Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.2.2010

Policisté v rámci pravidelných silničních kontrol opět přistihli dva muže řídící vozidlo pod vlivem drog a další události (12 případů) 

 
Osobní automobil řídil pod vlivem drog
Dopravní policisté provedli dne 27.2.2010 ve večerních hodinách silniční kontrolu osobního automobilu BMW jedoucího po ulici Hlučínské v Opavě – Kateřinkách, které řídil 24letý muž z Karviné. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky pomocí přístroje Dräger, s negativním výsledkem. Dále byl vyzván k provedení rychlého drogového testu Drugwipe 5, který byl pozitivní na amfetamin. Řidič se následně podrobil odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve a moči na opavské protialkoholní záchytné stanici. Policisté jmenovanému zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
Věc dále šetří policisté opavského dopravního inspektorátu.
Další jízda řidiče vozidla pod vlivem drog
V odpoledních hodinách dne 28.2.2010 kontrolovali dopravní policisté na ulici Hradecké v Opavě osobní vozidlo BMW, které řídil 22letý muž z Opavy. Na výzvu policisty se řidič podrobil rychlému drogovému testu Drugwipe 5, s pozitivním výsledkem na cannabis a amfetamin. Řidič se doznal k požití marihuany před jízdou. Následně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve na protialkoholní záchytné stanici. Dechová zkouška řidiče na alkohol byla negativní. Jmenovanému byl zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda s vozidlem.
Věc šetří dopravní policisté jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
V silně podnapilém stavu vstupoval do vozovky na ulici Praskové v Opavě
Dne 28.2.2010 ve večerních hodinách zajistili dopravní policisté 62letého muže z Opavy, který v silně podnapilém stavu na ulici Praskové v Opavě ohrožoval bezpečnost silničního provozu tím, že vstupoval do vozovky. Policisté jej převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Pomocí přístroje Drager byla muži naměřena hodnota 2,38 promile alkoholu v dechu.
Dopravní policisté věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Vloupání do prodejny v obci Ludgeřovice
Hlučínští policisté šetří další přečin krádež vloupáním do prodejny, ke kterému tentokrát došlo na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice.
Neznámý pachatel dne 28.2.2010 v časně ranních hodinách vypáčil boční dveře a vnikl do prostor prodejny potravin. Odtud odcizil čokolády, kávy, větší množství mléčných výrobků, saláty, ryby a tuky v dosud přesně nezjištěném množství, ale v předběžné hodnotě 10.000,- Kč. Škoda na zařízení nebyla do současné doby vyčíslena.
Opět se pokusil vloupat do rodinného domu v obci Třebom

Dosud nezjištěný pachatel dne 28.2.2010 kolem druhé hodiny ranní vstoupil na oplocený neuzamčený dvůr rodinného domu v obci Třebom, rozbil okno na verandě domu, vsunul svou ruku dovnitř a pokoušel se z vnitřní strany pomocí kliky toto okno otevřít. 88leté ženě tak pachatel způsobil škodu 1300,- Kč.
Je třeba dodat, že se jedná o stejný dům, ze kterého neznámý pachatel dne 18.2.2010 odcizil alkohol a margaríny v hodnotě 220,- Kč a na rozbitém okně způsobil škodu 500,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Kravařích jako přečin krádež vloupáním, ve stádiu pokusu, a přečin porušování domovní svobody.
Odcizení jízdních kol na ulicích Karafiátové a Jasmínové v Opavě

Policisté opavského obvodního oddělení šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel.
Ten v noční době z 27.2.2010 na 28.2.2010 v prvním případě vnikl na volně přístupný pozemek u rodinného domu na ulici Karafiátové v Opavě. Pachatel dále přes neuzamčené dveře vnikl do hospodářské budovy, odkud odcizil neuzamčené pánské horské jízdní kolo v hodnotě 6.500,- Kč, ke škodě 43letého muže z Opavy. Na zařízení žádnou škodu nezpůsobil.
Ve druhém případě pachatel z ulice Šípkové vnikl neuzamčenou brankou na pozemek u rodinného domu nacházejícího se na ulici Jasmínové. Přes neuzamčené dveře pak vnikl do hospodářské budovy, odkud odcizil neuzamčené pánské jízdní kolo v hodnotě 28.786,- Kč, ke škodě 53letého muže z Opavy. Ani v tomto druhém případě pachatel na zařízení škodu nezpůsobil.
Z motorového vozidla na ulici Englišové v Opavě odcizil svářečky za 10tisíc korun
Neznámý pachatel se v době od 26.2.2010 do 28.2.2010 na ulici Englišové v Opavě dopustil spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci tím, že vypáčil zámek zadních dveří a vnikl do zde zaparkovaného nákladního automobilu Peugeot Boxer. Odtud z ložního prostoru odcizil 3 elektrické svářečky a 3 segmenty k těmto svářečkám v celkové hodnotě 10.000,- Kč. Dále pachatel vypáčil zámek u levých předních dveří řidiče, ovšem do kabiny vozidla nevnikl. Přesto, na zařízení automobilu způsobil škodu 10.000,- Kč.   
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení.
Vloupal se do opuštěného rodinného domu na ulici Gudrichové v Opavě
Neznámý pachatel v době od 24.2.2010 do 28.2.2010 na ulici Gudrichové v Opavě vysadil okno do sklepa a vnikl do v současné době opuštěného rodinného domu. Ve sklepě pak vystříhal díry do uzamčených umakartových dveří vedoucích z prádelny do sklepa a dále do dveří vedoucích ze sklepa na přístupové schodiště spojující sklep a obytné prostory v přízemí. Přízemní byt pachatel prohledal, avšak nic neodcizil. Přesto, na poškození zařízení pachatel způsobil 31leté ženě z Opavy škodu 2.000,- Kč.
Opavští policisté pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do motorového vozidla v obci Kružberk
Vítkovští policisté šetří přečin krádež vloupáním, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Ten v době od 27.2.2010 do 28.2.2010 v obci Kružberk vypáčil zámek levých předních dveří a vnikl do motorového vozidla VW Scirocco, z kterého následně odcizil autorádio v hodnotě 1.000,- Kč a současně poškodil spínací skříňku. Pachatel dále vpichem kovové jehlice poškodil 4 pneumatiky tohoto vozidla, čímž způsobil 57letému muži z Vítkovska celkovou škodu ve výši 5.500,- Kč.
Nález munice z II. světové války na katastru obce Dobroslavice
38letý muž z Ostravy dne 28.2.2010 telefonicky oznámil a linku 158, že v odpoledních hodinách nalezl v lesním porostu na katastru obce Dobroslavice, při vjezdu do obce ve směru od Děhylova, německou dělostřeleckou minu, ráže 80 mm, pocházející  z II. světové války. Minu si na místě převzal policejní pyrotechnik ke zneškodnění.
Dívce odcizil z kabelky mobilní telefon  
K přečinu krádeže na sobě došlo v odpoledních hodinách dne 28.2.2010 na přesně nezjištěném místě ulice Olomoucké v Opavě, když neznámý pachatel odcizil z kabelky, kterou měla 14letá dívka přehozenou přes rameno, mobilní telefon. Pachatel tak způsobil 40letému muži škodu 3.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté.
Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu dne 28.2.2010 na Opavsku jednu dopravní nehodu, bez zranění osob. Hmotnou škodu způsobenou na majetku policisté odhadli na částku 30.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem