Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.10.2013

Opava - Odcizení peněženky z bundy v opavské restauraci a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 28.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 130.000,- Kč.


Vloupání do budovy Obecního úřadu v obci Strahovice

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 26.10.2013 do 09:45 hod. dne 28.10.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Strahovice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že násilím otevřel uzamčené vstupní dveře do budovy Obecního úřadu, kdy po rozbití skleněné výplně dveří vnikl do místnosti skladu, ze kterého nic neodcizil a dále se pokusil páčením dveří vniknout do pobočky České pošty, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozeným organizacím Obec Strahovice a Česká pošta s.p. Praha tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do osobního automobilu v areálu bývalých mlékáren na ulici Krnovské v Opavě

V přesně nezjištěné době od 19:00 hod. dne 27.10.2013 do 12:30 hod. dne 28.10.2013 neznámý pachatel spáchal v areálu bývalých mlékáren na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky LADA 1200, odkud odcizil rybářský vak značky Mivardi zelené barvy, ve kterém se nacházelo 6 kusů rybářských prutů s navijáky, podběrák, 8 kusů vidliček pod pruty a dále byl z automobilu odcizen bivak zelené barvy v červenobílém obalu a spacák v zeleném obalu, vše v hodnotě 19.300,- Kč, přičemž škoda na zařízení vozu činí 200,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1961 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 19.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 28.10.2013 v 15:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před jedním z rodinných domů na ulici Filípkové v Opavě-Kateřinkách muže ročníku narození 1952 z Opavy, který v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,01 promile alkoholu v dechu) opakovaně bouchal na vrata, pokřikoval a domáhal se vstupu do tohoto domu. Vzhledem k tomu, že výše jmenovaný muž budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob, bezprostředně ohrožoval svůj život a majetek a do domu se i nadále dobýval, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení peněženky z volně odložené bundy v Jam clubu na ulici Otické v Opavě

Dne 28.10.2013 v době kolem 02:00 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Jam club na ulici Otické v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1987 z Opavy a z jeho volně odložené bundy mu z náprsní kapsy odcizil peněženku béžové barvy s různými osobními doklady, s platební kartou, s kartou RegioJet a s 24 kusy stravenek Ticket resturant, čímž byla shora uvedenému muži způsobena celková škoda ve výši 1.200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem