Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.9.2012

Opava - Odcizení telefonu z ruky poškozeného v centru Opavy a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty v obci Oldřišov

Dne 29.09.2012 v době kolem 15:15 hod. jel muž ročníku narození 1960 z Oldřišova na jízdním kole po ulici Opavské v obci Oldřišov, kdy chtěl odbočit vlevo k jednomu z rodinných domů, najel tak ke středu vozovky, dal paží znamení o změně směru jízdy vlevo a v době, kdy byl již zprava předjížděn osobním motorovým vozidlem značky Hyundai Santa Fe s přívěsným vozíkem, tak zabočil opět vpravo a přitom narazil pravou stranou řidítek jízdního kola do levých zadních dveří automobilu, které řídil muž ročníku narození 1976 z Oldřišova. Po střetu upadl cyklista na vozovku, kdy zranění mu způsobeno nebylo. Celková hmotná škoda na osobním motorovém vozidle a na jízdním kole byla vyčíslena na finanční částku ve výši 6.000,- Kč. Následným šetřením ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě bylo zjištěno, že cyklista byl v době dopravní nehody pod vlivem alkoholických nápojů, kdy orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,38 promile alkoholu v dechu, u řidiče automobilu tento test vyzněl negativně. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 29.09.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 69.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na poli mezi Kravařemi a Štítinou

Dne 29.09.2012 ve 14:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1973 z Kravař, že před chvíli při polních pracech (orbě) na poli mezi obcemi Kravaře a Štítina, a to na katastru obce Kravaře, část Dvořisko, nalezl nějaký předmět, který vypadá jak munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl nevybuchlý tříštivý dělostřelecký granát ráže 105 mm německé výroby.


Odcizení mobilního telefonu z ruky poškozeného v centru města Opavy

Dne 29.09.2012 v době kolem 03:50 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Republiky v Opavě přečin „Krádež“ tím, že při telefonování u budovy cukrárny Marlenka vytrhl poškozenému muži ročníku narození 1994 z Opavy z ruky mobilní telefon značky Nokia C5 stříbrnočerné barvy v hodnotě 3.500,- Kč a když jej poškozený chtěl zpět, tak neznámý muž ze své mikiny vytáhl nějaký předmět, který pak držel v ruce, otočil se směrem na poškozeného a se slovy, že jej má poškozený nechat být, jinak se něco stane, z místa odejel na kole neznámo kam. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení volně odloženého batohu v zahradní restauraci Clubu Jam na ulici Otické v Opavě

Dne 29.09.2012 v době kolem 01:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v zahradní restauraci Clubu Jam využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1993 z Opavy a z pod lavice u stolu mu odcizil jeho volně odložený batoh značky Termo černé barvy s černými pruhy v hodnotě 500,- Kč, v němž se nacházel notebook značky Packard Bell bílé barvy v hodnotě 10.000,- Kč, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 10.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Bezpečnostní opatření v souvislosti s mýtinkem DSSS a fotbalovým utkáním SFC v Opavě

Dne 29.09.2012 v době od 14:00 hod. do 21:00 hod. se uskutečnilo bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním mítinku Dělnické strany sociální spravedlnosti, a to od 16:00 hod. na ulici Bílovecké v Opavě, městské části Kylešovice a mistrovského utkání II. fotbalové ligy mezi mužstvy Slezský FC Opava a MFK Karviná od 18:00 hod. téhož dne na fotbalovém stadiónu v opavských Městských sadech. Do těchto opatření bylo veleno celkem 25 policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě, 18 policistů SPJ (Speciální pořádkové jednotky) Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje Ostrava, 5 policistů Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, 4 opavští policejní psovodi, 4 policisté-kriminalisté SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) ÚO PČR Opava a 16 strážníků Městské policie v Opavě. Mítinku Dělnické strany sociální spravedlnosti se zúčastnilo přibližně 80 přiznivců, kdy v 17:50 hod. byl mítink ukončen a účastníci se poklidně rozešli, k narušení veřejného pořádku nedošlo. Výše uvedené fotbalové utkání pak sledovalo 1683 diváků, z toho 30 fanoušků hostů. K narušení veřejného pořádku či občanského soužití rovněž nedošlo a nevznikla žádná škoda na majetku.


Osmadvacetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském hypermarketu Globus

Dne 29.09.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1984 z Ostravy, neboť tento v době kolem 17:15 hod. dne 29.09.2012 v butiku Jeans, a to ve vestibulu hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě, odcizil volně vystavené zboží (rifle značky Lee) v hodnotě 2.199,- Kč. Po tomto svém protiprávním jednání majetkového charakteru byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u osmadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl za obdobný čin potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě z června roku 2005 ke 400 hodinám obecně prospěšných prací, kdy tento rozsudek byl v listopadu roku 2010 přeměněn na výkon trestu odnětí svobody na 200 dnů, ze kterého byl propuštěn v září roku 2011.


Pokus vloupání do garáže u rodinného domu ve Vítkově, části Klokočov

Neznámý pachatel spáchal ve Vítkově, části Klokočov přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v přesně nezjištěné době od 15:00 hod. dne 24.09.2012 do 21:50 hod. dne 28.09.2012 ohnul spodní část křídla uzamčených vrat plechové garáže, která je součástí v této chvíli rekonstruovaného rodinného domu, čímž způsobil na zařízení celkovou škodu ve výši 500,- Kč. Do prostor garáže vniknuto nebylo, nic nebylo odcizeno a škoda vznikla poškozené ženě ročníku narození 1960 z Vítkova. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Krnovské v Opavě

Dne 29.09.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili na základě oznámení policistů z Odboru dopravní policie, oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje Ostrava úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1961 z Bolatic řídil v době kolem 20:15 hod. dne 29.09.2012 po ulici Krnovské v Opavě osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Escort, kdy byl ze strany ostravské policejní hlídky stavěn a kontrolován, přičemž provedeným odborným měřením dechovými zkouškami za pomocí detekčního digitálního přístroje Dräger bylo zjištěno, že řídí automobil pod vlivem návykové látky (alkoholických nápojů), kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,84 promile, 1,10 promile a 1,00 promile alkoholu v dechu. Svým jednáním tedy jednapadesátiletý muž ve stavu vylučujícím způsobilost vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování a výše uvedenému řidiči bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení jízdního kola od restaurace Prima na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 29.09.2012 v době mezi 20:00 hod. a 23:55 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že ze stojanu na jízdní kola před restaurací Prima odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Leader Fox černobílé barvy v celkové hodnotě 14.344,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1986 z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem