Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.4.2010

Opava - Vloupání do motorového vozidla a další...(7 případů) 

 

Majitel vozidla se nestačil divit, pachatel mu z vozu odcizil i zadní sedadla!

Že troufalost zlodějů nezná mezí, tak o tom se přesvědčili nejen opavští policisté, ale i 26letý majitel osobního motorového vozidla Ford Galaxi. To stálo v době mezi půl pátou odpolední dne 2.4.2010 a osmou hodinou ranní následujícího dne zaparkováno před jedním z domů na ulici Husové v Opavě. Neznámý pachatel nejdříve rozbil okno předních dveří vozidla, a když se pak dostal dovnitř, tak ho doslova „vyčistil“. Odcizil z něj autorádio s přehrávačem, ovládací panel od digitální klimatizace, zesilovač k autorádiu a také subwoofer, to vše v hodnotě 19.000,- Kč. Zřejmě by to byl jen další z řady podobných případů krádeže vloupáním, kdyby ovšem z automobilu nezmizela tři kompletní zadní sedadla v hodnotě 10.000,- Kč. K celkové škodě policisté už jen připočetli částku 3.000,- Kč za poškození vozidla.


Ze sklepa si odnesl nejen jízdní kolo

Neznámý pachatel, který se v průběhu noci ze dne 2.4.2010 na den následující vloupal do sklepního boxu na Bezručově náměstí v Opavě, si odtud odnesl hned několik věcí. Tou nejhodnotnější bylo pánské trekové jízdní kolo značky Sprinter Gross X v hodnotě 7.000,- Kč. Mezi jeho úlovky pak přibylo i stolní rádio značky Philips, 20 metrů prodlužovaní šňůry a také tachometr, který byl připevněný na vedle stojícím jízdním kole. V konečném součtu tak způsobil škodu za 8.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


Závislosti se zřejmě nezbavila

Na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě museli dne 2.4.2010, krátce po 22hod. večerní , převést opavští policisté 37letou ženu z Ostravy. Ta totiž v silně podnapilém stavu (na záchytné stanici jí posléze naměřili hodnotu 2,02 promile alkoholu v dechu) seděla v restauraci Split na Olomoucké ulici a doslova nebyla schopna vlastní chůze. Jak bylo navíc zjištěno, žena se již v minulosti léčila na psychiatrické léčebně v Opavě ze závislosti na alkohol.


Další podnapilý putoval na záchytku

Dalším podnapilým, kterého opavští policisté jen o něco později, a to těsně po 23 hod. dne 2.4.2010, převáželi na protialkoholní záchytnou stanici, byl 23letý Opavan. Ten totiž v klubu Mrkev na Dolním náměstí poškodil vstupní dveře a navíc pak fyzicky napadl 40letého muže z Opavy a nevypadalo to, že by chtěl své jednání ukončit. Dechová zkouška, která byla na záchytné stanici provedena, ukázala hodnotu 1,31 promile alkoholu v dechu.

 


Zlákalo ho železo

Volně uložené železo, které se nacházelo na pozemku u bývalé hájenky v obci Jezdkovice, odcizil někdy v době od 28.3.2010 do 3.4.2010 neznámý pachatel. Jednalo se o 29 kusů různých profilů, 10 plotových trubek, 3 radiátory, ale i gril s litinovým roštem, plechové roury a další železo, vše v celkové hodnotě 7.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.


Ze stolařské firmy odcizil elektromotor

Policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích šetří další případ krádeže, který se stal někdy v období mezi 31.3.2010 a 3.4.2010 v obci Kamenec. Tentokrát odcizil neznámý pachatel z nezajištěného pozemku, na kterém se nachází stolařská dílna, hliníkový ventilátor s elektromotorem v hodnotě 20.000,- Kč. Zřejmě chtěl při odchodu ještě rozehřát svoje svaly, a tak si odnesl i dva kovové kbelíky naplněné kovovým odpadem v celkové hodnotě 200,- Kč.


Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 3.4.2010 jednu dopravní nehodu, a to bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činí 10.000,- Kč.

 

 

Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem