmi v hodnotě 1.500,- Kč a na vozidle způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1971 z Hlučína

  2. ve shora uvedené době na sídlištním parkovišti poblíže areálu Slezské nemocnice Opava na ulici Olomoucké v Opavě vnikl po vypáčení zámku předních dveří do osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, ze kterého odcizil autorádio značky Sony v hodnotě 3.000,- Kč ke škodě ženy ročníku narození 1955 z Mokrých Lazců a na vozidle byla firmě GMAC a.s. Praha způsobena škoda ve výši 4.000,- Kč

Celková škoda jednáním neznámého pachatele nebo pachatelů byla celkově vyčíslena na částku 11.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Uhlířov


 

Dne 27.5.2009 v 11:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1976 z Rohova, že před chvíli nalezl při polních pracích na poli mezi obcemi Uhlířov a Štáblovice nějaký předmět, který připomíná munici pocházející z 2. světové války. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí, kdy policisté zjistili, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 mm ruské výroby a okolí nálezu zajistili do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který na poli provedl bezpečné zneškodnění munice.


 


 

Odcizení peněženky z kapsy bundy na Horním náměstí v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 27.5.2009 v době od 15:00 hod. do 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal na blíže neupřesněném místě v centru města, a to Horním náměstí v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že v blíže nespecifikované době odcizil z kapsy bundy, kterou měl poškozený muž ročníku narození 1978 z Opavy oblečenou na sobě, jeho pánskou koženou peněženku značky Dice hnědé barvy v hodnotě 800,- Kč, ve které byla finanční částka na hotovosti 6.500,- Kč, platební karta a osobní doklady, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 7.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 27.5.2009 došlo v okrese Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám bez zranění osob. V souvislosti s nehodovostí vznikla na vozidlech celková škoda ve výši 135.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem