Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.3.2010

Opava - Řídil motorové vozidlo, ačkoli nevlastní řidičský průkaz a další události (4 případy) 

Řídil motorové vozidlo, ačkoli nevlastní řidičský průkaz 
Dopravní policisté ve večerních hodinách dne 3.3.2010 provedli na ulici Otické v Opavě silniční kontrolu osobního automobilu Škoda Felicia, které řídil 31letý muž z Opavy. Na výzvu policisty řidič nepředložil všechny doklady potřebné pro řízení motorového vozidla. Policisté zjistili, že nevlastní a ani v minulosti nikdy nevlastnil řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel. Provedená dechová zkouška řidiče byla negativní.
Policisté opavského dopravního inspektorátu věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Kravaře
Dosud nezjištěný pachatel pravděpodobně v noční době z 1.3.2010 na 2.3.2010 v Kravařích na ulici Bolatické vypáčil okno koupelny, které je ve výšce tří metrů, a za pomocí žebříku vnikl do neobydleného rekonstruovaného rodinného domu. Z místnosti v přízemí pak odcizil 2 bourací kladiva a vrtačku, vše v hodnotě 44.500,- Kč. Na poškozeném okně pachatel způsobil škodu 5.500,- Kč. Majiteli domu, 57letému muži z Kravařska, tak pachatel způsobil celkovou škodu 50.000,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Kravařích jako přečiny krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
V obci Skřipov narušoval občanské soužití
Hradečtí policisté ve večerních hodinách dne 3.3.2010  zasahovali v obci Skřipov, kde 21letý muž pod vlivem alkoholu slovně napadal členy domácnosti. Na místě byli přítomni také členové RZS Opava a vzhledem k tomu, že se jednalo o drogově závislého jedince, byl dopraven sanitním vozidlem za asistence policistů do opavské psychiatrické léčebny. Při zákroku museli policisté proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty sebeobrany a také služební pouta. Ke zranění osob nedošlo.
Hradečtí policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu dne 3.3.2010 na Opavsku dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotnou škodu na majetku odhadli na částku 50.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem