Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.2.2012

Opava - Vloupání do motorových vozidel na Opavsku a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu a osobního vlaku na katastru obce Štítina

Dne 3.2.2012 v době kolem 10:15 hod. řídil muž ročníku narození 1972 z Kobeřic osobní motorové vozidlo značky Kia Ceed, se kterým jel po silnici III. třídy čísla 4673 ve směru od obce Štítina na obec Mokré Lazce. Před vjetím na železniční přejezd na konci obce Štítina si však řidič nevšiml blikajícího zabezpečovacího zařízení (červené světlo s výstražným zvukem) a vjel na železniční přejezd, kde došlo ke střetu mezi přední částí osobního vlaku a pravým bokem osobního automobilu. V době dopravní nehody řídil osobní vlak jedoucí z Opavy do Ostravy strojvedoucí, a to muž ročníku narození 1950 z Ostravy. Po střetu bylo osobní motorové vozidlo Kia odhozeno do levé silniční příkopy ve směru své jízdy na obec Mokré Lazce a vlaková souprava zůstala stát na kolejích. Ve voze Kia byl v době dopravní nehody kromě řidiče i spolujezdec na předním sedadle (muž ročníku narození 1967 z Kravař), kdy tento utrpěl lehké zranění (otřes mozku, lehké zranění pravé horní končetiny, hrudníku a břicha) s předběžnou dobou léčení 2 týdny a byl hospitalizován na oddělení traumatologie Slezské nemocnice v Opavě. Čtyřicetiletý řidič utrpěl rovněž lehké zranění (otřes mozku, lehké zranění pravé horní končetiny a pánve) s předběžnou dobou léčení 2 týdny, kdy byl také hospitalizován na oddělení traumatologie opavské nemocnice. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u řidiče automobilu i u strojvedoucího negativně. V době dopravní nehody se ve vlaku nacházelo 10 cestujících a 2 průvodčí, kdy nikdo zraněn nebyl. Na osobním motorovém vlaku vznikla škoda ve výši 150.000,- Kč a na automobilu škoda ve výši 350.000,- Kč. Další škoda vznikla na počítadle náprav kolejiště, a to ve výši 70.000,- Kč a také došlo ke škodě na betonovém mostu a zábradlí v hodnotě 5.000,- Kč. Na místě dopravní nehody byli přítomni pracovníci drážní inspekce ČD a vrchní inspektor ČD, dále hasiči HZS Opava a HZS Ostrava osádka sanitního vozu RZS Opava. Výluka na trati byla v době od 10:15 hod. do 12:50 hod. téhož dne a pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Vše je předmětem dalšího šetření, kdy čtyřicetiletý řidič automobilu je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 3.2.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 451.000,- Kč.


Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Raduň

V blíže neupřesněné době od 15:00 hod. dne 31.1.2012 do 08:00 hod. dne 3.2.2012 neznámý pachatel spáchal v obci Raduň přečin „Krádež“ tím, že po vylomení dočasných vstupních dřevěných dveří vnikl do dosud neobývané novostavby rodinného domu, odkud odcizil volně odloženou vrtačku v hodnotě 600,- Kč, horkovzdušnou pistoli v hodnotě 300,- Kč, ruční pilu tzv. ocasku v hodnotě 200,- Kč, gumovou palici v hodnotě 100,- Kč, prodlužovací kabel délky 25 metrů na 220V s koncovkami v hodnotě 1.000,- Kč, halogenové světlo v hodnotě 600,- Kč a vodováhu žluté barvy v hodnotě 500,- Kč, přičemž na poškození vznikla hmotná škoda ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1946 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.300,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Na Potůčku v Hradci nad Moravicí

Dne 3.2.2012 v době mezi 13:00 hod. a 13:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Na Potůčku v Hradci nad Moravicí přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, přičemž na automobilu nezpůsobil žádnou škodu, ale odcizil z něj dámskou koženou kabelku černobílé barvy v hodnotě 400,- Kč, ve které byl mobilní telefon značky Sony Ericsson W 580i červené barvy v hodnotě 5.000,- Kč, různé osobní doklady, dvě měsíční jízdenky na hromadnou dopravu firmy TQM v hodnotě 1.610,- Kč, léčiva v hodnotě 228,- Kč a dámská sukně černé barvy v hodnotě 300,- Kč. S kabelkou byla z vozidla rovněž odcizena i igelitová taška modré barvy s riflovými kalhotami v hodnotě 250,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1994 z Březové způsobena celková škoda ve výši 7.788,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do prodejny na ulici Krnovské v Opavě

Dne 3.2.2012 v době kolem 04:50 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vstupních dveří vnikl do prodejny T.S. Bohemia, odkud odcizil doposud přesně nezjištěné množství, značek a typů notebooků, čímž byla poškozené firmě T.S. Bohemia a.s. Olomouc způsobena celková škoda zjevně převyšující finanční částku ve výši 50.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách

V přesně nezjištěné době ode dne 29.12.2011 do dne 3.2.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení pantů dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1977 z Opavy-Kateřinek, ze kterého odcizil lyže značky Rossignol s vázáním černožluté barvy v hodnotě 8.000,- Kč, lyžařské boty značky Rossignol černožluté barvy v hodnotě 5.000,- Kč, snowboard značky Nitro s vázáním modročerné barvy v hodnotě 15.000,- Kč, boty na snowboard v hodnotě 3.000,- Kč a hliníkovou koloběžku značky Hello Kitty stříbrno růžové barvy v hodnotě 1.600,- Kč, přičemž na dveřích vznikla škoda ve výši 100,- Kč a škoda tak činí 32.700,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě vnikl rovněž po vypáčení pantů dveří do vedlejšího sklepního boxu, ze kterého odcizil sáně v hodnotě 500,- Kč a na zařízení způsobil poškozenému muži ročníku narození 1977 z Opavy-Kateřinek škodu ve výši 100,- Kč. Na tomtéž místě a ve stejnou dobu vypáčil petlici dveří dalšího sklepního boxu, kdy doposud nebylo zjištěno, zda-li z něj bylo něco odcizeno a kdo je poškozenou osobou. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 3.2.2012 v době mezi 11:30 hod. a 15:50 hod. neznámý pachatel spáchal před vchodem do areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, ze kterého odcizil tiskárnu k PC značky Epson černé barvy v hodnotě 5.000,- Kč, nabíječku na autobaterii v hodnotě 3.000,- Kč a 2 kusy cestovních kufrů značky Clarton černé barvy s oblečením v hodnotě 3.000,- Kč, přičemž na zařízení vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1975 z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková škoda ve výši 14.000,- Kč a případ šetří plicisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem