Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.8.2010

Opava - Policisté přistihli při řízení tři podnapilé řidiče motorových vozidel a další události (13 případů) 

Podnapilý řidič v obci Otice
Dopravní policisté provedli 29.srpna v odpoledních hodinách na silnici I. třídy č. 57, poblíž křižovatky Otice - Rybníčky, ve směru jízdy na Opavu, silniční kontrolu osobního automobilu Škoda 136 Forman. Vozidlo řídil devatenáctý muž z Chodova, který se na výzvu policisty podrobil odbornému měření přístrojem Drager, s pozitivním výsledkem. Poprvé byla jmenovanému naměřena hodnota 0,33, po pěti minutách pak hodnota 0,30 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
Věc šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní policisté vypátrali muže, který nenastoupil do Výkonu trestu odnětí svobody
Jednačtyřicetiletého muže z Ostravy vypátrali dopravní policisté 28.srpna krátce po dvaadvacáté hodině na ulici Krnovské v Opavě, v rámci právě probíhající policejní akce Síto. Shora jmenovaného policisté zastavili a kontrolovali v rámci silniční kontroly, když řídil osobní automobil Citroen Berlingo. Ve svých policejních databázích poté zjistili, že Okresní soud Ostrava vydal na tohoto muže v měsíci červenci tohoto roku příkaz k dodání do Výkonu trestu odnětí svobody. Jmenovaného proto policisté následně eskortovali do ostravské věznice.
Podnapilý řidič v Hlučíně
Hlučínští policisté provedli 28.srpna krátce před třiadvacátou hodinou na ulici Dlouhoveské v Hučíně, ve směru jízdy od Děhylova, silniční kontrolu osobního automobilu Škoda Superb. Vozidlo řídil jednatřicetiletý Ostravan. Na výzvu policisty se následně podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenovanému byly naměřeny v intervalu pěti minut hodnoty 0,34 a 0,32 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté řidiči zakázali další jízdu s vozidlem.
Případ šetří hlučínští policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Silně podnapilý muž zmateně běhal po silnici v Hlučíně
Hlučínští policisté zajistili 29.srpna v nočních hodinách na ulici Celní v Hlučíně, u vjezdu do areálu Sportovně rekreačního střediska čtyřiadvacetiletého muže z Hlučína. Muž byl v silně podnapilém stavu a zmateně pobíhal po vozovce tam a zpátky. Bezprostředně tím ohrožoval své zdraví a život a také bezpečnost silničního provozu. Přístrojem Drager policisté podnapilému muži v dechu naměřili hodnotu 2,43 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že kapacita opavské protialkoholní záchytné stanice byla naplněna, policisté muže na doporučení lékaře PZS umístili do policejní cely Obvodního oddělení PČR v Hlučíně. Z cely byl shora jmenovaný propuštěn na svobodu téhož dne v poledne, po jeho vystřízlivění.
Věc šetří hlučínští policisté jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Silně podnapilá žena seděla na silnici na katastru obce Jakartovice
Silně podnapilou ženou je šedesátiletá Opavanka, která 29.srpna v nočních hodinách seděla na sinici za obcí Jakartovice, ve směru jízdy na obec Bohdanovice. Svým stavem bezprostředně ohrožovala svůj život a zdraví a bezpečnost a plynulost silničního provozu. Heraltičtí policisté ženu na místě zajistili, převezli ji a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Žena nebyla schopna se podrobit dechové zkoušce.
Věc šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heraldicích jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Sprejerství na ulici Těšínské v Opavě
Neznámý pachatel 20.srpna krátce po jedné hodině noční postříkal sprejem černé barvy fasádu oplocení vedle hlavní brány do areálu Technických služeb na ulici Těšínské v Opavě. Na fasádu pachatel nastříkal nápisy Rieb a znečistil tak plochu oplocení o rozměru 100 cm x 270 cm. Poškozená organizace vyčíslila škodu na 5.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Při řízení vozidla mu policisté v dechu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu
Kravařští policisté zahájili 29.srpna úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z jehož spáchání je podezřelý sedmatřicetiletý muž z Hlučínska.
Podezřelý muž řídil 29.srpna krátce po druhé hodině ranní osobní automobil Nissan Primera v obci Chuchelná po ulici Křížkové. V křižovatce s ulicí Petra Bezruče byl ale zastaven a kontrolován hlídkou kravařských policistů. Na jejich výzvu se pak jmenovaný podrobil odbornému měření přístrojem Dräger, s pozitivním výsledkem. Policisté řidiči naměřili poprvé hodnotu 2,02, po pěti minutách pak hodnotu 2,16 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Vloupání do motorového vozidla v Opavě - Komárově
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Činu se dopustil 29.srpna kolem deváté hodiny v Opavě – Komárově na ulici Dlouhé před hřbitovem. Vylomil zámek v pravých předních dveřích zde zaparkovaného osobního automobilu Mitsubishi Carisma. Z vozidla následně odcizil dámskou černou koženou tašku v hodnotě 300,- Kč, která byla odložena na podlaze vozu před sedadlem spolujezdce. V tašce měla čtyřiasedmdesátiletá žena koženou peněženku s finanční hotovostí 3.500,- Kč, osobními doklady a čipovou kartou na opavskou MHD v hodnotě 300,- Kč. Na vozidle pachatel způsobil pětisetkorunovou škodu.
Případ šetří opavští policisté.
Vloupání do restaurace v obci Hať
Hlučínští policisté zahájili 29.srpna úkony trestního řízení ve věci přečinů krádež vloupáním a poškození cizí věci, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Uvedených skutků se dopustil 29.srpna v nočních hodinách na ulici Na Hřišti v obci Hať. Pachatel nejprve páčením poškodil plastové vstupní dveře do tamní restaurace a poté i další dřevené vstupní dveře, a to do šatny pro hosty.  Následně rozbil okno, kterým vnikl do prostor budovy sokolovny, kde poškodil další šestery dveře. Nakonec pachatel vnikl do samotné restaurace Na Hřišti, která je součástí sokolovny, a odtud odcizil nezjištěné množství a druhy cigaret v celkové hodnotě 6.000,- Kč, plazmovou televizi s dálkovým ovládáním v hodnotě 10.000,- Kč a šest kusů kulečníkových tág v hodnotě 8.500,- Kč, ke škodě sedmapadesátiletého muže. Poškozením zařízení způsobil pachatel škodu ve výši 40.000,- Kč, a to Tělovýchovné jednotě Hať.
Vloupání do opavské restaurace na ulici U Hřiště
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 28. na 29.srpna vnikl neuzavřeným oknem do sprchy v přízemí budovy na ulici U Hřiště v Opavě – Kylešovicích. Jedná se o komplex tvořený tělocvičnou, šatnami, sociálním zařízením a restaurací. Projitím dvou neuzamčených dveří pak pachatel vstoupil na společnou chodbu a dále do tělocvičny. Zde po u zdi přistaveném lešení vylezl do výšky 420 cm nad úroveň podlahy tělocvičny a odsunul posuvné plastové okno, kterým vnikl do místnosti restaurace v prvním patře budovy. Odtud odcizil plastovou krabičku s finanční hotovostí ve výši 4.690,- Kč, 10 krabiček cigaret v celkové hodnotě 660,- Kč a láhev rumu v hodnotě 150,- Kč, vše ke škodě opavské společnosti. Na zařízení pachatel škodu nezpůsobil.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Pět včelích úlů odcizil z obce Štemplovec
K případu došlo v přesně nezjištěné době v období mezi 23. a 29.srpnem tohoto roku v obci Holasovice, části Štemplovec. Neznámý pachatel odcizil celkem pět volně uložených včelích úlů i s roji včel, které byly uloženy na kovovém podstavci v prostoru mezi polem pohanky a lesní cesty vedoucí na poutní místo zvané „Hůrka“. Jednatřicetiletému muži z Opavy tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 17.000,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích jako přečin krádež.
Podnapilý řidič v Opavě
Opavští policisté provedli 29.srpna v odpoledních hodinách na ulici Olomoucké v Opavě silniční kontrolu osobního automobilu Škoda Fabia. Vozidlo řídil devětadvacetiletý Opavan, který se na výzvu policisty podrobil odbornému měření přístrojem Drager, s pozitivním výsledkem. Řidiči byla naměřena výsledná hodnota 0,41 promile alkoholu v dechu. Policisté jmenovanému zakázali další jízdu s vozidlem a případ šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
V průběhu neděle 29.srpna šetřili dopravní policisté na Opavsku celkem tři dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 33.000,- Kč.    
                   
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem