Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.6.2009

Odcizení věcí z šatny, loupežné přepadení a další...(7 případů) 

 

Krádež mobilních telefonů a finanční hotovosti v Chlebičově - neznámý pachatel

Dne 26.6.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu "Krádež", kterého se dopustil dosud nezjištěný pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 17:15 hod. a 21:00 hod. na ulici Hlavní v areálu SK Viktorie Chlebičov vešel do neuzamčené šatny hostujících hráčů, odkud následně dcizil z kapsy pověšených riflových kalhot mobilní telefon začky Sony Ericsson v hodnotě 4.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1987 z Opavy a dále odcizil z peněženky uschované ve sportovní tašce položené na lavici finanční hotovost 1.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1977 z Bělé. Poté vešel do neuzamčené šatny domácích hráčů, kde z kapsy pověšených riflových kalhot odcizil mobilní telefon značky Sony Ericsson W 800i v hodnotě 3.500,- Kč a dále pak z peněženky uschované ve sportovní tašce, která byla položena na lavici odcizil finanční hotovost 500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1985 z Chlebičova.

 


 

Ublížení na zdraví na ulici Opavské v Kravařích - neznámý pachatel

Dne 27.06.2009 byly na základě oznámení dispečerky Rychlé záchranné služby Opava zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu "Ublížení na zdraví", kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že výše uvedeného dne v době kolem 00:50 hod. na parkovišti před obchodním domem v Kravařích na ulici Opavské, kde přijel osobním motorovým vozidlem nezjištěného typu a registrační značky, bodl při slovní a fyzické rozepři poškozeného muže ročníku narození 1988 z Velkých Hoštic nezjištěným předmětem, pravděpodobně nožem, do stehna pravé nohy v prostoru nad kolenem, čímž mu způsobil bodnou ránu asi 3 cm hlubokou. Poté nasedl do vozidla a z místa odjel neznámo kam. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války za obcí Bolatice

Dne 27. 6. 2009 v 10:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání čísla 158 muž ročníku narození 1977 z Bolatic, že před chvílí nalezl v lesním porostu za obcí Bolatice, část Borová nevybuchlou munici pocházející z 2. svět. války. Na místo byla vyslána policejní hlídka obvodního oddělení PČR v Kravařích, která na místě zjistila, že se jedná o ruční granát vzor F1- ruské výroby. Ten si poté převzal ke zneškodnění přivolaný policejní pyrotechnik krajského ředitelství PČR, pracoviště Frýdek-Místek.
 

 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Gogolové v Opavě - neznámý pachatel

Dne 27.6.2009 v 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Gogolové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří vnikl do osobního motorového vozidla tovární značky VW Vento, vínově červené barvy, které bylo zaparkováno v prostoru křižovatek ulic Gogolová a Otická a odcizil z něj autorádio s DVD přehrávačem značky Super DVD, model 866, černé barvy v hodnotě 9.000,- Kč a 4 kg prášku Lanza v plastovém kbelíku v hodnotě 150,- Kč. Rozbitím skleněné výplně vznikla majiteli vozidla, muži ročníku narození 1965 z Opavy škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Loupež v Melči, místní části Dubí - neznámý pachatel

Dne 27.6.2009 zahájil policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje úkony trestního řízení ve věci trestného činu "Loupež" a trestného činu "Porušování domovní svobody", kterého se dopustil neznámý, silonovou punčochou na obličeji maskující se pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 13:00 hod. a 14:50 hod. v Melči, místní části Dubí, na samotě stojícím statku násilím vtlačil poškozeného muže ročníku narození 1937 z Hradce nad Moravicí do otevřených dveří jeho domu, kde jej opakovanými údery pěstí do obličeje srazil k zemi za účelem vydání peněz a zlata. Protože nic nedostal, přinutil poškozeného, aby mu ukázal , kde bydlí. Ten jej vedl cestou přes dvůr u domu, kde se mu podařilo skočit do hnojiště. Tam ho pachatel nenásledoval a z domu odešel, aniž by cokoliv získal. Poškozený během útoku utrpěl zranění a to zlomeninu jařmové kosti, zlomeninu levé očnice a zlomeninu nosních kůstek. Škoda na majetku způsobena nebyla.

 


 

Krádež autorádia z osobního motorového vozidla v obci Budišovice - neznámý pachatel

Dne 27.6.2009 započali policisté z obvodního oddělení PČR Hradec nad Moravicí šetření ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 15:30 hod. a 18:15 hod. mezi obcemi Budišovice a Velká Polom vnikl po předchozím vyháčkování zadních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia a odcizil z něj autorádio značky Sony, model CDX GT 410, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1961 z Budišovic škodu ve výši 3.000,- Kč. Na vozidle žádná škoda nevznikla.
 

 

Dopravní nehodovost

Dne 27.6.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava ke 3 dopravním nehodám, kdy žádný z účastníků neutrpěl zranění a hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla vyčíslena na částku 120.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem