Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.9.2013

Opava - Třicetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském supermarketu a další...(6 případů) 

 

Třicetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském supermarketu Lidl

Dne 28.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1983 z Opavy, neboť tento v době kolem 18:00 hod. dne 28.9.2013 v supermarketu Lidl na ulici Těšínské v Opavě odcizil volně vystavené zboží (13 krabiček cigaret značky Claridge), čímž byla poškozené společnosti Lidl Opava způsobena celková škoda ve výši 884,- Kč. Bez úhrady tohoto zboží prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolaným opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u tohoto třicetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl za obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru v posledních 3 létech odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Ostravě z června roku 2011 pro přečin „Krádež“, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody s výměrou 12 měsíců.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 29.9.2013 v době kolem 01:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Rooseveltové v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, a to muže ročníku narození 1990 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se dvaadvacetiletý řidič bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 29.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 66.000,- Kč.


Odcizení motocyklu na ulici Zahradní v Hlučíně

Dne 29.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 28.9.2013 do 10:30 hod. dne 29.9.2013 na ulici Zahradní v Hlučíně zmocnil zde zaparkovaného a řetězem uzamčeného motocyklu značky Korado modré barvy, roku výroby 2000, bez registrační značky, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč.


Rozbití skleněné výkladní skříně prodejny na ulici Požárnické v Hlučíně-Bobrovníky

Dne 29.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně neuvedené době od 12:00 hod. dne 28.9.2013 do 11:50 hod dne 29.9.2013 na ulici Požárnické v Hlučíně, části Bobrovníky rozbil skleněnou výplň výlohy místní prodejny, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava však na zařízení vznikla celková škoda, která zcela zřejmě přesáhne finanční částku ve výši 5.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Hrabyně

Dne 29.9.2013 v 15:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1970 z Ostravy, že před chvíli nalezl v lese na katastru obce Hrabyně nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm sovětské výroby.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem