Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.1.2014

Opava - 29-ti letý muž z Bruntálska odcizil zboží v opavském supermarketu...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 28.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 12.000,- Kč.


Podvodné jednání na osobě seniorského věku na ulici Severní v Hlučíně

Dne 28.1.2014 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustila doposud neznámá žena tím, že v době kolem 11:30 hod. dne 28.1.2014 pod smyšlenou záminkou vyrovnání plateb starobního důchodu neoprávněně vstoupila do obytných prostor přízemního bytu v jednom z bytových domů na ulici Severní v Hlučíně, kdy následně muž ročníku narození 1934 z Hlučína pozval ženu až do jeho kuchyně, kde tato žena položila na stůl bankovku v nominální hodnotě 2.000,- Kč s tím, že doplatek za důchod činí pouze 1.000,- Kč a žádala tak po osobě seniorského věku vrácení finanční částky 1.000,- Kč. Když devětasedmdesátiletý muž odešel do obývacího pokoje a otevřel skříňku baru, tak k němu pachatelka přišla, zde spolu chvíli diskutovali, přičemž v té chvíli s největší pravděpodobností využila jeho chvilkové nepozornosti a z baru mu odcizila finanční částku na hotovosti ve výši 57.500,- Kč. Tuto skutečnost shora uvedený poškozený muž zjistil, když se žena následně rychle rozloučila a z bytu ihned odešla neznámo kam, aniž by už požadovala doplatek 1.000,- Kč.


Kontrola řidiče dodávkového automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 28.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1978 z Ostravy, neboť tento byl v době kolem 10:45 hod. dne 28.1.2014 ze strany kravařských policistů PČR stavěn a kontrolován na ulici Opavské v Kravařích jako řidič dodávkového motorového vozidla tovární značky Ford Transit, ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu v Opavě z listopadu roku 2012 uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 18 měsíců, tedy až do července letošního roku.


Pětadvacetiletý muž z Ostravy se vloupal do sklepa domu na ulici Havlíčkové v Opavě

Dne 28.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ a z přečinu „Porušování domovní svobody“ muži ročníku narození 1989 z Ostravy, neboť tento v době kolem 04:30 hod. dne 28.1.2014 po vypáčení visacích zámků a po vylomení petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1935 z Opavy, a to v jednom z činžovních domů na ulici Havlíčkové v Opavě, odkud odcizil 13 kusů zavařeninových sklenic s naloupanými vlašskými ořechy v hodnotě 500,- Kč, přičemž na zařízení způsobil škodu ve výši 300,- Kč. Bezprostředně po spáchání shora uvedené trestné činnosti majetkového charakteru byl výše jmenovaný pětadvacetiletý muž zadržen na místě činu přivolanými opavskými policisty PČR a vše je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy opavští policisté a kriminalisté zjišťují i jeho případné další protiprávní jednání a chování.


Vloupání do bufetu v budově Základní školy na ulici U Hřiště v Opavě-Kylešovicích

V blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 27.1.2014 do 06:00 hod. dne 28.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici U Hřiště v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna vnikl do bufetu, který je situován v přízemí budovy místní Základní školy, odkud odcizil finanční částku na hotovosti 250,- Kč, 42 kusů tyčinek 3Bit, 54 kusů oplatek Mila, 14 kusů oplatek Triplex, 48 kusů tyčinek Snickers, 56 kusů oplatek Papita, 48 kusů sušenek, 5 kusů Tuc-Tuc, 9 kusů Sojových řezů a 45 kusů sušenek Be-Be, vše v celkové hodnotě 3.700,- Kč, ke škodě poškozené ženy z Opavy-Kylešovic. Organizaci Základní škola Opava-Kylešovice pak vznikla na zařízení škoda ve výši 600,- Kč. Celková škoda na majetku tak činí 4.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení televizoru ze společenské místnosti ubytovacího zařízení na ulici Krnovské v Opavě

V přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 25.1.2014 do 16:00 hod. dne 28.1.2014 neznámý pachatel spáchal v ubytovacím zařízení na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z volně přístupné společenské místnosti ve 4. patře ubytovny odcizil televizor značky Samsung černé barvy i s dálkovým ovládáním, čímž byla poškozené soukromé společnosti z Olomouce způsobena škoda ve výši 25.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Devětadvacetiletý muž z Bruntálska odcizil zboží v opavském supermarketu Terno

Dne 28.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1984 z Osoblahy, okres Bruntál, neboť tento v době kolem 17:30 hod. dne 28.1.2014 v supermarketu Terno na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři odcizil v oddělení drogérie volně vystavené zboží (5 kusů zubní pasty značky Paradontax a 4 kusy deodorantu), vše v hodnotě 727,- Kč, ke škodě Obchodnímu družstvu Tempo Opava. Toto zboží si uschoval pod oděv a bez úhrady prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníky bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům PČR, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u výše jmenovaného devětadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán Okresním soudem v Opavě ze září roku 2013 pro přečin „Krádež“ a pro přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, za což mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce 1 roku se zkušební dobou do října roku 2015.


Odcizení kabelky z ruky poškozené ženy na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách

Dne 28.1.2014 v době kolem 22:40 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že zde procházející ženě ročníku narození 1951 z Mladecka vytrhl z ruky její dámskou kabelku a s touto utíkal k supermarketu Albert na ulici Ratibořské, kde kabelku odhodil, z ní však odcizil dámskou koženkovou peněženku modré barvy, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 3.000,- Kč, platební karta, různé osobní doklady a dále z kabelky vzal i mobilní telefon značky Aligator typu A 850 černé barvy. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem