Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.10.2013

Opava - Případy krádeží zboží v prodejnách na Opavsku a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 3.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 7 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 975.000,- Kč.


Pětadvacetiletý muž vyhrožoval v Hlučíně třiačtyřicetileté ženě v jejím bytě

Dne 3.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Nebezpečné vyhrožování“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1988 z Hlučína tím, že v době kolem 11:50 hod. dne 3.10.2013 v jednom z bytových domů na ulici Boženy Němcové v Hlučíně po násilném vykopnutí dveří vnikl do bytu poškozené ženy ročníku narození 1970 z Hlučína, kterou uchopil za ruku a ve vzdálenosti 30 cm od krku jí přiložil vystřelovací nůž se slovy : „Zabiju Tě“. Po chvíli se poškozené ženě podařilo z držení vyvléknout, přesto jí však shora uvedený muž opět uchopil za obě ruce, přičemž v ruce neustále držel nůž již s uzavřenou čepelí. Pětadvacetiletý muž svým protiprávním jednáním a chováním vzbudil u třiačtyřicetileté ženy důvodnou obavu o její život a zdraví. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů. Vzhledem k tomu, že agresivní muž byl v podnapilém stavu, byl na místě činu zadržen přivolanými policisty a byl dodán na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vytřízlivění a poté byl umístěn do policejní cely v budově Obvodního oddělení PČR v Hlučíně k provedení nutných procesních úkonů.


Devatenáctiletý muž z Hlučína odcizil zboží v hlučínském supermarketu Billa

Dne 3.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Hlučína, neboť tento v době kolem 13:15 hod. dne 3.10.2013 v supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně odcizil 2 kusy čokolády značky Milka v hodnotě 52,- Kč, které si uschoval do vnitřní náprsní kapsy bundy a při průchodu pokladní zónou dané zboží neuhradil, načež byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolaným hlučínským policistům PČR. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u devatenáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se svého protiprávního jednání a chování majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl za obdobný skutek pravomocně v posledních 3 létech potrestán, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro přečin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců se zkušební dobou na 15 měsíců, tedy až do června roku 2014.


Vloupání do chaty v osadě Pod Vinnou horou na ulici Vinohradské v Hlučíně

Dne 3.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:30 hod. dne 29.9.2013 do 11:00 hod. dne 3.10.2013 v chatové osadě Pod Vinnou horou na ulici Vinohradské v Hlučíně vnikl po odstranění desky, po odstranění kovové petlice, dřevěné okenice a po rozbití skleněné výplně okna do chaty poškozené ženy ročníku narození 1950 z Ostravy, kterou prohledal, nic z ní neodcizil, na zařízení však způsobil celkovou škodu ve výši 2.200,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Osada Míru v Dolním Benešově

Dne 3.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neuvedené době od 18:00 hod. dne 2.10.2013 do 11:30 hod. dne 3.10.2013 v jednom z bytových domů na ulici Osada Míru v Dolním Benešově vnikl po vylomení vložky zámku dveří do sklepní místnosti poškozené ženy ročníku narození 1971 z Dolního Benešova, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida modré barvy v hodnotě 8.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč.


Vloupání do restaurace v obci Bělá

V noční době od 21:30 hod. dne 2.10.2013 do 07:30 hod. dne 3.10.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Bělá přečin „Krádež“ tím, že doposud přesně nezjištěným způsobem vstoupil do uzamčené budovy místní restaurace, kdy po rozbití skleněné výplně dveří vnikl do výčepu, odkud odcizil finanční částku na hotovosti 4.450,- Kč v různých bankovkách a mincích, dále odcizil 2 láhve alkoholu značky Metaxa, 1 láhev Finské vodky, 1 láhev Vodky Puschkin a 1 láhev Vodky 42 v celkové hodnotě 1.200,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 400,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1969 z Bělé tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.050,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vniknutí na pozemek rodinného domu na ulici Na kopci v obci Otice

Dne 3.10.2013 v době mezi 12:30 hod. a 12:40 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Na kopci v obci Otice přečin „Porušovaní domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kde odmontoval 3 kusy hliníkových televizních antén, ze kterých demontoval a odcizil součástky a dále odcizil 4 kusy hliníkových lišt, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1967 z Opavy celkovou škodu ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od vchodu do činžovního domu na ulici Zborovské v Opavě

Dne 3.10.2013 v době mezi 16:00 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Zborovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od vchodu do jednoho z činžovních domů odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1971 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 14.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dvacetiletá žena ze Sosnové s mladistvou odcizila zboží v prodejně v OD Breda v Opavě

Dne 3.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ ženě ročníku narození 1993 ze Sosnové, neboť tato se v době kolem 18:00 hod. dne 3.10.2013 v prodejně C&A Moda v Obchodním domě Breda-Weinstein na ulici U Fortny v Opavě společně s mladistvou dívkou ročníku narození 1998 z Opavska pokusila odcizit zboží, kdy poté, co různé druhy oblečení společně donesly do převlékací kabinky, tak prvně jmenovaná mladá žena nůžkami odstranila kódy a štítky z bundy, šátku, 2 kusů triček, 2 kusů mikin, 2 kusů čepic, svetru a košile, vše v hodnotě 3.834,- Kč. Jakmile však obě pachatelky majetkové trestné činnosti zjistily, že jsou sledovány pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny, tak některé věci ponechaly v převlékací kabince a jiné vrátily zpět na věšáky. Přesto si do batohu daly 2 kusy čepic, které bez úhrady přenesly přes pokladní zónu a zde byly zadrženy pracovníkem prodejny a následně byly předány přivolaným opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u dvacetileté ženy jedná o recidivu, poněvadž se shora uvedeného jednání a chování majetkového charakteru dopustila i přesto, ačkoli byla za obdobnou trestnou činnost v posledních 3 létech pravomocně odsouzena, a to trestním příkazem Okresního soudu v Ostravě z dubna letošního roku pro přečin „Krádež“, za což jí byl uložen podmíněný trest odnětí svobody s výměrou 5 měsíců a se zkušební dobou do listopadu roku 2014. Jednání patnáctileté dívky je v prověřování a v prošetřování jako přestupek proti majetku.


Čtyřiačtyřicetiletý muž byl nalezen v areálu ČD Opava-východ bez známek života

Dne 3.10.2013 v době kolem 10:40 hod. strážníci Městské policie Opava nalezli bez známek života muže ročníku narození 1969 z Opavy-Kateřinek, a to v prostoru opuštěné drážní budovy, která se nachází v objektu železničního nádraží Českých drah Opava-východ na ulici Kylešovské v Opavě. Přivolaná lékařka nedokázala na místě určit přesnou příčinu smrti výše jmenovaného muže, přičemž dobu úmrtí odhadla v rozmezí od 00:30 hod. do 04:00 hod. dne 3.10.2013 a nařídila zdravotní pitvu. Cizí zavinění na úmrtí muže zjištěno nebylo, podle dostupných informací se jedná o bezdomovce a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem