Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.1.2013

Opava - Odcizení kabelky z ruky poškozené v centru města Opavy a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 29.01.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 145.000,- Kč.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 29.01.2013 ve 14:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistila před ordinací lékaře na ulici Hrnčířské v Hlučíně muže ročníku narození 1965 z Bohuslavic, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně tak ohrožoval svůj život a zdraví a svým jednáním budil veřejné pohoršení u přítomných spoluobčanů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem přivolaní zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Krádež kabelky z ruky poškozené ženy poblíž centra města Opavy

Dne 28.01.2013 v době kolem 21:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že když poškozená žena ročníku narození 1950 z Opavy-Kateřinek šla po chodníku poblíž trafiky a lékárny U Salvátora ve směru chůze k centru Statutárního města Opavy, tak jí z ruky vytrhl její dámskou koženkovou kabelku černé barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které se nacházela dámská plátěná peněženka červené barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 500,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s měsíčníkem na MHD Opava v hodnotě 300,- Kč. Dále se v kabelce nacházel svazek klíčů v hodnotě 350,- Kč, dioptrické brýle hnědé barvy v hodnotě 500,- Kč a pouzdro k brýlím zelené barvy v hodnotě 100,- Kč. Vzhledem k tomu, že poškozená žena šla ze setkání s režisérem Zdeňkem Troškou, tak v kabelce měla i jeho podepsanou knihu s názvem „Nebe v hubě“ v hodnotě 300,- Kč a sešit v hodnotě 50,- Kč rovněž s podpisem režiséra Zdeňka Trošky. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.600,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Devětapadesátiletý muž z Opavy neoprávněně vnikl na zahradu rodinného domu v Opavě

Dne 29.01.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Porušování domovní svobody“ a z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1953 z Opavy, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností v době kolem 04:30 hod. dne 29.01.2013 vstoupil po přelezení kovové brány na uzamčenou zahradu jednoho z rodinných domů na ulici Chelčického v Opavě-Kateřinkách, odkud odcizil 7 kusů volně odložených ocelových trubek v hodnotě 2.500,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1950 z Opavy-Kateřinek. Bezprostředně po svém protiprávním jednání majetkového charakteru byl devětapadesátiletý muž zajištěn v blízkosti místa činu policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR v Opavě. Následným šetřením a lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u tohoto muže jedná o recidivu, poněvadž se výše uvedeného jednání dopustil i přesto, ačkoli byl v posledních třech létech odsouzen a potrestán, a to rozhodnutím Krajského soudu v Ostravě ze září roku 2010, kdy mu byl uložen nepodmíněný souhrnný trest odnětí svobody o výměře 12 měsíců, který vykonal v listopadu roku 2011.


Vloupání do garáže v garážovišti u Městského hřbitova na ulici Otické v Opavě

V blíže neustanovené době od 11:00 hod. dne 28.01.2013 do 09:45 hod. dne 29.01.2013 neznámý pachatel spáchal v garážovišti naproti objektu Městského hřbitova na ulici Otické v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku Fab vstupních vrat vnikl do jedné z garáží, ze které odcizil ruční aku vysavač šedé barvy v hodnotě 300,- Kč, přičemž na zařízení vznikla škoda ve výši 250,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1945 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 550,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třiatřicetiletá žena z Ostravy kradla v prodejně na ulici Horní náměstí v Opavě

Dne 29.01.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání ženy ročníku narození 1980 z Ostravy jako obviněné ze spáchání přečinu „Krádež“, kterého se dopustila tím, že v době kolem 15:45 hod. dne 16.01.2013 v prodejně For Shop & Ofice na ulici Horní náměstí v Opavě odcizila volně odložený číšnický flek v hodnotě 600,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.500,- Kč a dále v této prodejně odcizila vonný olej v hodnotě 100,- Kč, vše ke škodě shora uvedené opavské společnosti. Uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru se dopustila i přesto, ačkoli byla v posledních třech létech odsouzena a potrestána rozhodnutím Krajského soudu v Ostravě z července roku 2009, kdy jí byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody o výměře 13 měsíců, který vykonala v listopadu roku 2010. Tudíž se u třiatřicetileté ženy jedná o recidivu a její trestní stíhání je vedeno na svobodě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem