Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.7.2013

Opava - Opavští policisté museli použít zbraň proti agresivnímu psu v Nových Sedlicích a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a podnapilé cyklistky v Dolním Benešově

Dne 27.07.2013 v době kolem 18:30 hod. řídila žena ročníku narození 1981 z Háje ve Slezsku osobní motorové vozidlo značky Opel Astra po ulici Hlučínské v Dolním Benešově, přičemž na křižovatce s ulicí 1. Máje při odbočování vlevo nedala přednost protijedoucí cyklistce (ženě ročníku narození 1967 z Ostravy) na jízdním kole značky Teepee Apache a došlo tak ke střetu mezi levým bokem jízdního kola, tělem cyklistky a přední částí a čelním sklem osobního automobilu. Po nárazu upadla cyklistka na vozovku a utrpěla blíže nespecifikované lehké zranění s dosud neustanovenou dobou léčení a s nutností jejího lékařského vyšetření a ošetření v Městské nemocnici v Ostravě-Fifejdy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidičky automobilu negativně, odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager však bylo u cyklistky pozitivní, kdy jí byly naměřeny hodnoty 0,35 promile a 0,30 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na motorovém vozidle byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč a škoda na jízdním kole činí 2.000,- Kč. Celá záležitost je nadále šetřena ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.07.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 32.000,- Kč.


Odcizení osobního automobilu na ulici Zámecké v Hlučíně

Dne 27.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 23:50 hod. dne 26.07.2013 do 04:50 hod. dne 27.07.2013 na nádvoří zámku na ulici Zámecké v Hlučíně se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia combi červené barvy, registrační značky OPJ 19-83 v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1950 z Hlučína. V automobilu se nacházely 2 fotbalové míče značky Adidas a Nike v hodnotě 500,- Kč a kopačky značky Adidas v hodnotě 500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1992 z Hlučína. Celková škoda tak činí 11.000,- Kč a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany hlučínských policistů.


Vloupání do prodejny v obci Háj ve Slezsku, část Lhota

Dne 27.07.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 26.07.2013 do 02:30 hod. dne 27.07.2013 po rozbití skleněné výlohy vnikl do místní prodejny na ulici Opavské v obci Háj ve Slezsku, část Lhota, odkud odcizil dosud neupřesněné množství tabákových výrobků, tužkových baterií a holících žiletek, vše v předběžné hodnotě 3.000,- Kč, přičemž poškozením skleněné výlohy vznikla škoda ve výši 10.000,- Kč. Poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.000,- Kč a případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Poškození vstupní brány areálu koupaliště na ulici Ke Koupališti v obci Bolatice

Dne 27.07.2013 v době mezi 01:00 hod. a 06:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Ke Koupališti v obci Bolatice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že vyhnul část křídla vstupní brány do areálu koupaliště a způsobil tak její nefunkčnost, čímž byla poškozené organizaci Obec Bolatice způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do neobydleného rodinného domu v obci Třebom

V přesně nezjištěné době ode dne 06.07.2013 do dne 26.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Třebom přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na neoplocený pozemek neobydleného rodinného domu, kdy po rozbití skleněné výplně okna vnikl do vnitřních prostor domu, odkud odcizil benzínovou sekačku černozelené barvy, 3 kusy vodovodních baterií, stavební vrátek s ocelovým lanem o délce 20 metrů, napájecí kabel o délce 200 metrů a 3 role perlinky o délce 100 metrů, vše v celkové hodnotě 13.300,- Kč, přičemž škoda na zařízení domu činí 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1978 z Ostravy tak byla způsobena celková škoda ve výši 14.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Na Rybníčku v Opavě

Dne 27.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1992 z Větřkovic, neboť tento v době kolem 02:00 hod. dne 27.07.2013 řídil po ulici Na Rybníčku v Opavě osobní motorové vozidlo značky Audi, a to pod vlivem alkoholických nápojů, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany opavských policistů PČR, přičemž odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,22 promile a 1,18 promile alkoholu v dechu. Jednadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve a moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Opavští policisté museli použít služební zbraň proti útočícímu psu v obci Nové Sedlice

Dne 27.07.2013 v 04:20 hod. byla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě vyslána ze strany pracovníků IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě do jednoho z rodinných domů na ulici U hřiště v obci Nové Sedlice, kde měl pes napadnout 2 osoby. Po příjezdu na místo se zde již nacházelo sanitní vozidlo RZS Opava, přičemž lékařský personál do domu nevešel z důvodu nebezpečí ze strany agresivního psa. Následně z domu vyběhla žena ročníku narození 1985 z Hrabyně, kdy tato sdělila, že v bytě je pes (rasy pitbul nebo stafordšír, jehož majitelem je její přítel), kdy se tento bezdůvodně vrhl na jejího přítele, kterého pokousal a nyní její přítel leží na psovi, ale dál už jej nedokáže sám udržet. Policisté ihned vešli do obývacího pokoje domu, kde na psovi ležel muž, který byl silně zakrvácen. Jeden ze zakročujících policistů zaklekl psa v oblasti jeho krku, přičemž se tento pes neustále snažil zvedat a kousat kolem sebe. Druhý z policistů zaklekl psa v jeho zadní části. Zraněný muž byl v té chvíli zdravotníky odtažen k lékařskému vyšetření a ošetření. Když již celá situace vypadala tak, že pes nemá sílu a dokonává, opět se začal prudce zvedat, hryzat do oblečení a bund policistů, přičemž nedošlo k prokousnutí do kůže či ke zranění policistů. V tuto chvíli byla celá záležitost vyhodnocena tak, že pes není dále zvládnutelný a z důvodu ohrožení života a zdraví policistů i ostatních přítomných osob, byla psovi přiložena zbraň do oblasti krku k předpokládanému směru k hlavě a byl proveden výstřel ze služební zbraně jednoho z policistů. Po chvíli došlo k zástavě dechu psa a k jeho úmrtí. Služební zbraň byla použita v souladu se zákonem, přičemž nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob. Zraněný muž ročníku narození 1971 z Nových Sedlic, který byl pokousán na obou rukou a na čele, byl převezen sanitním vozidlem RZS k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě s nezjištěnou dobou léčení. Osmadvacetiletá žena z Hrabyně byla pokousána na levé ruce, přičemž jí bylo způsobeno zranění lehčího charakteru s neustanovenou dobou léčení. Pes bude následně jeho majitelem, shora uvedeným napadeným mužem z Nových Sedlic, převezen k vyšetření na veterinu do Olomouce. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů.


Zatajení nálezu peněženky v centru města Opavy

Dne 26.07.2013 v době kolem 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v centru Statutárního města Opavy přečin „Zatajení věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že nalezl pánskou sportovní peněženku barvy hnědé značky Hit, kterou nechal na střeše svého osobního automobilu značky VW Pasat combi muž ročníku narození 1969 z Úvalna, okres Bruntál a se kterým jel od ulice Popské k budově České spořitelny na ulici Čapkové, přičemž tuto peněženku vytratil, kdy se v ní nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 26.000,- Kč, různé osobní doklady a 2 kusy platebních karet. Celková škoda tak činí 26.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od prodejny Sundance na ulici Těšínské v Opavě

Dne 27.07.2013 v době kolem 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od prodejny jízdních kol Sundance odcizil zde volně odstavené a neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Ghost ostře zelené metalické barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 25.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

Dne 27.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1991 z Opavy, neboť tento v době kolem 23:00 hod. dne 27.07.2013 řídil po ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři pod vlivem alkoholických nápojů osobní motorové vozidlo značky Renault, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany opavské policejní hlídky PČR, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,30 promile a 1,40 promile alkoholu v dechu. Dvaadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve a moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Pokus vloupání do rodinného domu na ulici Pivovarské v Budišově nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal na ulici Pivovarské v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v době mezi 18:30 hod. a 19:15 hod. dne 27.07.2013 vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po vylomení zámku dveří se pokusil vniknout do rodinného domu, což se mu nepodařilo, dále po vylomení petlice dveří vnikl do přilehlé kůlny, kterou prohledal, nic z ní neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1921 z Budišova nad Budišovkou však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem