Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.5.2012

Opava - Dopravní nehoda cyklisty s těžkým zraněním v Hradci nad Moravicí a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda cyklisty s těžkým zraněním v Hradci nad Moravicí

Dne 27.05.2012 v době kolem 17:10 hod. jel muž ročníku narození 1946 z Větřkovic na jízdním kole značky Superior po ulici Bohučovické v Hradci nad Moravicí, a to ve směru jízdy od obce Bohučovice, kdy z doposud nezjištěných příčin nezvládl řízení jízdního kola a upadl na vozovku. V důsledku pádu utrpěl zranění povahy těžké, které nebylo lékařským personálem blíže specifikováno. Cyklista byl sanitním vozidlem RZS Opava převezen do Slezské nemocnice v Opavě na oddělení chirurgie. Z důvodu jeho poranění v oblasti tváře a dutiny ústní nebylo možno na místě dopravní nehody provést orientační dechovou zkoušku detekčním digitálním přístrojem Dräger. Aby bylo zjištěno, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholických nápojů, proto byl při lékařském ošetření v opavské nemocnici u něj nařízen odběr krve. Pětašedesátiletý cyklista byl po ošetření hospitalizován na oddělení traumatologie, hmotná škoda na havarovaném jízdním kole byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč a vše je nadále v prošetřování a v prověřování.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Píšť

Dne 27.05.2012 v době kolem 09:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala v obci Píšť řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi, a to muže ročníku narození 1979 z Píště. Při prováděné kontrole řidič nepředložil doklady potřebné k řízení a k provozu automobilu, lustracemi však bylo zjištěno, že je držitelem příslušného řidičského oprávnění. Následným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,68 promile a 0,62 promile alkoholu v dechu. Dvaatřicetiletý řidič s hodnotami souhlasil, nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), jeho řidičský průkaz mu tedy zadržen nebyl, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do sklepních boxů v bytovém domě na ulici Cihelní v Hlučíně

Dne 27.05.2012 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně šetření ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 10:00 hod. a 11:00 hod. dne 27.05.2012 vstoupil do sklepních prostor jednoho z bytových domů na ulici Cihelní v Hlučíně, kdy :
1) po odstranění visacího zámku dveří v hodnotě 100,- Kč vnikl do sklepního boxu muže ročníku narození 1981 z Hlučína, ze kterého odcizil jedno balení bílé dlažby o rozměru 35 x 35cm v hodnotě 400,- Kč, tři druhy obkladů černošedé, zelené a oranžové barvy v hodnotě 900,- Kč, sádrokartóny, závěsy a šrouby v hodnotě 2.000,- Kč, vrtačku zelené barvy v hodnotě 400,- Kč a mikrovlnou troubu značky Alaska bílé barvy v hodnotě 500,- Kč, čímž shora uvedenému muži byla způsobena celková škoda ve výši 4.300,- Kč
2) po odstranění visacího zámku dveří vnikl do dalšího sklepního boxu, odkud nic neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1941 z Hlučína však byla způsobena škoda ve výši 100,- Kč
3) po odstranění visacího zámku dveří v hodnotě 100,- Kč vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1925 z Hlučína, ze kterého nic neodcizil
4) po odstranění visacího zámku dveří v hodnotě 100,- Kč vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1955 z Hlučína, odkud odcizil digestoř značky Fagor v hodnotě 6.000,- Kč a sklokeramickou desku značky Fagor v hodnotě 9.000,- Kč, tedy výše jmenované ženě způsobil škodu ve výši 15.100,- Kč.
Celková škoda tak činí 19.600,- Kč a případ šetří hlučínští policisté.


Vniknutí na pozemek bývalého areálu STS na ulici Kostelní v Kravařích

V blíže neustanovené době od 21:00 hod. dne 26.05.2012 do 07:15 hod. dne 27.05.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Kostelní v Kravařích přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že nejprve vstoupil na volně přístupný pozemek bývalého areálu STS Kravaře, kde poté přes neuzamčenou branku vešel na provizorně oplocený pozemek Svářečské školy, odkud z volně přístupného přístřešku odcizil měděné vinutí z elektrické svářečky se škodou ve výši 5.000,- Kč a dále po vypáčení uzamčených protipožárních dveří vnikl do rentgenové buňky s kabinou, odkud odcizil čtyři kusy měděných kabelů různých délek s koncovkami na 380 V, kdy tyto koncovky na místě zanechal, čímž způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč a poškozením dveří pak způsobil škodu ve výši 4.000,- Kč. Poškozené organizaci Svářečská škola s.r.o. Kravaře tak byla způsobena celková škoda ve výši 12.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Kyjovice

Dne 27.05.2012 v 10:00 hod. bylo telefonicky oznámeno na Obvodní oddělení PČR v Opavě, že před chvíli byla na louce za obcí Kyjovice, a to ve směru na obec Zbyslavice, nalezena nevybuchlá munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili opavští policisté do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje Ostrava, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 85 mm ruské výroby.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Komárovské v Opavě

V době kolem 21:20 hod. dne 27.05.2012 policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Komárovské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Seat Leon, a to muže ročníku narození 1985 z Mladecka. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,22 promile a 0,24 promile alkoholu v dechu. Šestadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, k předchozímu požití alkoholických nápojů se doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Fyzické napadení cyklisty na začátku obce Velké Heraltice

Dne 27.05.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 20:00 hod. dne 26.05.2012 neznámý pachatel na ulici Lihovarské při vjezdu do obce Velké Heraltice úmyslně srazil z jízdního kola cyklistu (muže ročníku narození 1979 z Opavy), který jel ve směru od obce Sádek, kdy následkem tohoto sražení třiatřicetiletý cyklista s jízdním kolem havaroval při pravém okraji vozovky a způsobil si těžké zranění (vymknutí klíčku, pohmoždění hlavy v oblasti spánku, oděrky bérce, odřeniny horních a dolních končetin) s předběžnou dobou léčení dva až tři měsíce. Na jízdním kole byla způsobena škoda ve výši 1.000,- Kč a vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.05.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 76.000,- Kč.


Vloupání do kolárny v bytovém domě na ulici Na Spojce v Opavě-Komárově

Dne 27.05.2012 v době mezi 21:30 hod. a 23:30 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Na Spojce v Opavě, městské části Komárov přečin „Krádež“ tím, že po vyvěšení ventilační zarážky na pootevřeném sklepním okně vnikl do společné kolárny, ze které po rozstřižení lankového zámku odcizil zde odstavené a uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Kellys Viper zelené barvy v hodnotě 7.000,- Kč, přičemž poškozením lankového zámku vznikla škoda ve výši 400,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1991 z Pusté Polomi tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem